• Güncelleme: 18:42:49 - 28 Kasım 2022
  • Yayınlama: 13:02:45 - 28 Kasım 2022

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, araç kimyasalları üreten Mondo Kimya fabrikasında 2 saattir devam eden yangın nedeniyle, çevredeki bazı tekstil fabrikalarının da boşaltıldığı açıklandı.

Çalışmalarla ilgili olarak Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “28 Kasım 2022 günü saat 12.30 sularında ilimiz Pamukkale ilçesi Kale Mahallesi’nde bulunan bir kimya fabrikasında meydana gelen yangınla ilgili olarak ekiplerimiz ivedilikle olay mahalline intikal etmiş, söndürme ve soğutma çalışmalarına başlamışlardır.

Şu an itibariyle herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Yangın mahallinin etrafındaki fabrikalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, ekiplerimiz yangının çevreye etkisi ile ilgili tüm tedbirleri almıştır. Yangının çıkış nedeniyle ilgili geniş çaplı araştırma çalışmaları başlatılmıştır” denildi.

4 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINABİLDİ…

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, araç kimyasalları üreten fabrikada çıkan yangın, 4 saat süren yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Dumanların yükselmeye devam ettiği fabrikadaki soğutma çalışmalarının yarın sabaha kadar devam etmesi bekleniyor.

Pamukkale ilçesine bağlı Kale Mahallesi 348 Sokakta faaliyet gösteren kimyasal fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Araçlar için her türlü kimyasal malzemenin üretildiği fabrikada başlayan yangının ihbar edilmesi üzerine, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bir anda fabrikanın tamamını kaplayan yangın nedeniyle içeride çalışmakta olan işçilerin yanı sıra çevrede bulunan diğer bazı fabrikalarda tedbir amacıyla tahliye edildi.

Çok sayıda ekibin katıldığı söndürme ve soğutma çalışmalarına TOMA’larda destek verirken, AFAD ve UMKE ekipleri de bölgede tedbirlerini aldı. İtfaiye ekiplerinin yoğun gayretleriyle müdahale edilen yangın, 4 saat sonra kontrol altına alındı. Alevler söndürülmesine rağmen yükselmeye devam eden dumanların kentin birçok nokrasından görülebildiği fabrikadaki soğutma çalışmalarının yarın sabaha kadar devam etmesi beklendiği açıklandı Yangının çıkış sebebinin belirlenebilmesi için başlatılan çok yönlü soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

DENİZLİ’NİN PAMUKKALE İLÇESİNDE, ARAÇ KİMYASALLARI ÜRETEN FABRİKADA ÇIKAN YANGIN, 4 SAAT SÜREN YOĞUN MÜDAHALE SONUCU KONTROL ALTINA ALINDI. DUMANLARIN YÜKSELMEYE DEVAM ETTİĞİ FABRİKADAKİ SOĞUTMA ÇALIŞMALARININ YARIN SABAHA KADAR DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR. (ATİLLA ÖZER – EREN ELYESA POLAT – SEMİH CAN YILMAZ/DENİZLİ-İHA) Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, araç kimyasalları üreten fabrikada çıkan yangın, 4 saat süren yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Dumanların yükselmeye devam ettiği fabrikadaki soğutma çalışmalarının yarın sabaha kadar devam etmesi bekleniyor.
Etiketler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir