• Güncelleme: 15:44:57 - 2 Ağustos 2022
  • Yayınlama: 15:44:55 - 2 Ağustos 2022

Denizli’nin sektöründe önde gelen firmalarından Askon Demir, 1932 yılında at arabası tamiratı ile başlayan hikayesinde, rekorlara imza atarak 90. yılını kutluyor.

2021 yılında imzaladığı Aile Anayasasıyla Aile-Şirket ilişkilerini profesyonelleştiren, 371 çalışanıyla kurumsal yönetim ilkelerini uygulayan Askon Demir, sene sonunda 422 ve 2023 yılı ortalarında 5 ayrı lokasyonda 550 üzerinde çalışan sayısına ulaşmayı planlıyor.

11521129458.10327
ASKON, 90. Yılını Rekorlara İmza Atan Başarı Hikayeleriyle Kutluyor… 5

Bir asra yaklaşan üretim yolculuğunda, her yeni günün bir öncekinden daha iyi olmasını amaçladıklarını, bu yolculuğu sürdürülebilirlik zemininde geleceğe taşımak istediklerini söyleyen Askon Demir Genel Müdürü Okan Konyalıoğlu, “Üç kuşaktır küresel, ulusal, bölgesel, sektörel ve iç dinamiklerde yaşadıklarımız bize dayanıklılık ve çeviklik anlamında muazzam bir tecrübe kattı. 90 yıllık bu yolculuk hiç de kolay olmadı. Sorgulama-öğrenme-uyumlanma-sürekli gelişim-değer yaratma ve paylaşma iştahımız bu yolculukta bizim için başarının temel anahtarı oldu” diye ifade etti.

ARTEPERA VE WALL ART İSTANBUL MARKALARI 65 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR…

ASKON4
ASKON, 90. Yılını Rekorlara İmza Atan Başarı Hikayeleriyle Kutluyor… 6

Askon Demir’in değer odağında dönüşüm ve farklılaşma stratejisi olan AS-tra (Askon SustainabilityStrategy: Team-Resilience-Agility) ile sürdürülebilirlik yolculuğunun anlam bulmaya başladığını vurgulayan Konyalıoğlu, “2016 yılından itibaren uygulamaya aldığımız AS-traStratejimiz ve İhracat Master Planımızdoğrultusunda belirlediğimiz yatırım ajandasının gereklerini pandemi döneminde dahi yerine getirdik. Son yıllarda yaşanan küresel sorunları, sürekli öğrenen ve kendisini geliştiren yapımızla fırsata çeviren firmalardan biri olduk. 2017 yılı sonuna kadar sıfır ihracat noktasında iken bugün 5 kıtada 21 ülkeye ihracat, 2018 yılında bünyemizde oluşturduğumuz Artepera ve Wall Art İstanbul dekorasyon ürünleri markalarımızla 6 kıtada 65 ülkeye e-ihracat yapıyoruz” dedi.

Dnz Askon Demir Okan Konyalioglu
OKAN KONYALIOĞLU/ASKON GENEL MÜDÜRÜ

İHRACATTA EURO BAZINDA YÜZDE 230 ARTIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ…

İhracatı milli bir misyon olarak ele aldıklarını ifade eden Genel Müdür Okan Konyalıoğlu, “2021 yılı ciromuzun % 17,5’i ihracat gelirlerinden geldi ve 2020 yılına göre ihracatımızda Euro bazında % 230’luk bir artış gerçekleştirdik. 2022’de bu başarıyı daha da yukarılara çekerek ihracat ciromuzda 11 milyon Euro’ya ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

En tepede sürdürülebilir karlı büyümeyi sağlayabildikleri takdirde ekonomik, toplumsal ve çevresel boyutlarıyla değer odağında dönüşüm projelerini hayata geçirebildiklerini ileten Konyalıoğlu, OKR tabanlı stratejik planlama ile kısa-orta-uzun vade çalışmalarından ve yeni yatırımlarından da bahsetti. Konyalıoğlu “Çardak OSB’deki yeni fabrika yatırımımızla katma değeri daha yüksek üretim yapısına geçecek, kapasite artışıyla birlikte imalat becerimizi ve uluslararası üretim-kalite hassasiyetlerimizi de yükselteceğiz. Bu yatırımımızda önceliklendirdiğimiz farklılaşma ve değer yaratma odağımızın uluslararası rekabette itici gücümüz olacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

ULUSAL KALİTE HAREKETİ’NE KATILDI…

2022 yılında demir-çelik sektörünün en mutlu işyeri seçilen Askon Demir’de 2023-2025 döneminde sürdürülebilirlik, dijitalleşme, markalaşma, itibar yönetimi, verimlilik, izlenebilirlik, robotik prosesler ve otomasyonlar, operasyonel mükemmellik, IoT (nesnelerin interneti) ve yeşil dönüşümün ajandalarında öncelikli konular olacağını ifade eden Konyalıoğlu, 2020 yılı sonunda KALDER ile başlattıkları Ulusal Kalite Hareketi’nin başarılı dönüşümün gerektirdiği kültür değişimine önemli katkı sağladığını da vurguladı.

Kaynak: Dünya Gazetesi/Osman Nuri Boyacı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir