• Güncelleme: 18:26:00 - 12 Eylül 2021
  • Yayınlama: 18:26:00 - 12 Eylül 2021
iyi parti il baskan adayi raziye akisik kendini ve hedeflerini anlatti h54615 a17ad
RAZİYE AKIŞIK/İYİ PARTİ İL BAŞKANI

İyi Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK’ün babası ve iki ağabeyine ait olan 30 dönüme yakın sit alanı içerisinde bulunan arazilerinin, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından imara uygun duruma getirilmesi için harekete geçildiğini ileri süren Akışık “Bu tam anlamıyla Vekil Nilgün Ök’ün sülalesine ballı imar kıyağı girişimidir. Nilgün Hanım'a da 'bu nedir?' diye sormak lazım…” dedi.

NASIL ANLAŞILDI?

Skandal imar kıyağı girişiminin, mağdur bir vatandaşın hakkını aramak için kendilerine ulaşmasıyla ortaya çıktığını belirten İyi Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık “Vekilin babası ve ağabeylerinin arazisinin yanında parseli olan bir vatandaş, durumun farkına vararak bize ulaştı” dedi ve şöyle konuştu:

ASLAN AILESI
VEKİL ÖK, BABASI GÜNGÖR VE AĞABEYİ
İSMAİL ASLAN'LA BİRLİKTE, DÖNEMİN VALİSİ
ŞÜKRÜ KOCATEPE'DEN,
HAYIRSEVERLİK PLAKETİ ALIRKEN

 

“Biz de durumu, uzman arkadaşlarımıza incelettik ve bitişik bölgedeki Vekil Nilgün Ök’ün babası ile iki ağabeyine ait sit alanı (tarihi doku nedeniyle korunan alan) içerisinde arazisi olduğunu ve bu bölgede Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı çalışmasının yapılması için, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçtiğimiz şubat ayı içerisinde 100 nolu bir kararın oy birliğiyle çıkarıldığını, koruma amaçlı imar planı çalışması kararında, şahıs ve parsel olayı belirtilmediği için de, tüm meclis üyelerinin farkında olmadan onay verdiklerini ve bu meclis kararının da Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderildiğini öğrendik.”

 

NOKTA ATIŞI YAPILMIŞ…

Kendilerine ulaşan bilgi ve belgeleri, konunun uzmanlarına ileterek görüş aldıklarını, bu bölgede sınırlı bir alanda uygulama yapılmasının hedeflendiğini ve milletvekilinin sülalesine ait araziyle birlikte, yanındaki dar bir bölgenin de çalışmaya bilinçli olarak dahil edildiğini belirten İyi Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Tafiligran 7 EYLUeL SON DURUMm bir nokta atışı söz konusuymuş. O bölgede, sit alanı olması nedeniyle, aynı mağduriyeti yaşayan yüzlerce vatandaşımızın arsası bulunmasına rağmen, Vekil Nilgün ÖK’ün babası ve kardeşlerine ait arazi ile birlikte, bir miktar daha alan eklenerek işi maskelemeye çalışmışlar. Aslında bu maskelemenin amacının bile, vekil arazisinin, iş bittikten sonra imar uygulamasında fazla zayiat vermemesi için, devreye sokulmuş olabileceği bile ileri sürülüyor. İyi Parti olarak bu işin peşini bırakmayacağız ve eğer böyle bir uygulama yapılacaksa da aynı durumda olan diğer vatandaşlarımızın hakkının da korunması için, her türlü hukuki yolu sonuna kadar zorlayacağız.”

 

ŞİFRE HABER DEVREYİ GİRİYOR…

Bu bilgilerin Şifre Haber’e ulaşmasıyla birlikte, Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk devreye girerek, iddiaların gerçek olup olmadığını öğrenmek amacıyla, detaylı bir araştırma sürecini başlattı.

Öfiligranli yayina hazir bunu kullan oek baba tapuncelikle, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, adı geçen 100 nolu kararının kapsama alanında, Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün babası ve iki ağabeyine ait parsel olup olmadığını öğrenmeye çalıştık.

 

SİT ALANI İÇERİSİNDE, 30 DÖNÜME YAKIN ARAZİ …

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararında geçen Denizli İli Pamukkale İlçesi Pınarkent Mahallesi sınırları içerisinde ve sınırlı bir alanda Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı çalışmasının yapılacağı, buradaki sit alanı kapsamında ise AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün babası Güngör Aslan, ağabeyleri İsmail Aslan ile İrfan Aslan’ın 1/3’er hisseli, toplamda 29.794 m2 büyüklüğünde, 23. 02. 2000 tarihi itibarıyla satın alınmış 417 parsel nosuyla arsalarının olduğunu tespit ettik.

filigran arsa farkli

 

KURUL KARARINA ULAŞAMADIK; AMA…

Bu aşamadan sonra, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderilen değişiklik talebinin akıbetini öğrenmek için yoğun çaba gösterdik. Ne yazık ki, daha önceki yıllarda, dijital ortamda tüm kurul kararlarına Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinden ulaşmak mümkünken, bir süreden beri bunun devre dışı bırakıldığı öğrendik.

FILIGRANLI meclis karari

Fakat, Şifre Haber olarak çeşitli bağlantılarımızı kullanarak, bu kararın içeriğini öğrenememiş olsak da kurul üyelerinin geçen aya kadar bu konuyu gündemlerine almadıklarını, Ağustos ayı gündeminde ise görüşerek, gelen dosyaya göre değil de, yerinde incelemeyi uygun gördüğünü ve bu ay için de de Denizli’ye gelerek bölgede yapılacak tespitlerden sonra kararını vereceğini bilgisine ulaştık. (Tabi, haber kaynaklarımız tarafından yanıltılmadıysak…)

 

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ:

Sonucu, tüm okurlarımız adına takip etmeye ve gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir