• Güncelleme: 11:10:44 - 20 Haziran 2023
  • Yayınlama: 20:38:45 - 15 Haziran 2023

ŞİFRE/HABERMeteoroloji uzmanı Kerem Ökten, son sosyal medya paylaşımında Türkiye’yi etkileyen önemli bir bilgiyi paylaştı. Ökten ” Haziran, Ağustos ve Eylül ayları da bol yağışlı geçecek” dedi ve içinde Denizli’nin de olduğu birçok ile dikkat çekti.

El Nino ve küresel iklim değişikliğinin etkileriyle ilgili olarak meteoroloji yetkilileri ve meteoroloji uzmanlarının art arda uyarı açıklamaları yayınlamaya başladı.

Türkiye’nin en çok takip edilen Hava Durumu Tahmin Uzmanı Kerem Ökten, Türkiye’nin önümüzdeki 3 ayını etkileyecek önemli bir bilgiyi paylaştı. Beklenenin aksine, el nino etkisiyle kurak bir kış yerine tam tersine bir durumun ortaya çıkacağını duyurdu.

kerem okten1
Meteoroloji Uzmanı Ökten Uyardı: Tam 90 Gün Sürecek... 7

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Türkiye’nin resmi olarak yağışlı bir döneme girdiğini ve önümüzdeki 90 gün boyunca sürekli yağış beklendiğini ifade etti.

Ökten, sosyal medya adresinden şu şekilde açıklamalarda bulundu:

“Yağışlar arttıkça artıyor. Türkiye, bol yağışlı bir döneme yeni adım atmaya başladı. Kış aylarında yaşadığımız kuraklık, Nisan ayıyla birlikte yerini bol yağışlara bıraktı. El Nino etkisiyle yağış miktarımızda artış yaşanıyor. Haziran, Ağustos ve Eylül ayları da yoğun yağışlı geçecek.”

kerem okten
Meteoroloji Uzmanı Ökten Uyardı: Tam 90 Gün Sürecek... 8

17 İL İÇİN KRİTİK UYARI

İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de yarın için gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, yağış yarın öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Ankara, Konya, Çankırı, Eskişehir’in doğusu, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Sinop’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel kuvvetli olacak.

Foto - Türkiye'ye felaket yaklaşıyor! Tam 90 gün sürecek! O illerde görülmeye başlandı
Meteoroloji Uzmanı Ökten Uyardı: Tam 90 Gün Sürecek... 9

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

EL NİNO HAKKINDA DA BİLGİ VERDİ…

El Nino’nun Pasifik Okyanusu’nda meydana gelen bir iklim olayı olduğunu da vurgulayan Hava Durumu Tahmin Uzmanı Kerem Ökten, şöyle devam etti:

“Genellikle 2 ila 7 yıllık periyotlarla tekrarlanır ve atmosfer ve okyanus arasındaki etkileşim sonucunda oluşur. Normalde batıya doğru esen pasat rüzgarları, El Nino döneminde zayıflar veya tersine döner. Bu durum, sıcak su kütlesinin Doğu Pasifik’e doğru ilerlemesine ve Pasifik Okyanusu’nun merkezi ve doğu bölgelerinde yüzey sularının normalden daha sıcak olmasına neden olur.

el nino
Meteoroloji Uzmanı Ökten Uyardı: Tam 90 Gün Sürecek... 10

El Nino’nun etkileri küresel ölçekte hissedilir. Özellikle Pasifik bölgesinde yoğun yağışlar, seller, kuraklıklar ve hava sıcaklıklarında ani değişiklikler meydana gelir.

Ayrıca El Nino, dünya genelinde hava dolaşımını etkileyerek farklı iklim koşullarının oluşmasına yol açabilir. Örneğin, El Nino döneminde, Güney Amerika’nın batı kıyılarındaki ülkelerde kuraklık yaşanırken, Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerinde ise aşırı yağışlar ve fırtınalar görülebilir.”

Foto - Türkiye'ye felaket yaklaşıyor! Tam 90 gün sürecek! O illerde görülmeye başlandı
Meteoroloji Uzmanı Ökten Uyardı: Tam 90 Gün Sürecek... 11

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Yasemin

      Aman yağmur yağsın artık sokağa çıkamaz olduk Muğla çok sıcak gelsin artık yağmurlar mazgallardan felaket lağım kokusu geliyor.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir