• Güncelleme: 16:52:56 - 23 Ocak 2023
  • Yayınlama: 16:18:32 - 23 Ocak 2023

Denizli’nin en prestijli sitelerinden biri olan SİNPAŞ’ta aidatlara yapılan zamlar, site sakinlerini isyan ettirdi.

Denizli Merkezefendi İlçesi Kayalar Mahallesinde bulunan SİNPAŞ Aqua City’deki site sakinleri, rahat bir yaşam ve konfor için kiraladıkları ya da satın aldıkları konutların aidatlarına gelen zamlardan oldukça rahatsız…

Aidatlara gelen zamların kabul edilebilir olmadığını ifade eden site sakinleri “Biz SİNPAŞ sitesi sakinleri olarak haksız muameleye maruz bırakılıyoruz. Bir toplantı dahi yapılmadan bizlere dayatılan ve ödemek zorunda bırakıldığımız aidatlara itiraz ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Son dönemde zamlandırılan aidatların yanı sıra COVİD-19 salgınını sırasında da yüzde 50-60’lara varan zamlar yapıldığının ifade eden site sakinleri; pandemide kimsenin dışarıya çıkmamasına rağmen sosyal etkinlik ve avukatlık masraflarının da abartılı bir şekilde site oturanlarına yansıtıldığını iddia ettiler.

BİZ BOYA İSTEMİYORUZ…

Site sakinlerinden ayrıca boya badana için 320 bin lira toplanmak istediği belirtilererek “Bir an evvel bu zamların, fahiş paraların geri çekilmesini istiyoruz ve badana boya istemiyoruz” denildi.

SİTE YÖNETİCİLERİNE ULAŞILAMILYOR

Site sakinleri sözlerine şu şekilde devam ettiler. “Sitedeki komşularımızdan hakkımızı arayacak kişilerle yeni yönetim kurulu oluşturulmasını istiyoruz. Bu koskoca site bir veya 3 kişinin tekelinde değildir. Yöneticileri tanımıyoruz bile ulaşmakta da çok zorluk çekiyoruz. Burada 745 haneyiz ve bu kadar kalabalık bir sitede aidatların bize bu kadar yansıtılmaması gerekir. Ayrıca henüz satılmamış daireler var, onların payı da bize bölünüyor bunu yapmak hiç adil değil. Bize gelen her şeyin altında yönetim yazıyor o kadar, bizim yönetimde kimin ne yaptığı hakkında bilgimiz yok, zaten o yüzden itiraz ediyoruz. En büyük sıkıntı da şeffaf olmamaları ve dalga geçer gibi ödemeyen gitsin demeleri”…

Aidatların 3+1 daireler için 1073 liradan 1773 liraya çıkarılarak 700 lira zam yapıldığını belirten site sakinleri,  aidatların, dairelerin büyüklüğüne göre daha da yükseldiğini vurguladılar.

SİTE YÖNETİMİ SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ

Şifre Haber olarak haberin diğer tarafı olan site yönetimini birkaç kez arayıp cevap haklarını kullanmak isteyip istemediklerini sorduğumuzda; önce bir aydınlatma yapılacağını belirtseler de sonrasında ”Bizim yaptığımız her şey hukuka uygun ve bir açıklama yapma ihtiyacı duymuyoruz” şeklinde karşılık verdiler. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir