• Güncelleme: 23:07:27 - 16 Aralık 2023
  • Yayınlama: 15:32:51 - 18 Temmuz 2019

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mahir Akbaba, düzenlediği basın toplantısıyla yüzde 20’lik su zammına karşı toplumun bütün kesimlerini tepki göstermeye çağırdı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a “2019’da suya zam olmayacak” sözünü hatırlatan Akbaba, “Şimdi sözünüzü tutun ve zammı geri çekin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mahir Akbaba, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin suya yüzde 20’lik zammına karşı toplumun bütün kesimlerini tepki göstermeye çağıran CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, zam geri çekilinceye kadar ortak bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirterek, “Buradan bütün sivil toplum örgütlerine, dernek ve vakıflara çağrıda bulunuyorum. Bu zam geri alınıncaya kadar, herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Biz de bu doğrultuda bir eylemsellik süreci başlatıyoruz. Çağrımız da bu sürecin ilk halkasıdır” dedi.

WhatsApp Image 2019 07 18 at 12.02.33

ZOLAN’A SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ 21 Kasım 2018 tarihli, “2019’da suya zam olmayacak” açıklamasını hatırlatan CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, “Şimdi Sayın Zolan, verdiği sözü tutmalı ve zammı geri almalıdır. Türkiye’nin birçok belediyesinde su ücretleri düşürülürken, Denizli’deki artışın gerekçesini anlamak mümkün değildir” dedi.

WhatsApp Image 2019 07 18 at 12.02.32

ZAM YARGIYA TAŞINACAK

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, su zammını da yargıya taşıyacaklarının sinyalini vererek, “Partimizin ilgili kurulları bu zammı hukuki açıdan da incelemektedir. Yapacağımız çalışmanın ardından zammın iptali için idare mahkemesine gitmeyi de planlıyoruz” dedi.

“SUYUN MALİYETİ Mİ ARTTI?”

CHP İl Başkanı Akbaba, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bizler Denizli Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanındaki tüm yaşayanlar adına soruyoruz;
İçme suyunun temin maliyeti mi arttı, son zamanlarda yerleşim alanlarımıza yeni hatlar döşeyip başka yerlerden su mu getirildi?
Dereleri doğal kaynaları kapalı sistemle park bahçe sulaması ve bazı şebekelere kendi cazibesiyle dahil ederken mi maliyetler arttı?
Bu zamlar bunun için mi yapıldı.
Samimiyetle cevap bekliyoruz.
Belediyemiz ve onun adına bu işi yapan DESKİ binalara hem ortak kullanım abonesi, hem bahçe abonesi verip bu su kullanımlarında aynı tarifeyi mi uyguluyor?
Sondajlarla alınan yer altı suları şebekeye mi yoksa tarımsal sulamaya mı veriliyor? Bu konuda açıklama var mıdır?
Yapılan bu zamlar sonrası kırsal kesimde hayvancılık yapan yurttaşlarımız bu durumda maliyetleri nasıl karşılayacaktır. Dar gelirli insanımız bu faturaları nasıl ödeyecektir?
Büyükşehir Belediyemiz ve sayın başkanımız şebeke suyumuzu içilebilir diye reklamlar yapıyor. Niçin kendileri şebeke suyu içmeyip kamyonlarca hazır şişe suyu alıyorlar bunun bir açıklaması var mıdır?
Yoksa bu zamlar Altyapı ve şebeke suyu hattı için alınan kredilerin ödeme zamanı geldiği için mi yapılıyor?
İçme suyu için ne kadar borçlanma yapılmıştır?
Yoksa “Deniz bitti” de onun için mi bu kadar yüksek oranda zam yapılıyor?

chp 1
DESKİ marifetiyle alınacak bu paralar Büyükşehir belediyemizin bütçesine katkı için mi planlanmıştır?
Su zammı sırasında kademelendirmelerde de ayarlamalar yapılmış mıdır? Eğer yapıldıysa bu da farklı bir zam yöntemi değil midir.?
Sıradaki zamlar park bahçe düzenlemelerine katkı payı,asfalt katkı payı, kaldırım düzenleme katkı paylarına mı yapılacak?
Su yaşamın kaynağı ve olmazsa olmazı diğer deyişle “ab-ı hayat” ise bu zamlar insanımızın yaşam hakkına müdahale değil midir?
Yaşam hakkı kutsal hak değil midir?
Artık yaşam hakkımızı sa mı sınırlama gelecektir.
Ülkemizin bir çok belediyesinde su ücretleri düşürülürken Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması neyin ispatıdır…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...