• Güncelleme: 11:59:49 - 3 Ağustos 2021
  • Yayınlama: 11:59:49 - 3 Ağustos 2021
gokhan foto
GÖKHAN ÖZOĞUZ/SANATÇI

Son bir haftadır yangın yerine dönen ülkemizde, facianın önüne geçebilmek için büyük mücadele verilirken, alışılagelmişin dışında ordu birliklerinin sahaya sürülmemiş olması tepkilere yol açtı. Bu konuda sert tepki gösteren Sanatçı Gökhan Özoğuz’un sosyal medya adresinden “Ülke yandı kül oldu! Böyle durumlarda Ordu teyakkuza geçmez mi? paylaşımının ardından birçok takipçi de, Denizli’de askerin, Buldan’daki orman yangınında sahaya indiğini, bunun diğer illerde neden hayata geçirilmediğini tartışmaya açtı.

EN ÇOK ‘ORDU NEREDE?’ SORUSU TARTIŞILDI…

Türkiye bir haftadır tüm yurdu saran yangınlardan kurtulmak için yoğun mücadele verilirken, yangınlara müdahalede zafiyetleri de hem ülke içinde hem de dünya basınında gündem oldu.

Dünya, Türkiye’yi konuşurken bir hafta boyunca kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle en çok tartışma konusu olan konulardan biri de TSK’ya bağlı kuvvetlerin yangınlarla mücadelede yeterince ön planda olmamasıydı.

SANATÇI GÖKHAN ÖZOĞUZ TEPKİ GÖSTERİNCE…

Yaşananlara birçok sanatçı gibi kendi sosyal medya adresinden tepki gösteren Sanatçı Gökhan Özoğuz’un “Bırakın kavgayı siyaseti ona buna laf yetiştirmeyi, Ülke yandı kül oldu! yaşam alanlarına girdi. Böyle durumlarda Ordu teyakkuza geçmez mi ? Alanların kontrolünü kolluk kuvvetleri, Özel birimler almaz mı? Her yerde Halk bir başına kendini paralıyor. Bu Yangın hepimizi yakıyor.” şeklindeki paylaşımı, kısa süre içerisinde onbinlerce beğeni, retweet ve tepki dolu yorum aldı.

orduuu twit

DENİZLİ’DE ORDU MÜDAHALE ETMİŞ…

Sanatçı Gökhan Özoğuz’un paylaşımının altına, adeta yorum bombardımanı gerçekti. Özellikle bir takipçisinin “Denizli’ de başlayan yangına hem uçak hem de ordu müdahale etmiş, günlerdir süren Bodrum- Marmaris yangınında ordu yok, bugün doğru dürüst uçak görende yok, bunun sebebi Denizli belediyesinin Ak partili olması olabilir mi?”şeklinde yorum yapması, tartışmaların odağına Denizli’yi oturttu.

GERÇEKTEN DE SADECE DENİZLİ’DE Mİ ORDU SAHAYA İNDİ…

Bu yorumların gündem oluşturması üzerine Şifre Haber olarak yaptığımız araştırmalarda, gerçekten de basına yansıyan haberler içerisinde Marmaris’de, yangına müdahale için değil de, vatandaşın tahliyesi için gönderilen 2 çıkarma gemisi dışında, ordunun devreye girdiğine dair bir bilgiye ulaşamadık.

CIFT FOTO

Bunun yanı sıra, paylaşımda belirtildiği gibi Denizli’de ordu birliklerinin, Buldan İlçesi’nde meydana gelen orman yangınına müdahale edip etmediğine baktığımızda, İhlas Haber Ajansı’nın geçtiği haber ve fotoğraflarda, gerçekten de Denizli 11. Komando Tugayı’na mensup mavi bereli komando askerlerin yangını söndürmek için can havli ile çırpındıklarını gördük.

AK PARTİLİ BELEDİYE Mİ, YOKSA VALİ FAKTÖRÜ MÜ?

VALI BASKAN

Denizli’de, ordunun yangınlara müdahalesinin istisna olduğu düşünüldüğünde, yapılan yorumlarda iddia edildiği gibi, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Partili olması nedeniyle mi, yoksa Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in hızlı hareket ederek, yerinde yasal inisiyatifini kullanıp, Buldan’daki orman yangını için askerden destek talebinde bulunmasından mı kaynaklandığı, yetkililerden yapılacak açıklamalara göre netlik kazanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir