• Güncelleme: 00:49:13 - 11 Kasım 2023
  • Yayınlama: 23:32:25 - 10 Kasım 2023

Ak Parti’de belediye başkan ve meclis üyesi adaylık başvuruları başladı. Belediye başkan adaylığı başvuruları 17 Kasım’a kadar sürecek. Mevcut belediye başkanları başvuru yapmayacak.

Ak Parti’de 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan ve meclis üyesi adaylıkları için başvurular başladı. Partinin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz başvuru şartlarını kamuoyu ile paylaştı. Konuyla ilgili AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör de detaylı bir açıklama yaptı.

BAŞVURULAR 17 KASIM’A KADAR SÜRECEK…

Aday olmak isteyenler için istifa sürecinin başladığını ve 1 Aralık itibarıyla sona ereceğini hatırlatan Güngör, 1 Ocak itibarıyla da seçim takviminin devreye alınacağını ve sürecin resmen hızlı bir şekilde başlayacağını dile getirdi. 9 Kasım itibarıyla aday müracaatlarını almaya başladıklarına işaret eden AK Parti İl Başkanı Güngör “Aday müracaatlarımız 17 Kasım’a kadar devam edecek. Aday müracaatlarımızdan kastım belediye başkan adaylıkları müracaatı, yani büyükşehir belediye başkanlığı, il belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı ve belde belediye başkan adaylığı müracaatları 17 Kasım’a kadar devam edecek” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADRES GENEL MERKEZ…

İl genel meclis üyeliği ile il ve ilçe belediye meclis üyelikleri için de başvuruların başladığını ve bunlar için sürenin 3 Aralık’a kadar devam edeceğini bildiren Güngör, “Büyükşehir ve il belediye başkan adayları genel merkeze müracaat edebilecek ama aynı zamanda kendi illerinde de müracaat edebilecekler. İlçe ve belde belediye başkanlığı müracaatı ise hem il başkanlıklarından hem de ilçe başkanlıklarından yapılabilecek. Belediye ve il genel meclis üyesi aday müracaatları ise sadece ilgili ilçede yapılabilir” şeklinde konuştu.

AK Parti'nin Başkan Adayları İçin Takvim Netleşti...
AK Parti’nin Başkan Adayları İçin Takvim Netleşti…

AİDATI ALINMAYACAK, YERİNE…

Başvuruların online olarak dijital ortamda alınacağına işaret eden Güngör, “Başvurular, basvuru.akparti.org.tr adresinden yapılacak. Kişiler önce ön başvurusunu istediği yerden yapabilecek. Aday formunun sıcak imzalı bir şekilde bize gelmesi gerekiyor. O nedenle sırf kesinleştirmek üzere sadece aday formunu çıkartıp imzalamak suretiyle aday adayı olmak isteyenler adaylığını kesinleştirecek, kalan her şey sadece dijital ortamda kalacak. Bu sefer başvuru aidatı almıyoruz. Başvuru aidatı yerine yine bağış almaya karar verdik” dedi.

ADAYLAR KESENİN AĞZINI AÇACAK…

Büyükşehir belediye başkan adaylarının 50 bin TL bağışta bulunmak suretiyle adaylık müracaatında bulunabileceklerini ifade eden Güngör, “İl belediye başkanlıklarımız yani 30 büyükşehirin dışında kalan il belediye başkanlıklarımız 30 bin TL, ilçe belediye başkan adaylarımız 20 bin TL, belde belediye başkanı adaylarımız 10 bin TL; büyükşehirdeki belediye meclis üyelerimiz, büyükşehir ilçelerinin meclis üyeleri 10 bin TL; büyükşehirlerin dışında kalan illerin ilçelerine ilişkin meclis üyeleri ile il genel meclis üyelerinden de 5 bin TL bağış almak suretiyle aday müracaatlarını kabul edeceğiz. Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerinden inşallah kendilerine ulaşmış olacak” diye konuştu.

MEVCUT BAŞKANLAR HARİÇ…

Bağış miktarının, 18-30 yaş arası gençlerle kadınlardan 1/2 oranında alınacağını bildiren Güngör, “Engelli kardeşlerimizden de 1/4 oranında almış olacağız. Genel merkezin organları müracaat etmeyecek. Yani müracaat almıyoruz kendilerinden, il başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızdan da almayacağız. İl başkanları, üç kademe; ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolu il başkanını da kapsayacak şekilde müracaatlarını almıyoruz. Ve yine mevcut belediye başkanlarımızın tamamından yani hiçbirinden müracaat almayacağız. Çünkü biz onları zaten müracaat etmiş olarak kabul ediyoruz ve değerlendirmeye tabi tutuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Güngör, 19 Kasım Pazar günü 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirecekleri temayül yoklamasını elektronik ortamda yapacaklarını, seçim sürecinde dijital süreçleri devreye alarak kağıt israfının önüne geçmek istediklerini kaydetti.

YEREL SEÇİM KAMPI

AK Parti, 12-14 Kasım tarihleri arasında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde “yerel seçim” kampı düzenleyecek. İl ve ilçe başkanları ile bir çalışma kampı yapacak olan parti, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok il özelinde çalışmalar yürütmeyi planlıyor. İl Danışma Meclisi ve İlçe Danışma Meclisi toplantılarıyla istişare sürecini hızlandıran ve şehir buluşmaları ile saha çalışmalarına ağırlık veren AK Parti, 12 Kasım’da da il başkanları ve Teşkilat Başkanlığı il koordinatörleri ile çalışma kampında bir araya gelecek.

Aday adaylığı başvuruları ile yerel seçim süreci için izlenecek yol haritası üzerinde durulması planlanan kampta 81 il başkanıyla görüşülerek, yerel seçimlere yönelik yapılan anketlerle ilgili alınan notlar üzerinden çalışmaların değerlendirilmesi öngörülüyor. Kampta Genel Başkanvekilleri ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in birer sunum yapması bekleniyor.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir