• Güncelleme: 11:43:21 - 11 Temmuz 2020
  • Yayınlama: 11:43:21 - 11 Temmuz 2020

Pamukkale Üniversitesi’nin Rektörü Hüseyin Bağ, Türkiye’deki rektörler arasında emsali görülmeyecek bir şekilde, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş’nin hem amiri, hem de memuru durumunda…  Evet yanlış okumadınız! Bu rektör, kendi kendini atadı, kendine de istediği maaşı bağladı.

Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada, sanayi /üniversite işbirliğinin en verimli şekilde kurulması ve ülkelerin gelişimine katkı koyması amacıyla ortaya çıkmaya başlayan teknokentlerden biri olan, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş’de, 2017 yılından bu yana tam rezalet yaşanıyor

Üniversite ve kentin ekonomisinin mihenk taşları olan oda ve birliklerin bir araya gelerek oluşturduğu teknokent yönetimlerinin, skandal niteliğindeki istisnai örneği, Denizli Teknokent’te inanılmaz boyutlara ulaştı.

Türkiye’deki üniversitelere bağlı faaliyet yürüten teknokentler içinde, rektörler sadece yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürürken, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, teknokentin hem yönetim kurulu başkanı, hem de genel müdürü olarak görev yapmakta bir sakınca görmüyor. Evet, yanlış okumadınız; bu rektör, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş’nin hem amiri, hem de memuru. Kendi kendini atadı, kendine de istediği maaşı bağladı.

ODALAR İSYAN ETMİŞTİ…

Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Denizli’nin, bir o kadar güçlü meslek odaları olan Denizli sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Ticaret Borsası, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş’nin kurucu ortakları olmasına rağmen, Rektör Bağ’ın kendini genel müdür olarak atamasına karşı çıkmış, bu talep yerine getirilmeyince de, 2017 yılının Temmuz ayında, 2008 yılından bu yana görev yaptıkları Teknokent yönetiminden  topluca istifa etmişlerdi.

BİLDİĞİNİ OKUMAYA DEVAM ETTİ…

4 büyük odanın topluca istifa etmesi, tüm Türkiye’de geniş yankılar uyandırmasına rağmen, Rektör Bağ, bildiğini okumaya devam etti. Yetmedi, yönetim kurulu başkanı sıfatıyla, yine genel müdür olan kendisine, yüksek maaşlar bağlamakta hiçbir sakınca görmedi. Bununla da yetinmedi, 4 odanın toplantı tutanaklarını imzalamada gösterdiği direnç üzerine, ana sözleşmede değişikliğe giderek, şirkette olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirdi ve şirketin yönetim kurulu üye sayısını artırma yoluyla, odaların yönetimdeki etkinliğini tamamen pasifize etti.

NE KADAR MAAŞ ALIYORSUN?

Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Ticaret Borsası başkanlarının yönetimden istifa etmesine rağmen, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş’de odaların  yüzde 25’lik bir paya sahip olmaları nedeniyle, genel kurullara temsilcilerini göndermeye devam ettiler.

30.06.2020 tarihinde gerçekleşen son genel kurulda, oda temsilcilerinin Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş’nin zarar ettirildiğini, giderlerinin önemli bir bölümünün personel maaşlarına gittiğini, bu kötü gidişata dur denilmesi gerektiğini, genel müdür ile yardımcısının görevden alınarak, yerlerine profesyonel yöneticilerin getirilmesi gerektiğini bildirdiler ve bu ay itibarıyla genel müdür ile yardımcısının ne kadar maaş aldıklarının, genel kurul önünde açıklanmasını talep ettiler.

MAAŞINI AÇIKLAMADI…

Oda temsilcilerinin,Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş’nin de hem yönetim kurulu başkanı hem de genel müdürü olan Rektör Bağ’a “Ne kadar maaş alıyorsunuz?” sorusuna, Rektör Bağ akıllara durgunluk veren bir cevapla karşılık verdi. Rektör Bağ’ın, şirketin yüzde 25’le toplam hisse sahibi olarak ortaklığı bulunan oda temsilcilerine, aldığı maaşı açıklamaktan çekindiği ve “Maaş bilgilerini resmi yolla talep edin” diyerek, genel kurulu kapattığı belirtildi.

———————————-

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Türkiye’de ilk kez mobbingden yargı önünde mahkum edilen, eşini enstitü sekreteri yapan; tepkiler üzerine istifa ettiren ve ardından tekrar almakta bir sakınca görmeyen, şoförünü, müdür yapan, toplum sağlığını hiçe sayarak, tam da pandemi döneminde bilim tarlasına dozerle dalıp, profesörlerin dozerler önüne yatmasına neden olan, Atatürk’e ve 100 yıllık Türkiye Cumhuriyetine hakaretler yağdıran birini, danışman yapan, üniversitesinde sahte evrak düzenlenerek insanların mağdur edilmesine fırsat veren, onlarca insanın hakkını yiyerek, ehil olmayan insanları, mahkeme kararlarına rağmen atayan bu rektöre KİM DUR DİYECEK?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...