• Güncelleme: 11:23:00 - 31 Ağustos 2021
  • Yayınlama: 11:23:00 - 31 Ağustos 2021

Askon Demir, Çardak Özdemir Sabancı OSB’deki 65.000m2’lik arazisinde etaplar halinde büyüteceği yeni tesisinin inşaatına Eylül ayında başlayacak.

Birinci etapta 14.000m2 kapalı alana sahip olacak yeni tesiste yüksek teknolojili hat yatırımı planlayan  Askon Demir, ilk fazda 14 milyon Euro’luk bir yatırım ile 200’e yakın yeni istihdam öngörüyor.

WhatsApp Image 2021 08 31 at 08.13.571932 yılından itibaren 3 kuşaktır makine ve metal sektöründe yarı mamul imalatı ve çelik sac ticareti yapan Askon Demir, 2016 yılında aldığı stratejik kararla; ana iş kolunda uluslararası standartlarda dış pazara açılma ve 2016-2018 döneminde bünyesinde oluşturduğu iki yeni markası (Wall Art İstanbul ve Artepera) ile metal dekorasyon ürünlerinde küresel ölçekte marka olma yolunda hızla ilerliyor.

WhatsApp Image 2021 08 31 at 08.11.46
OKAN KONYALIOĞLU/ASKON GENEL MÜDÜRÜ

2021 yılına “kaynağında kalite ve verimlilik” ile “toplumsal cinsiyet eşitliği-kadın istihdamı” hedefleriyle giren ve UNDP’nin 17 adet sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 9’unu önceliğine alan Askon Demir Genel Müdürü Okan Konyalıoğlu, “Artık 4. kuşak da işbaşı yaptı. Sürdürülebilir karlı büyüme ana amacımız doğrultusunda kurumsallaşma, markalaşma ve dijital dönüşümü merkezine alan stratejik yol haritamızı ve kısa-orta-uzun vade eylem planlarımızı sürekli güncelliyoruz. Karar verme mekanizmalarımızdan iş yapış usullerimize tüm sistemi bütüncül anlayışla esnek, dayanıklı ve çevik bir yapıya dönüştürmeye odaklanmış durumdayız. Bu minvalde, 89 yılın bize getirdiği tecrübe ile müşterilerimizde oluşturduğumuz güveni uluslararası pazarda daha da büyütebilmek için Çardak OSB’deki yeni tesisimiz bizim için çok önemli bir mihenk taşı. Kader gayrete aşık derler. Bizler de tüm paydaşlarımıza ve nihayetinde ülkemize değer yaratma mücadelemizde bu gayretlerimizi Çardak’ta artırarak devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Daha makro seviyede bir analizle, Çardak OSB’nin Denizli ihracatını ikiye katlayacağını anlatan Konyalıoğlu, “Serbest bölge, havalimanı, Denizli-Antalya karayolu ve demiryolunun hemen yanında olan Çardak OSB’nin tamamlanmış, devam eden ve önümüzdeki yıllarda tamamlanacak yeni yatırımları ile birkaç yıl içerisinde Denizli’nin yeni bir başarı hikâyesi olacağını düşünüyorum.” diye sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir