• Güncelleme: 10:34:18 - 11 Ocak 2023
  • Yayınlama: 10:34:15 - 11 Ocak 2023

Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Başkarcı Dağı’nın sarp bölgesinde çıkan ve 9 saat süren orman yangını, ekiplerin yoğun çalışması ve gece saatlerinde başlayan yağmur sayesinde doğa felaketine dönüşmeden söndürüldü.

Merkezefendi ilçesine bağlı Başkarcı Mahallesi İsrafil Deresi mevkiindeki ormanlık alanda, saat 15.30 sıralarında başlayan orman yangını, geçen 9 saatin ardından sağanak yağmurun da devreye girmesiyle kontrol altına alındı.

WhatsApp Image 2023 01 10 at 19.37.03

Araçla ulaşımın olmadığı bölgede çıkan yangının kontrol altına alınabilmesi için zorlu arazi koşulları ve şiddetli fırtınaya karşı mücadele edildi. Kış mevsimi olması nedeniyle, kiralık yangın söndürme helikopterlerinin devreye giremediği bir ortamda mücadele eden orman işçilerine, çevre illerden sevk edilen ekipler de destek verdi.

Fırtına nedeniyle zaman zaman parlamalarım yaşandığı yangın bölgesinde ormana bağlı arazözler ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Faruk Alyaz

      Bu yangın akşam saat 6,45 gibi bir grup tarafından, daire şeklinde 8-10 değişik yerden ateşe verildiğini düşünüyorum. Çünkü; Yenişehir’e eve giderken yukarıda dağda bir cemberde aralıklı 8-10 ateş parladığını gördüm g, hemen daha sonra da, biraz daha üst tarafından sanki bölgeye yanıcı bir sıvı dökülerek parlayan bir ateş daha parladı, ben bunları Ferah evlere evime giderken aracımdan şirinköy yolunda ışıklara gelmeden gördüm, aklımdan da geçti birileri ormanı kundaklıyor diye, daha sonrada cami mahyası mı diye de tereddüt ettim, eve gidince dağa baktım ancak benim evden, Şengül Cami, dağa görmemi mani olduğu için tam göremedim, Orman ihbara aramadan feacebook sayfama baktım şifre haber yangın olduğunu yazdığını gördüm demekki müdahale edilir haberdar olan var diye düşündüm. Denizli halkına ve Yenişehir bölgesine geçmiş olsun.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir