• Güncelleme: 14:50:50 - 31 Mart 2024
  • Yayınlama: 14:44:27 - 31 Mart 2024

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürlüğü tarafından personele ulaştırılan bir duyuru nedeniyle sosyal medyanın gündemine oturdu.

Görevli tüm personelin bayramın 1. günü, tören kıyafetiyle bayramlaşılması yönündeki duyuruya tepki gösteren bazı polis memurları, CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı – İzmir Milletvekili Murat Bakan’a ulaştı.

MURAT BAKAN’IN PAYLAŞIMI, 100 BİNLERCE GÖSTERİM ALDI…

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı – İzmir Milletvekili Murat Bakan ise söz konusu duyuruyu “Denizli’den bir polis kardeşimin mesajını paylaşmak istiyorum” başlığıyla aynen iletmesi bir an da gündeme oturdu. Paylaşım yüzlerce yorum, binlerce beğeni ve 150 bini aşkın gösterim aldı…

İŞTE DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÜNDEME OTURAN O DUYURUSU…

DUYURU

10 NİSAN 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAYIN İL EMNİYET MÜDÜRÜMÜZÜN MAKAMINDA BAYRAMLAŞMA OLACAKTIR. İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRLÜGÜ PERSONELİ HARİÇ TÜM PERSONEL TÖREN KIYAFETLİ OLARAK KATILIM SAĞLAYACAKTIR. SOSYAL HİZMETLER VE SAĞLIK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

VE CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MURAT BAKAN’IN PAYLAŞIMI…

(Denizli’den bir polis kardeşimin mesajını paylaşmak istiyorum…

“Sayın vekilim merhaba.  Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç bayramın 1. günü tüm personeli tören kıyafetiyle makamında bayramlaşmak için çağırıyor. Tüm personel işi gücü bıraktı tören kıyafeti arıyor. İnternette 6.500 TL, terziye diktirirseniz de 3.000 TL’den aşağı değil. Devletin verdiği kıyafet yardımı parası da çok komik bir rakam. Emniyet teşkilatında bugüne kadar görülmemiş bir şeydi, onu da görmüş olduk.

Personel daha ailesiyle bayramlaşamadan sayın müdürle bayramlaşacak. Bir de başınızın çaresine bakın, bulamazsanız gereğini yaparız şeklinde mobbing yapıyorlar.”

Polisin çilesi bitmez…)

Sosyal Medya, Denizli Emniyeti’nin Yayınladığı Bir Duyuruyu Tartışıyor…
Sosyal Medya, Denizli Emniyeti’nin Yayınladığı Bir Duyuruyu Tartışıyor…

DENİZLİ EMNİYETİ: ASILSIZDIR, İTİBAR ETMEYİN!

Öte yandan Denizli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise konu sosyal medyanın gündeminden yaygın medyanın gündemine yansımadan, paylaşımın asılsız olduğu yönünde açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA…

‘Bazı sosyal medya sitelerinde Denizli Emniyet Müdürlüğünde 10 Nisan 2024 tarihinde Ramazan Bayramı’nın birinci günü tören kıyafetli olarak bayramlaşma yapılacağı şeklinde asılsız paylaşımlar yapılması üzerine bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

10 Nisan Polis Teşkilatımızın 179. yıl dönümü törenlerine katılacak personelin tören kıyafeti giymeleri hususunda ilgili duyurular yapılmıştır.

Asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi Kamuoyuna saygıyla duyurulur. DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’

TARTIŞMA YÖN DEĞİŞTİRDİ…

Diğer taraftan CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı – İzmir Milletvekili Murat Bakan yayınladığı duyuruda ve bir polis memuru tarafından gönderilen mesajdaki ‘tüm personel’ bölümünün, Denizli Emniyet Müdürlüğü açıklamasında ‘törenlere katılacak personel’ şeklinde belirtilmesi, sosyal medya kullanıcılarının kafalarının iyice karışmasına ve yetkililerin bir karar vermesi gerektiği konusunda yorumların yoğunlaşmasına neden oldu.

                             ——————–

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Ortada tartışma yaratacak bir konu olduğu kesin gibi görünüyor.

Bu durumda tartışma konusu olan duyuruyla ve Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına da ayrı ayrı açıklama gerektiğini özellikle belirtmek isteriz.

Öncelikle yaptığımız teyit çalışmasında, kanaatimiz böyle bir duyurunun yayınlandığı ve Denizli Emniyet Müdürlüğü Personeline gönderildiği yönünde…  

Ama Emniyet Müdürlüğü açıklamasında sanki böyle bir duyuru yokmuşçasına ‘asılsız paylaşım’ denilmesi, ardından da ‘tüm personel değil de’ ye dikkat çekilmek istercesine ‘yıl dönümü törenlerine katılacak personelin’ tören kıyafeti giymesi yönünde duyuru yapıldığının vurgulanması kafaları karıştırdı….

Sosyal Medya, Denizli Emniyeti’nin Yayınladığı Bir Duyuruyu Tartışıyor…
YAVUZ SAĞDIÇ/ DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRÜ

İlimiz Emniyet Müdürlüğüne geldiğinden bu yana başarılı operasyonlara imza atan Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç tarafından,  zaman kaybedilmeden…

  • Adı geçen duyurunun, kendisinin emriyle personele gönderilip gönderilmediğinin…
  • Gönderildiyse eğer, duyuruda geçen ‘tüm personel tören kıyafetli olarak katılım sağlayacaktır’ cümlesi ile…
  • Sizin emriniz ve izniniz olmadan paylaşılması mümkün olmayan ‘Asılsızdır’ metnindeki ‘törenlere katılacak personelin tören kıyafeti giymesi hususu’nun ne anlama geldiğinin…
  • Duyuru ve açıklamada bir belirsizlik ve çelişki olup olmadığının izah edilmesini, bir çelişki varsa da daha açık bir dille ne denilmek istendiğinin kamuoyu ile paylaşılmasının, kafalardaki karışıklığı ortadan kaldırması açısından faydası olacağına inanıyoruz…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir