• Güncelleme: 13:49:27 - 11 Aralık 2020
  • Yayınlama: 13:49:27 - 11 Aralık 2020

Her gün ekranlarda ve billboardlarda, gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını ballandıra ballandıra anlatan ve kanalizasyon borularının içerisinden arabalar geçirerek show yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ne yazık ki tam 6 yıldır tarlalarına akan kanalizasyon suları nedeniyle feryat eden Acıpayamlı köylülerin sesine kulaklarını tıkamış durumda.

zolan 1
ACIPAYAM OVASINI BOK GÖTÜRÜYOR… 9

Denizli’nin, en verimli topraklarına sahip Acıpayam Ovası’nın Dedebağ Mahallesi arazilerinin önemli bir bölümü, adeta araziye akıtılan kanalizasyon suları nedeniyle mikrop yuvası haline döndü. Yaşanan rezaleti Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğüne ileten köylüler, 6 yıldır kimsenin seslerine kulak vermediğini söylüyorlar.

DURUM VAHİM…

WhatsApp Image 2020 12 09 at 18.41.56

Dedebağ’ın, belediyelik olduğu dönemlerde yapılan arıtma tesisleri sayesinde uzun bir süre kanalizasyon sorunu yaşamadıklarını söyleyen köylüler, Büyükşehir uygulamasıyla birlikte mahalle olduklarını, ondan sonra da, mevcut arıtma tesisinin bile kendi kaderine terkedildiğini belirterek “o gün bugündür, tüm kanalizasyon suları, tarlalarımıza ve yollarımıza akarak bizleri perişan etmeye başladı. Çoğu üretici bu yüzden, verimli arazilerini ekemez oldu. Mecbur kalan bazı köylülerimiz de, ne yazık ki buradan ürettikleri ürünleri pazarlara sunmak zorunda kaldı. Sesimizi kimseye duyuramadık” dediler.

BAŞVURDULAR AMA…

WhatsApp Image 2020 12 07 at 13.32.29 1

Diğer taraftan, Dedebağ Mahallesi Muhtarı İsmail Saygın’ın, sorunun acilen çözülmesi için 2014 yılında DESKİ’ye bir dilekçeyle başvurarak  kanalizasyon suyunun bölgeyi tehdit ettiğini, tarlalara ve yollara akan sular yüzünden halk sağlığının da ciddi bir şekilde tehlikeye girdiğini belirterek, gereğinin yapılması talep etmesine rağmen, aradan 6 yıl geçmesine rağmen kimsenin kılını kıpırdatmadığı belirtildi.

2 YIL SONRA CEVAP VERDİLER…

Dedebağ Muhtarı  İsmail Saygın’ın, DESKİ Genel Müdürlüğüne verdiği dilekçeye, tam 2 yıl sonra 20.09. 2016 yılında, DESKİ Genel müdürü adına, Planlama, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Sami Ayhan imzasıyla verilen cavap yazısında “ Dedebağ Mahallesi Kanalizasyon Şebeke Projesi, genel müdürlüğümüz tarafından ihale edilmiştir. Projenin hazırlanıp onaylanmasından sonra, bütçe olanakları dahilinde yapım çalışmalarına başlanacaktır” deniliyor.

WhatsApp Image 2020 12 07 at 13.32.29

AMA ARADAN 4 YIL DAHA GEÇİYOR…

DESKİ’nin cevabından bu yana, tam 4 yıl geçmesine rağmen Dedebağ’ın bereketli tarım arazilerinin üzerine kanalizasyon suları akmaya devam ederken, Muhtar İsmail Saygın’ın tüm girişimlerine rağmen bir sonuç alınamadığı ileri sürülüyor.

GEL DE, GÖZLERİNLE GÖR…

WhatsApp Image 2020 12 09 at 18.37.28

Öte yandan, çiftçilerin şikayetleri üzerine kanalizasyon göleti haline dönen Selli Tarla mevkiinde incelemelerde bulunan CHP Acıpayam İlçe Başkanı Deniz Albayrak, CHP Acıpayam Belediye Meclis Grup Başkanı Ali Bardakçı ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Zolan’a seslenerek “Sayın Başkan Zolan, gelin ve bu korkunç manzarayı görün. İnsanların hayatı, topraklarında bereketi tehlike altında. Bu sorun sadece Dedebağ’da da değil, Acıpayam’ın birçok mahallesinde yaşanmaktadır. Denizli merkezde, büyük büyük büzlerin içerisinden araba geçirerek Show yapmasını biliyorsunuz, biraz da Acıpayam’la ilgilenin lütfen!” dediler.

WhatsApp Image 2020 12 11 at 13.59.29

ÖNEMLİ NOT: Bu haberi yayına verdikten sonra, Dedebağ Mahallesinde sorunun yaşandığı bölgede hummalı bir haraketliliğin başladığı bildirildi. Temennimiz, soruna hızla müdahale edilmesi ve 6 yıldır devam eden sorunun, gerektiği şekilde çözümünün hayata geçirilmesi yönündedir…

FELAKETBANNER
DEVAM HABERİ OKUMAK İSTERSENİZ, LÜTFEN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...