• Güncelleme: 16:59:25 - 30 Mayıs 2022
  • Yayınlama: 16:54:05 - 25 Haziran 2021

Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu tarafından yazılan ‘Evanjelizm/Tanrı’yı Kıyamete Zorlamak’ isimli kitabın 101 sayfasında, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya’nın ayağa kaldırılması için verdiği destek nedeniyle “Müslüman Türk’ün paralarını ileride Türkiye’nin başına bela olacak bir yeri ihya etmek için harcamaktan çekinmiyor” denilerek, neredeyse vatan haini ilan edilecek sözlerle yerden yere vuruldu.

DOC. DR KURTOGLU

Yazdığı onlarca kitabı, yüzlerce makalesi ve katıldığı TV programlarında savunduklarıyla ciddi bir okuyucu ve takipçi potansiyeline sahip bir akademisyen ve yazar olarak bildiğimiz Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun,  son yazdığı kitaplardan biri olan ‘Evanjelizm/Tanrı’yı Kıyamete Zorlamak’ adlı kitabının neredeyse bir sayfasını Başkan Osman Zolan’a ayırması ve burada da Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, Laodikya’nın ayağa kaldırılması için verdiği destekten yola çıkarak çeşitli suçlamalarda bulunması, şaşkınlık yarattı.

ZOLAN’IN BİR DEMECİNİ ELE ALMIŞ…

WhatsApp Image 2021 05 31 at 12.44.35

Kitabında, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 2011’de basında yer alan “Aydınlatma, kazı çalışmaları, güvenliğin sağlanması ve ulaşımı iyileştirilmesi gibi etkenler, Laodikya’yı dünyanın göz bebeği haline getirdi. Yakın gelecekte, UNESCO’nun dünya kültür mirasları arasına aday gösterilebilecek nitelikteki antik kent, özellikle inanç turizmi açısından bütün cazibesini sergiliyor” şeklindeki demecine yer veren, ardından da “Verilen bilgilere göre burasını -antik kiliseyi- 2008 yılına kadar ziyaret eden turist çok azken 2009 da 58 bin, 2010’da ise 78 bin turist ziyaret etmiş” diye devam eden Doç. Dr. Kurtoğlu, daha sonra art arda tepkisini dile getiriyor…

 ‘MÜSLÜMAN TÜRK’ÜN PARASINI, BAŞIMIZA BELA OLACAK BİR YERİ İHYA ETMEK İÇİN HARCIYOR…”

Yazısına “Belediye Başkanı Osman Zolan’ı tanımam. Resmini görsem, yolda karşılaşsam bilmem. Hangi partiden olduğunu da bilmiyorum. Zaten partisi de önemli değil ama “zihniyet” bir yerlerden tanıdık geliyor…” diye devam eden Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, sonrasında şunları kaleme alıyor:

“Türk-İslam değerlerini görmezlikten gelen ama “Batı”nın antiklerine hayran bir zat muhterem, Müslüman Türk’ün paralarını ileride Türkiye’nin başına bela olacak bir yeri ihya etmek için harcamaktan çekinmiyor.”

ATATÜRK’ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATTI…

ark12

‘Evanjelizm/Tanrı’yı Kıyamete Zorlamak’ adlı kitabın yazarı, akademisyen Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı adeta yerden yere vurarak ve ‘Türk- İslam değerlerini görmezden gelen ve Türkiye’nin başına bela olabilecek güçlere destek vermekle’ suçlaması birçok çevreyi rahatsız etmekle birlikte, aynı zamanda arkeoloji alanındaki “Bir vatanın sahibi olmanın yolu, o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanıma ve sahip olmaktan geçer” diyen o meşhur sözün sahibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de kemiklerini sızlattı.

—————————————–

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

BAKAN ZOLAN

Şifre Haber olarak, Sayın Yazar ve Akademisyen Kurtoğlu’nu, kitabında ele aldığı Laodikya Antik Kenti’nin ayağa kaldırılması için büyük emekler harcayan, başta ilk kıvılcımı çakan iş insanı rahmetli Esat Sivri, dönemin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi olmak üzere, STK’lar, bu kazılarda çalışan arkeoloji aşığı öğrenciler, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve son olarak hedefine koyduğu, neredeyse vatan haini ilan edilmeye ramak kalan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Denizli halkı adına KINIYOR, kendilerini bu kuruluş ve kişilerin çabalarıyla ayağa kalkan 7.500 yıllık Laodikya’nın, yakın tarihlerde gerçekleşecek ve insanlığın hizmetine sunulacak olan 15.000 kişilik Antik Tiyatrosu’nun açılışına davet ediyoruz(!)

———————————————

EVANJELİZM NEDİR?

Bir nevi Hristiyanlık ve Yahudiliğin karışımından meydana gelen ve Protestanlığın bir alt mezhebi olan Evanjelistlere “Siyonist Hristiyanlar” da denilmektedir.

WhatsApp Image 2021 05 31 at 13.16.30

Evanjelizm adını ilk kullanan kişi, Reform hareketinin lideri Martin Luther’dir. Evanjelizm, genel anlamıyla İncil’ler hakkında vaaz vermektir. İsa üzerinde yoğunlaşan bu vaazların amacı Hristiyan olmayanları bu dine davet etmektir. Evanjelizm, Amerika’daki Hristiyan toplumunun en tutucu ve radikal dinci kanadıdır.

Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu evanjelistlerin 7 aşamalı inancındaki Türkiye kısmını şöyle anlatıyor: -“Yeni dünya düzeninde son fethedilecek ülkenin adı Edom’dur. Hepimizin kanını donduracak şey şudur. Edom bin yıldır yaşadığımız topraklar, vatanımız yani Anadolu’dur. “Neden Türkiye? Çünkü Tanrının yürüdüğü topraklar olarak nitelendirdikleri yer Anadolu’dur”.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir