• Güncelleme: 18:11:37 - 9 Kasım 2020
  • Yayınlama: 18:11:37 - 9 Kasım 2020

SEVAL UYSAL/HABER

Elektrik trafosu için, koskoca mahalle de bula bula ilkokulun bahçesini buldular. ADM, Atalar Mahallesi’nin artan elektrik ihtiyacını gidermek için elektrik trafosunu Saadettin Kıbrıslıoğlu İlköğretim Okulu’nun bahçesine koymaya hazırlanıyor. Bunun için Pamukkale Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Kaymakamlığı’ndan izinler alındı ve bahçede trafo için çukur kazıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesine göre ise okul bahçelerine yakınlarına tehlike yaratabilecek trafo gibi yapıları koymak yasak!

İLKOKULUN BAHÇESİNDE

TRAFONUN NE İŞİ VAR?

WhatsApp Image 2020 11 09 at 18.11.28

Atalar Mahallesi’nde artan apartlar nedeniyle elektrik sıkıntısı yaşanmaya başladı. Mahalleli ADM’e müracaat ederek konuyu çözmesini istedi. ADM, sorunu ek trafo ile çözebileceğini belirtti ve Pamukkale Belediyesi’nden elektrik trafosu koymak için yer göstermesini istedi. Belediye ADM’e elektrik trafosunu koyması için Saadettin Kıbrıslıoğlu İlköğretim Okulu’nun bahçesini ve yakınındaki çocuk parkını gösterdi. ADM’de Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale Kaymakamlığı’ndan gerekli izinleri aldıktan sonra 1329 sokakta bulunan Saadettin Kıbrıslıoğlu İlköğretim Okulu’nun bahçesinde, salıncak ve kaykayların dibine trafo koymak için çukur açtı. Önümüzdeki günlerde trafo yerleştirme işlemi başlayacak. Mahalleli şaşkın, okul bahçesinde trafonun ne aradığını soruyor, çocuklar tehlikeye atıldığı için itiraza hazırlanıyorlar.

WhatsApp Image 2020 11 09 at 16.48.24

YER Mİ YOK…

Mahalleli, artan elektrik ihtiyacı için konulacak trafonun çocuk çocuğun olmadığı ve tehlike arz etmeyecek bir yere konmasını istiyor. Okulun bahçesindeki çalışmanın durdurulması ve Pamukkale Belediyesi’nin ADM’e başka bir yer göstermesini istiyor. Mahallelinin işaret ettiği iki yerden biri  Atalar Parkı diğeri de Denizli büyükşehir Belediyesi’nin otopark için kamulaştırdığı alan.

GENELGE YASAK DİYOR…

WhatsApp Image 2020 11 09 at 15.36.35

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018/10 sayılı genelgesine göre okul bahçelerine trafo koymak yasak! Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okulların güvenliğinin sağlanması için yayınlanan genelge de; “Öğrenciler için tehlike oluşturan trafo ve yüksek gerilim hatlarının acilen kaldırılması” gerekiyor. İşin ilginç yanı bu genelgeye karşın trafo için gerekli izinlerin verilmesi oldukça düşündürücü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...