• Güncelleme: 17:13:22 - 10 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 17:13:22 - 10 Mayıs 2020

Semih Can Yılmaz – Fadıl Pişkin/

DENİZLİ – Koronavirüs’ün hayatımıza girmesiyle birçok alışkanlığımız değişirken, virüs nedeniyle evlerine kapanmak durumunda kalan yaşlısı, genci birçok vatandaşımız, adeta çocukluklarına geri dönmenin tadını çıkarmaya başladı! Evinin terasından uçurtma uçuran vatandaş ile kısa süreli izine çıkan yaşlı çiftin çocuk parkındaki salıncak keyfi görülmeye değerdi.

65 yaş ve üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına verilen ara sonrası Denizli’de yaşlı vatandaşlar park ve bahçelere akın etti. Kimi yaşlı çiftler salıncaklarda birbirlerini sallarken, kimileri ise yürüyüş ve spor ile terasından uçurma uçurmayı tercih etti.

AW012625 01 533 400
BAK ŞU KORONA’NIN YAPTIĞINA(!) 4

EVDEN KAÇAN ÇOCUKLAR GİBİYİZ…

Salıncakta sallanarak dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşayan Mehmet ve Meryem Yumuç çifti, sürekli evde kalmanın zor olduğunu aktararak, arada tatlı kavgaların da yaşandığını esprili bir dille anlattı.

Yurdagül Ayna (67) ise, “Cezaevinden firar etmiş, evden kaçıp parka gelmiş yaramaz çocuklar gibiyiz” sözleri ile herkesi gülümsetti.

ÇOCUKLUĞUMU YAŞIYORUM…

Sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği Denizli’de dışarı çıkamayan 31 yaşındaki bir vatandaş ise, oturduğu binanın çatısından uçurtma uçurarak adeta çocukluğuna döndü.

AW012390 03 711 400
BAK ŞU KORONA’NIN YAPTIĞINA(!) 5

Kentte geçtiğimiz Cuma gecesi ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar evlerinde kalmaya başlarken, Pamukkale ilçesi Topraklık Mahallesinde yaşayan Yüksel Avşar (31) isimli bir vatandaş sokağa çıkamasa da güzel havayı fırsatı çevirdi. Oturduğu 6 katlı binanın çatısına çıkan Avşar, buradan komşularının şaşkın bakışları altında uçurtma uçurdu. Çatıda her şeyden habersiz uçurma uçururken İhlas Haber Ajansı (İHA) ekiplerinin drone ile kendisini görüntülediğini fark eden Avşar, drone el sallayarak mutluluğunu gösterdi ve “Adeta çocukluğumuzu yeniden yaşıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...