CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu’nun, Cumhurbaşkanı’na ‘Katil’ dediği gerekçesiyle ifadesine başvurulmak üzere emniye çağrıldığı, burada ifadesi alındıktan sonra ise savcılığa sevkedilmek üzere bekletildiği belirtildi.
Odabaşıoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde Merkezefendi İlçe Danışma Kurulu toplantısında yaptığı ve bazı belediye başkanlarını eleştirdiği konuşması sırasında “'Bizi partinin üvey evlatları gibi görüp her türlü eleştirileri, en ağır eleştirileri sosyal medyada gerek yöneticilerimi arayarak, gerek gençleri arayarak bölmeye çalışanlara meydan bırakmayız. O eli kırmasını çok iyi biliriz. Sen nasıl CHP'yi eleştirirsin? 'Sen nasıl gezinin şehitlerinin katili Recep Tayyip Erdoğan'ın makam odasında fotoğrafını indiren CHP'li belediye başkanlarına laf edersin?' diyorum ve orada bir sessizlik oluyor' dediği, bu konuşma videosunun medyaya düşmesi üzerine polisin harekete geçerek ifade almak üzere emniyete çağrıldığı, bir süre önce CHP’den istifa eden Milletvekili Teoman Sancar ve parti yöneticilerinin de karakola gittiği öğrenildi.
Öte yandan, polis tarafından ifadesine başvurulan CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu'nun savcılığa sevkedilmek üzere emniyette bekletildiği, nöbetçi savcının karşısına çıkarılacağı, bunun olmaması durumunda ise sabaha kadar gözaltında tutularak savcılığa sevk edileceği belirtildi.