• Güncelleme: 10:35:48 - 17 Mart 2021
  • Yayınlama: 10:35:48 - 17 Mart 2021

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın ŞİFRE HABER tarafından gündeme taşınan ‘Görevi kötüye kullanmaktan Denizli İdare Mahkemesi’nin verdiği 150 günlük uzaklaştırma cezasına rağmen, görevini sürdüren başkan hakkında sert konuştu ve  “Halil Ayhan kanun tanımaz tavırlarla görevinin başında hangi yüzle duruyor. Allah’tan korkmuyorsanız kuldan utanın. O koltuk babanızın malı değil, istifa edin’ diye konuştu.

İŞTE ŞİFRE HABER’İN ORTAYA ÇIKARDIĞI VE BELGELERİYLE ORTAYA KOYDUĞU O HABER…

(Haberi okumak için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz…)

DUR DEYIN
AKIŞIK SERT ÇIKTI: O KOLTUK BABANIN MALI DEĞİL, İSTİFA ET… 5

Tüm bu olanların ardından 11.11.2020 itibariyle ceza kesinleşen, hatta 75 gün daha farklı bir davadan cezalı olduğu anlaşılan Başkan Halil Ayhan’ın, cezasını çekmeden başkanlığa devam etmesine kanun tanımaz tavrına tepki gösteren İyi Parti İl Başkanı Raziye Akışık, “Devletin kanunları her şeyin üzerindedir. Halil Ayhan’ın görevinden istifa etmesi ve cezasını çekmesi gerekir” diyerek şöyle dedi:

raziye akisik makam
RAZİYE AKIŞIK/İYİ PARTİ İL BAŞKANI

“Devletin kanunları kurumların düzenli işlemesini sağlar. İnsanlar kafasına göre istediği her şeyi yapmasın diye caydırıcı etkinliği vardır. Bazen kurumlar ve o kurumların başındaki insanlar kanuna aykırı hareket eder. Fakat öyle bir belediye başkanı var ki, mahkemenin verdiği karara uymaz, hukuk tanımaz, hakkında verilen kararı bile yok sayar. Bir belediye başkanının bu rahatlığı nerden aldığını merak ediyoruz. İlçe halkına örnek olacak şahsın adeta kendi başına adaleti tayin edercesine tavırlarını şaşkınlıkla izliyoruz. Bir çalışanının hakkını usulsüzce elinden alan ve belediye meclis üyelerini buna alet eden Halil Ayhan’ı kınıyoruz. Ayhan’ın mensubu olduğu partinin adında bile Adalet başta yer alırken, şahsının bunu idrak edemeyerek bu partiden başkan olmasına da bir türlü anlam veremiyoruz. Halil Ayhan’ın kanun tanımaz tavırlarına devam edeceğinden hiç şüphemiz yok. Bu olay artık kanuni değil, ahlakidir, vicdanidir. O koltukta rahat rahat oturup cezasını çekmeyen bir başkanın geçmişte neler yaptığı ve gelecekte neler yapacağı ise meçhuldür. Bugünden itibaren bu konunun takipçisi olacak, her platformda bununla ilgili açıklamalar yapacak ve kanuni suç işlediği ortada olan AKP Belediye Başkanı Halil Ayhan’a o cezayı çektireceğiz. Kusura bakma başkan, o koltuk kimsenin babasının malı değildir. Hak mahrumiyetin varken aldığın kararların hiçbir hükmü yoktur. Altına attığın her imzanın peşinde olacak, cezanı çekinceye dek bu işin takipçisi olacağız. Yaptığın hatadan dön, personelinden özür dile, sonra ‘İstifa et’. O koltuğu hak eden kişilere bırak.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...