• Güncelleme: 14:18:19 - 20 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 14:18:19 - 20 Mayıs 2020

ŞİFRE Haber’in Facebook sayfasından başlattığı ve “Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın, Tavas-Avdan Termik Santrali’yle İlgili Açıklamasını Samimi Buluyor Musunuz?”sorusuna, 3 günlük ankete katılım gösteren 3.500’e yakın vatandaşın büyük bir bölümü, Başkan Zolan’ın Termik santral konusunda ‘samimi’ olmadığı yönünde oy kullandı.

BÜYEK TEPKİ PATLAMASI YAŞANDI…

Bilindiği gibi, Tavas-Avdan Termik Santrali Projesi’yle ilgili gündem kamuoyunun büyük ilgisini çekmeye başlamış ve birçok çevreden, verimli Tavas Ovası’nın orta yerine yapılması planlanan termik santralle ilgili yoğun tepkiler gelmeye başlamıştı. Öyle ki, bu konuda facebook’ta açılan ‘Avdan Termik Santraline Hayır” isimli sayfa, kısa süre içerisinde onbinleri aşan takipçi sayısına ulaşmıştı.

avdan
3 GÜN SÜREN ANKETTE, VATANDAŞ ZOLAN’I ‘SAMİMİ’ BULMADI… 6

TV CANLI YAYININDA KONUŞMUŞTU…

Tepkiler çığı gibi büyürken, herkesin ne düşündüğünü merak ettiğini isimlerin başında, hem Tavaslı olan, hem de Denizli Büyükşehir Belediyesi Makamı’nda oturan Başkan Osman Zolan geliyordu.

Bir süre sessizliğini koruyan Başkan Osman Zolan, DEHA TV’DE katıldığı bir programda, soru üzerine görüşlerini açıklamış, konuyla ilgili bakanlığa çekincelerini 2 ayrı yazıyla bildirdiklerini iletmişti.

ŞİFRE HABER, BU AÇIKLAMAYI SORDU…

facebookanketi

İşte ŞİFRE HABER, Başkan Zolan’ın bu tv programında, termik santralle ilgili açıklamasını içeren, yine Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen haber bültenini aynen sayfalarına taşımış ve bu haberin linkini ( https://sifrehaber.com/zolantermik-santralle-ilgili-ko…/ ) vererek “Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın, Tavas-Avdan Termik Santrali’yle İlgili Açıklamasını Samimi Buluyor Musunuz?” sorusunu, facebook sayfasında başlattığı anket aracılığıyla vatandaşa sormuştu.

İŞTE SONUÇLAR…

ŞİFRE HABER’in 3 günle sınırlı anketi, bu kadar kısa bir süre içerisinde 34 bin 131 kişe ulaştı. Sadece ‘Evet’ ve ‘Hayır’ şıklarının bulunduğu anket için 3 bin 424 ŞİFRE HABER takipçisi oy kullandı.

evet hayır
3 GÜN SÜREN ANKETTE, VATANDAŞ ZOLAN’I ‘SAMİMİ’ BULMADI… 7

Oy kullanan vatandaşların 2 bin 854’ü, Başkan Zolan’ın termik santralle ilgili açıklamasını ‘samimi’ bulmazken, 570 vatandaşımız ise Başkan Zolan’ın, konuşmasında ‘samimi’ olduğu yönünde oy kullandı. Bu sonuçlara göre ise yüzde oranı şu şekilde dağılım gösterdi:

YÜZDE 17-EVET (Samimi)/ YÜZDE 83-HAYIR (Samimi Değil)

yüzde durumu
3 GÜN SÜREN ANKETTE, VATANDAŞ ZOLAN’I ‘SAMİMİ’ BULMADI… 8

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...