• Güncelleme: 15:40:36 - 3 Eylül 2020
  • Yayınlama: 15:40:36 - 3 Eylül 2020

Denizli’de, babası, annesi ve eniştesini koronadan kaybeden tekstilci, yüzlerce çalışanının sağlığını korumak için fabrikada tedbirleri artırdı. Kendisi de virüse yakalanıp iyileşen Nejat Küçüker, durumun ciddiyetine dikkat çekmek için çalışanlarına eğitim verdirdi.

Koronavirüs nedeniyle önce eniştesi Taştan Kardaşlar’ı, ardından babasını 82 yaşındaki Besalet Küçüker’i, daha sonra da 80 yaşındaki annesi Nezahat Küçüker’i kaybeden ve kendisi de koronavirüse yakalanıp tedavi olan Denizlili işadamı Nejat Küçüker, durumun ciddiyetinin daha iyi anlaşılması için fabrikasında çalışan yüzlerce işçisine pandemi hakkında eğitim verdirdi. Fabrikasında işi sıkı tutan Küçüker, işçilerin evlerinden çıkıp geri dönmelerine kadar geçen her anı denetim altında tutulmasını sağlıyor.

denizli paylasim gazetesi kucuker corona egitim 22
BABASINI, ANNESİNİ VE ENİŞTESİNİ KAYBEDİP, KENDİSİ DE SON ANDA KURTULUNCA... 5

ÖNCE ENİŞTE, SONRA BABA VE DAHA SONRA ANNESİNİ KAYBETTİ..
Ailesinden en sevdiklerini art arda kaybetmenin büyük acısı çektiklerini söyleyen işadamı Nejat Küçüker, işletmesinde koronavirüs önlemlerinin en üst seviyede uygulandığını belirtti. Küçüker, “Tüm önlemlerimizi aldık ancak şu dönemde pandemi önlemlerimizi daha da artırdık. Ailemden arka arkaya 3 kişiyi kaybetmenin yaşattığı zorlukları bilerek ve bunları değerlendirerek, fabrikamıza Pamukkale Üniversitesi’nden (PAÜ) hocamız Göksel Altınışık’ı davet ettik. Kendisi abimin tedavi sürecinde çok ilgilenmişti iyi diyaloglarımız oluştu. Burada çalışanlarımızla koronavirüs için önlemlerin nasıl alınacağını, nelere dikkat edileceğini anlattı. Mümkün olduğu kadar, çalışma şartlarımızı en üst koruma düzeyince tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

denizli paylasim gazetesi kucuker corona egitim 33
BABASINI, ANNESİNİ VE ENİŞTESİNİ KAYBEDİP, KENDİSİ DE SON ANDA KURTULUNCA... 6

“BEN HASTANEDE YATARKEN, BABAM VEFAT ETTİ”
Ailesinde korona virüs çıkmasının ardından, kendisinde de belirtilerin olduğu, annesi, babası ve eniştesini kaybettiği sırada tedavisi gördüğünü anımsatan Nejat Küçüker, “İlk ablam ve eniştem, hastalığa yakalanıp hastaneye kaldırıldığında, biz hala tam olarak neyin içerisinde olduğumuzun farkında değildik. Daha sonra annem ve babama da teşhis konuldu ve onları hastaneye yatırdık. Bu arada eniştemi kaybettik; daha sonra ablam yoğun bakıma girdi ve çıktı. Ablamı kurtardık, arkasından da anne ve babam hastanedeyken, bende de ilk belirtiler ateşle başladı. İlk muayene gittiğimizde negatif çıktı, daha sonra pozitif olduğunu anladık. Ben hastaneye yattım, yattığımdan bir gün sonra babam vefat etti. Tedavi süresince aradan 4-5 gün geçtikten sonra bu seferde annemin Kovid-19’dan iyileştiğini ve ertesi gün pıhtı atmadan dolayı vefat ettiğini öğrendim. Bu arada ben de tabi hastanede tedavi görmekteydim” dedi.

denizli paylasim gazetesi kucuker corona egitim 44
BABASINI, ANNESİNİ VE ENİŞTESİNİ KAYBEDİP, KENDİSİ DE SON ANDA KURTULUNCA... 7

“HASTANE ODASINDA SIKINTILI BİR DURUM”
Hastane de geçirdiği tedavi sürecini anlatan Küçüker, “Hastane odasında olmak, ilk başlangıç döneminde sıkıntılı bir durum. Çünkü odanızın üzerinde kovitli işareti var. Burayı ölüm odası olarak ta adlandırabilirsiniz. Sağlık görevlilerinin yaptığı gerçekten çok büyük fedakarlık ve kahramanlıktır. Bunu tabi bizde televizyonlarda seyrederken veya dışarıdan baktığımızda algılamıyorduk” dedi.

3 TEMEL KURAL…
Nejat Küçüker konuşmasının devamında hastalık ile mücadelede 3 kuralın çok önemli olduğunu belirterek, “Hastalığı önlemekte çokta zor değil 3-4 temel kurala uyduktan sonra büyük oranda buna yakalanmamak mümkün. Sürekli hatırlatılan maske, mesafe ve el temizliği çok önemli” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...