lang="tr"> GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI OLMAYANIN RUHSATI İPTAL EDİLECEK… | Şifre Haber - Denizli Haberleri I
Site icon Şifre Haber – Denizli Haberleri I

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI OLMAYANIN RUHSATI İPTAL EDİLECEK…

denizli paylasimgazetesi sertifiika 11

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ve Denizli Hıfzısıhha Meclisi’nin kararı ile yürürlüğe giren 50 ve üzerinde yatak kapasiteli turizm tesisleri için ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alma zorunluluğu için firmalara 15 Temmuz’a kadar süre verildi. Bu tarihten sonra sertifikası olmayanların ruhsatları iptal edilecek.

Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler Genelgesine eklenen yeni madde ile ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ olmayan firmalara 15 Temmuz tarihine kadar süre verildi. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ve Denizli Hıfzısıhha Meclisi’nin kararı ile yürürlüğe giren uygulama ile 50 ve üzerinde yatak kapasiteli turizm tesisleri sertifika almak zorunda. Bu tarihten sonra sertifikası olmayanların çalışma ruhsatları iptal edilecek.

Alınan ve kamuoyuna duyurulan kararda; “Covid19 kapsamında olağanüstü pandemi koşullarında sağlıklı ve güvenli bir turizmi mümkün kılmak ve alınan tedbirlerin üst seviyede güvenilirliğini sağlayabilmek için Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı koordinasyonunda ve www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen, uluslararası sertifikasyon kuruluşları tarafından üst düzey sağlık ve hijyen koşullarının konaklama tesislerinde yerine getirildiğini belgeleyen ve aylık denetimlerle devamlılığını sağlamayı hedefleyen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’nın, 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerince (belediye veya il özel idaresi ruhsatlılar dahil) alınması zorunludur” bilgisi verildi.

Exit mobile version