• Güncelleme: 17:21:57 - 13 Aralık 2020
  • Yayınlama: 17:21:57 - 13 Aralık 2020

PAÜ eski rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından görevinden alınan, alındıktan sonra da defalarca sürülen eski PAÜ Genel Sekreteri Tamer Ceylan hakkında, Danıştay 2. Dairesi’nin lehte karar vermesi sonucu, bir hukuksuzluk daha ortadan kaldırılmış oldu.

BAĞ’A KARŞI AÇTIĞI DAVALARI BİR BİR KAZANDI…

5 1
TAMER CEYLAN/ESKİ GENEL SEKRETER
8

Görevden alınan Rektör Bağ’ın en çok mağdur ettiği isimlerden biri olan, PAÜ eski Genel Sekreteri Tamer Ceylan, tam anlamıyla bir hukuki savaş süreci başlatmış, ilk olarak Bağ’ın mobbingden ceza alan rektör olmasına yönelik kararın aldıran davayı açmış, ardından da kasıtlı birçok sürgün ve iftira girişimlerini de, mahkeme kararlarıyla boşa çıkarmıştı.

BİR KARARI DAHA, YARGIDAN DÖNDÜ…

Görevde bulunduğu sürece birçok çalışanıyla mahkemelik olan, haksız uygulamaları nedeniyle mağdurlar ordusu yaratan Pamukkale Üniversitesi’nin görevden alınan Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, bir kararı daha yargıdan döndü.

222
SON SÖZÜ DANIŞTAY SÖYLEDİ… 6

Son olarak, 17 nisan 2018 tarihinde, yürütmekte olduğu PAÜ genel sekreterlik kadrosundan, tenzili rütbeyle enstitü sekreterliğine atanan Tamer Ceylan’ın, bu atamanın iptaline ilişkin açmış olduğu davada; Yüksek Mahkeme (Danıştay 2. Daire) görevden alma ve tenzili rütbe atamasının hukuksuzluğunu tespit ederek, yerel mahkemenin yapılan idari işlemin uygunluğuna ilişkin kararını da bozdu.

GÖREVE İADESİ GEREKİYOR…

3 1

Danıştay 2. Dairesi’nin bozma kararını yorumlayan Tamer Ceylan’ın avukatı Bayram Can Çapar, bu kararın haksızlığa son verdiğini belirterek “ Yüksek mahkeme, müvekkilim  PAÜ Eski Genel Sekreteri Tamer Ceylan’ın, mobbing amaçlı ve art niyetli olarak görevden alındığına kanaat getirmiştir. Bundan sonra, Danıştay’ın bu kararı PAÜ Rektörlüğüne tebliğ edilecek, ardından da Tamer Ceylan’ın göreve iadesi süreci işletilecektir” diye konuştu.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...