• Güncelleme: 12:55:25 - 29 Ekim 2020
  • Yayınlama: 12:55:25 - 29 Ekim 2020

AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

AYSİAD Başkanı Catlık’ın açıklaması şöyle:

Türk özgürlük ve bağımsızlık hareketinin en büyük sonucu cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin kurucusu Türkiye Cumhuriyeti devletinin mimarı gazi mustafa kemal atatürk 1920 yılında mecliste bir konuşmada şu sözleri sarf ediyor.

 “Tek başıma kalsamda mücadeleye ahdettim”  şunu biliniz ki,bütün arkadaşlarım beni yalnız bırakıp gitseler, ben bu meclis-i  ali de tek başıma kalsamda, mücadeleye ahdettim. Düşman adım adım her tarafı işgal ederek ankaraya kadar gelecek olursa ben bir elime silahımı, bir elimede türk bayrağını alıp elma dağına çıkacağım. Burada tek başıma son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım sonrada bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım. Bu bayrak kanımı sindire sindire kanımı emerken ben de milletin uğruna hayata veda edeceğim, huzurunuzda buna and içiyorum.

İşte cumhuriyetin temelleri bu ruhla, türk milletine duyulan bu sevdayla atılmıştır. Bu güzel vatan düşmandan temizlenmiş ve milletine gerçek sahiplerine teslim edilmiştir.

Cumhuriyet; fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmış,  milletimizin üstün fazilet ve fedakârlıklarıyla temellenmiş ve güçlenmiştir.

Türk milleti destansı istiklal savaşıyla tarihin rotasını değiştirmiş, tüm dengeleri bozmuş ve Türk milletinin ruhunu tüm dünyaya göstermiştir. Türksüz anadolu hesapları yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en keskin ve kalıcı cevap cumhuriyetimizin ilanıyla verilmiştir. 29 Ekim 1923 bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan emsalsiz ümidin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın karar ve hareket noktasıdır. Ne mutlu bizlere ki tarihin hiçbir döneminde savaşlar, kıtlıklar, işgaller, ayak oyunları, karanlık senaryolar milletimizin önünü kesememiş, inançlarından ve ülkülerinden koparamamıştır.

Ey yükselen yeni nesil!!! İstikbal sizsiniz, cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz  diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Peki biz cumhuriyetimizi korumak ve güçlendirmek için neler yapmalıyız. Burada en büyük iş Türk milletine düşmektedir. Geçmişini bilmeyen geleceğini asla yön veremeyeceği için;

Atatürk ilke ve inkılaplarından asla taviz vermeden

Vatanınızı, bayrağınızı çok sevin

Vatanınız ve milletiniz için çalışın

Yasalara ve kanunlara uyun

İnsanların fikirlerine, düşüncelerine saygı duyun

Çok çalışın eğitim ve öğretiminize gereken önemi verin

Türkiye Cumhuriyeti devletinin gelişmesi için her türlü fedakarlığı yapın

Aklın ve bilimin ışığından ayrılmayın

Oy kullanın, vergi ödeyin

Dininize, dilinize, kültürünüze sahip çıkın

Bu yüce millet her şeyi yapabilecek kudrete ve yeteneğe sahiptir. Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda zaten var.

Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Ne Mutlu Türküm Diyene!!!!!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...