lang="tr"> DEPREM KOMİSYONU KURULDU, ÇALIŞTIRILMIYOR! | Şifre Haber - Denizli Haberleri I
Site icon Şifre Haber – Denizli Haberleri I

DEPREM KOMİSYONU KURULDU, ÇALIŞTIRILMIYOR!

GAZ ALMAK

SEVAL UYSAL

Hakkını yemeyelim; Denizli’de deprem konusunda ilk ve son çalışmayı Belediye Başkanı Ali Aygören yaptı.

2001 yılında Denizli Belediyesi ve PAÜ arasında bir protokol imzalandı. Halk arasında deprem haritası olarak bilinen jeoloji, jeoteknik ve depremsellik çalışması sondajlarla yapıldı ve raporlandı.

ALİ AYGÖREN

Üzerinde epey fırtına koptu, kamuoyunda çok tartışıldı. Malum; Türkiye’de arsa, konut ve rant meselesi insan canından önce gelir.

Aygören’in isteğiyle PAÜ tarafından yapılan bu çalışma kısıtlı bir alanı kapsadığı için yetersiz kaldı (yanılmıyorsam yaklaşık 55 mahalle) devamının getirilmesi gerekiyordu ki, araya seçimler girdi.

BU ŞEHRİ 17 YILDIR ZOLAN YÖNETİYOR…

Aygören’den sonra görevi Nihat Zeybekci aldı. Denizli’nin “depremselliğini” gecekondu yıkımları üzerinde kullandı ama, deprem haritası ve deprem master planı konusunda bir arayışa girmedi. Zeybekci’nin başkan yardımcısı Osman Zolan’dı. 2011 yılında görevi Zeybekci’den devralan ve günümüze kadar sürdüren Zolan’ın da zemin etüdü, riskli bölgeler, deprem master planı gibi konularda herhangi bir çalışması bulunmuyor.

NİHAT ZEYBEKCİ

DEPREM KOMİSYONU KURULDU, ÇALIŞTIRILMIYOR!

Bildiğiniz gibi İzmir depremi sonrası (17 Kasım 2020) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde muhalefet partileri CHP ve İYİ Partili üyelerin önergesiyle deprem komisyonu kuruldu.

Üyeliklerine Hüseyin Kaya, Gökhan Akbulut, Metin Kocabatmaz, Ahmet Kurun, Birsen Çelik, Server Munis ve Özkan Yeniay seçildi.

Bizler de komisyon kuruldu, deprem master planı çalışması için adımlar atılır diye bir güzel alkışladık.

DEPREM KOMİSYONU KURULDU, ÇALIŞTIRILMIYOR! 6

Peki ne oldu dersiniz?

Komisyon kurulduktan sonra görev dağılımını yaptı ve bir daha toplanmadı. Durun hemen üyelere kızmayın, kabahat onlarda değil! Komisyonun çalışabilmesi için deprem konusunun, meclis gündemine girmesi ve oradan deprem komisyonuna havale edilmesi gerekiyor ki, komisyon toplanıp gelen gündem maddesini görüşsün. Bunu yapacak kişi Başkan Zolan’dan başkası değil!

OSMAN ZOLAN

Başkan’ın tutumunu yukarda özetledim.

17 Kasım’dan bu yana iki ay geçti.

Ne gelen var ne giden…

Anlayacağınız komisyon kurulma işi bir gaz alma operasyonu imiş.

Çalıştırılmayan komisyon kurmakta ne var? Varsın kurulsun…

Exit mobile version