• Güncelleme: 10:36:40 - 23 Eylül 2022
  • Yayınlama: 10:31:46 - 23 Eylül 2022

Denizli’de helikopter kazasında yaralanan personeli ziyaret eden ve kaza alanında incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör eşlik etti.

Marmaris’teki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için giden helikopterin düşmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan 2’si Türk, 3’ü Rus 5 personeli hastanede ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye Başkan Güngör ve beraberindeki heyet eşlik etti.

BAKAN KİRİŞÇİ KAZA ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU!

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte Denizli’de meydana gelen helikopter kazasının olduğu alanda incelemelerde bulundu.

Kazada yaralanan 2’si Türk, 3’ü Rus 5 personeli hastanede ziyaret eden Bakan Kirişçi “Dün 12.32 itibarıyla Muğla ilimizin Marmaris ilçesinde meydana gelen yangına müdahale için Kastamonu’da konuşlanan helikopter, Çardak’taki havalimanına yakın noktada kazaya uğraması sonrası malumunuz elim hadise yaşandı. Bu hadisede 7 mürettebattan 2 Rus vatandaş olan personel hayatını kaybetti. Bunların dışında 1’i Türk, 1’isi de Rus olan 2 personelimiz şu anda Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Yaralıları ziyaret ederek acil şifalar diledik. Tüm yaralılara acil şifalarımızı iletip, ailelerine de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2022 09 22 at 17.19.06
AK Parti İl Başkanı Başkan Güngör: Gerekli İncelemeler Başlatıldı… 4

YARALILARI ZİYARET ETTİLER…

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye yaralı ziyaretlerinde eşlik eden Başkan Güngör ve beraberindeki heyet Rus heyetiyle bir araya gelerek taziyelerini ilettiler.

Bakan Kirişçi’nin elim helikopter kazasına ilişkin Denizli Valiliği’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasına iştirak eden ve benzer bir kazanın bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Başkan Güngör, “Marmaris’teki orman yangınına müdahale etmek için Kastamonu’dan gelen helikopterin düşmesi bizleri derinden üzdü. Meydana gelen kazada 7 mürettebattan 2 Rus vatandaş olan personel hayatını kaybetti. Tek dileğimiz böyle üzücü kazaların bir daha yaşanmaması. Hayatını kaybedenlerin ailelerine Türk milleti adına taziyelerimizi sunuyorum. Kazayla ilgili Bakanlığımız gerekli incelemeleri başlatmış durumda. Yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Derin bir üzüntü içinde olduğumuzu belirtiyorum” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2022 09 22 at 17.19.05 1
AK Parti İl Başkanı Başkan Güngör: Gerekli İncelemeler Başlatıldı… 5

DEVLETİN TÜM İMKANLARIYLA MÜDAHALE EDİLDİ…

Denizli Valiliği’nde basın açıklaması yapan Bakan Kirişçi yangına devletin tüm imkanlarıyla müdahale edildiğini açıklayarak Marmaris’teki yangın kontrol altına alındığını belirtti.

Açıklamalarına devam eden Bakan Kirişçi “Marmaris’teki yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor. Bu yangın Marmaris’te olduğu için hepimizin çok dikkatini çekiyor. 14 uçak 23 helikopter 1 İHA ve 2 tane de idari helikopterle birlikte 83 arazöz, 22 ilk müdahale aracı, 5 iş makinesi ve bin 457 personelimiz bu yangında aktif olarak görev aldı. Diğer kurumlar ve STK’lardan talep edilenler başlığı altında da 12 tane su atar helikopter, 5 adette iş makinesi ve su tankeri çalışmalara katıldı. Toplam genel alan miktar da şimdilik 500 hektar gibi bir alanın yangında zarar gördüğü görülüyor” ifadelerini kullandı.

BAKAN ANKARA’YA UĞURLANDI…

Denizli Valiliği’nde basın açıklaması yapan Bakan Kirişçi, İl Başkanı Güngör ve Denizli protokolünün eşliğinde Çardak Havalimanı’ndan Ankara’ya uğurlandı. Başkan Güngör, “Bu elim olayda Denizli’ye gelerek yaralılarımızı ziyaret eden ve kazanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunan Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir