Site icon Şifre Haber – Denizli Haberleri I

Denizli’de Kadınlar Hakları İçin Yürüdü…

Denizli’de Kadınlar Hakları İçin Yürüdü...

Denizli’de Kadınlar Hakları İçin Yürüdü...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yürüyüş düzenleyen kadınlar, bugün Denizli’de şiddete “hayır” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, kadınlar üç ayrı programla seslerini duyurdu. Etkinliklerde, cinsiyet eşitsizlikleri, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve diğer toplumsal sorunlar ele alındı. Kadınlar, toplumda yaşanan bu acı gerçeklere dikkat çekerek, hakları ve eşitlik talepleriyle güçlü bir şekilde seslerini yükseltti.

.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen ilk etkinlikte kadınlar, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için turuncu halıya ayakkabılar bıraktı. Ayrıca öldürülen hemcinslerinin isimlerini de üzerlerinde taşıdılar.

Kadınlar Hakları İçin Yürüdü…

Gerçekleştirilen ikinci etkinlik ise Kadınlar Birlikte Güçlü Platformunun düzenlediği etkinlik oldu. Kadınların sömürülen emeklerinden, aydınlatılmamış kadın cinayetlerine pek çok sorunu dile getirdi. Kadınlar, Merkez Bankası önünden Denizli Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyerek taleplerini haykırdı.

Kadınlar Hakları İçin Yürüdü…

Gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise Denizli Kadın Platformu tarafından yapıldı. Özgür, eşit, laik ve şiddetsiz bir yaşam için haklarımıza sahip çıkıyoruz diyen kadınlar Valilik binası önünden, Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Exit mobile version