• Güncelleme: 13:53:33 - 9 Mart 2021
  • Yayınlama: 13:53:33 - 9 Mart 2021

Denizli, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi (yedek) genç bir mimarın, iki eski başkan hakkında isim vermeden ‘yandan yemiş, çiftçi dinazor mimar, kafa s.ker, kel androboz, g.tteşleriyle mastürbasyon yapan… ‘ şeklindeki, ağza alınmayacak iğrençlikte hakaretler içeren paylaşımını konuşuyor.

Eski Başkanlardan Hüsamettin Ataman, oda yönetimine başvurarak “seviyesiz ve ahlaksızca’ olarak nitelendirdiği paylaşımdan dolayı şikayetçi olurken, yine eski başkanlardan Mimar Süleyman Boz da “Ahlaksızlık çıtasını daha ne kadar yükseltecekler; merak ediyorum” şeklinde tepki gösterdi.

2 DUAYEN İSMİN ELEŞTİRİLERİNE, HAKARETLE CEVAP VERDİ…

153718154 10158653606906185 6321085874294559792 n
EGEMEN TEMİZKALAY/MİMAR

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Egemen Temizkalay, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin 2 eski başkanı Mimar Hüsamettin Ataman ve Mimar Süleyman Boz’un, son zamanlarda Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Serdar Alayont ve yönetimdeki bazı isimlerin, çeşitli projeleri kendilerine odakladıkları yönündeki iddiaların kamuoyunda yer alması üzerine, sosyal medya adreslerinden ve medya aracılığıyla yaptıkları eleştirilere tepki olarak, kendi sosyal medya adresinden, isim vermeden de olsa ağza alınmayacak hakaretler sıraladı.

İSİM YOK, AMA ADRES BELLİ…

egemen paylasimm

Mimar ve Oda Yedek Yönetim kurulu Üyesi Egemen Temizkalay’ın, sosyal medya adresinden paylaştığı hakaret dolu metinde, her ne kadar isim kullanmasa da, ‘yandan yemiş, çiftçi dinazor mimar’ cümlesiyle, aktif mimarlık yapmayan, meslekten emekli olduktan sonra organik ürün yetiştirerek, çiftçilik yaptığı meslek çevreleri tarafından bilinen Mimar Hüsamettin Ataman’ın olduğu, yine aynı şekilde ‘kel androboz’ tanımlamasıyla da, Mimar Süleyman Boz’u işaret ettiği anlaşılınca, her iki eski başkan ve duayen mimar tepkilerini dile getirdiler.

ATAMAN: SEVİYESİZ VE AHLAKSIZCA…

pp
HÜSAMETTİN ATAMAN/MİMAR

Öte yandan paylaşımdan haberi olduktan sonra harekete geçen Mimarlar Odası eski başkanlarından Mimar Hüsamettin Ataman “Paylaşım 4 gün önce olmuş. Paylaşımdan bir gün sonra haberdar oldum. Mimarlar Odası Yönetim Kurulu’nun bu olaya tepki vermesini ve derhal disiplin soruşturması başlatmasını bekledim. Şube Başkanı ve Şube yönetim kurulu olaya kayıtsız kalınca resmen dilekçe vererek gereğinin yapılmasını istedim. Mesleğim adına utanç duydum. Bu nasıl bir ruh halidir anlamadım. Benim yaptığım, yanlışları göstermek ve eleştirmekti sadece. Yanlışların da, ne yazık ki tüm Denizli farkına vardı da, odamız varamadı. Şikayetimi sonuna kadar sürdüreceğim ve gereken yapılmazsa da, durumu genel merkeze kadar taşıyacağım” dedi.

WhatsApp Image 2021 03 08 at 16.41.46
2 ESKİ BAŞKANA, GENÇ MİMARDAN ÇİRKİN İTHAMLAR… 8

BOZ: AHLAKSIZLIKTA ÇITA YÜKSELTTİLER…

Mimar Egemen Temizkalay’ın hedeflerinden bir diğer isim olan eski başkanlardan Mimar Süleyman Boz ise ““Ahlaksızlık çıtasını daha ne kadar yükseltecekler; merak ediyorum” diyerek şöyle konuştu:

“Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu 2. Yedek Üyesi mimar Egemen Temizkalay’ın kendi facebook sayfasından paylaştıklarını okudum. Mevcut yönetim kurulunun destekçisi bu mimarın edebi, etiği, eğitimi, hoşgörüsüzlüğü, odayı, mimarları düşürdüğü hal de işte bu.

139098932 10158810890813445 3225147164994422445 o
SÜLEYMAN BOZ/MİMAR

Şube Başkanı Serdar Alayont’a bu konu iletildiğinde “Benimle, oda ile, meslekle ilgisi yok bu yazının. Bir işlem yapmaya gerek yok!” diyor.

Denizli Şubesi yönetimi ile ilgili eleştiriler karşılığında, bu çirkin metnin yazıldığı biliniyor. Eleştirenler düşmanlaştırılıyor.

Oda, mimar kafası ile değil, belediye müteahhiti kafası ile yönetilince, yetkili kurullar da bu kafa ve zihniyet için hiçbir şey yapmayınca, ahlaksızlık çıtasını daha ne kadar yükselteceklerini merak ediyoruz.

MYK 2. Başkanı da bu metinleri okuyup okuyup, bıyık altından gülüyor… MO Genel Merkezi de “Dur bakalım ne olacak?” diye seyrediyor… Çok yazık ve utanç verici… Ben de, hakarete uğrayan diğer meslektaşım Ataman gibi, gerekli yasal süreci başlatacağım.”

TEPKİ ALINCA PAYLAŞIMINI SİLDİ, ARDINDAN ÖZÜR DİLEDİ…

Diğer taraftan, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Egemen Temizkalay’ın, hakaret dolu paylaşımını, yayına verdikten bir süre sonra sildiği ve aynı zaman da bir özür yazısı yayınladığı görüldü.

OZUR
2 ESKİ BAŞKANA, GENÇ MİMARDAN ÇİRKİN İTHAMLAR… 9

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...