• Güncelleme: 14:02:03 - 2 Mart 2024
  • Yayınlama: 13:50:13 - 2 Mart 2024
SECIM OZEL4

Cumhur İttifakı’nın Merkezefendi’deki bomba ismi, genç siyasetçi Ekrem Başer seçim maratonunun ilk günlerinde CHP’nin Denizli’deki efsane belediye başkanlarından Ali Marım’ı bürosunda ziyaret etti. O ziyaretin altından 1989’a kadar uzanan çok anlamlı bir öykü çıktı.  

2024 Yerel Seçimleri için son bir aya girildi. Denizli’de heyecanın şüphesiz en dorukta olduğu ilçe Merkezefendi. 2019 seçimlerinde Ak Partili adayın önünde seçimi kazanarak başkanlık görevini devralan CHP’li Şeniz Doğan’ın bu kez karşısında hem genç ve dinamik hem de başarılı bir iş insanı olan Ekrem Başer var. Adaylar pek çok alanda olduğu gibi projeleriyle de yarışıyor. Denizli nefesini tuttu, 31 Mart gecesi sandıktan hangi güçlü ismin çıkacağını merak ediyor.

Başer’den Marım’a: Dilerim, Dedem Gibi Siz de Bana Şans Getirirsiniz…
ALİ MARIM/ZYA TIKIROĞLU’NDAN BELEDİYEYİ DEVİR ALIRKEN…

Seçim turları tüm hızıyla sürerken, Cumhur İttifakı Adayı Ekrem Başer‘in ilk günlerde gerçekleştirdiği bir ziyaret gözlerden kaçmadı. Keza bu ziyaret ezberleri bozan nitelikteydi. Genç siyasetçi ekibiyle birlikte Denizli’nin 1989-1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmuş CHP’nin sembol isimlerinden Ali Marım da vardı. Özellikle ilk döneminde yaptığı hizmetlerle efsane başkan olarak gösterilen Marım’a yapılan bu ziyaretin, 1989’a kadar uzanan öyküsüne ulaşıldı.

35 YIL SONRA İADE-İ BAŞLANGIÇ

Tarihler 5 Şubat 2024’ü gösterdiğinde, Ekrem Başer‘in sosyal medya hesabından paylaşılan bir fotoğraf özellikle siyasi kulislerde çokça konuşulmuştu. Genç siyasetçi çalışma arkadaşlarıyla birlikte CHP’li Ali Marım’ı ofisinde ziyaret etmiş, bu çiçeği burnunda adayın ilk seçim ziyaretlerinden biri olarak kayıtlara geçmişti. Başer’in o ziyaretinin gerekçesi aslında sıradan bir seçim şovundan Denizli’nin belki de ilk kez duyacağı çok önemli bir anıya uzanıyordu.

Başer’den Marım’a: Dilerim, Dedem Gibi Siz de Bana Şans Getirirsiniz…
Başer’den Marım’a: Dilerim, Dedem Gibi Siz de Bana Şans Getirirsiniz…

Cumhur İttifakı Adayı Ekrem Başer, Ali Marım‘ın SHP tarafından Denizli Belediye Başkan Adayı gösterildiğinde ilk ev ziyaretlerinden birini Sırrakapılar Mahallesi’ndeki dedesi Ekrem Başer’e yaptığını açıkladı. CHP’nin Denizli’deki sembol isimlerinden Ali Marım bu hikayeyi doğruladı. Başer, 35 yıl sonra belediye başkan adayı gösterilince Ali Marım’a gitmiş, iade-i başlangıç yapmıştı.

ALİ MARIM: ÇOK SEVİNDİM. BENİ GURURLANDIRDI

Haber ekibimize ilk kez aday gösterildiğinde seçim çalışmalarının stardı için Sırakapılar Mahallesi’ni seçtiklerini ve stardı Ekrem Başer’in evinde verdiklerini söyledi. Partilisi çok sevdiği bir avukat arkadaşının yakın komşusu rahmetli Ekrem Başer‘in evinde mini bir mahalle buluşması yaptıklarını dile getiren Ali Marım, torun Ekrem Başer’in yıllar sonra böylesine bir nedenle kendisini ziyaret etmesine çok sevindiğini söyledi. “Ekrem kardeşimizin böylesine bir nedenle ziyaret etmesi beni gururlandırdı” diye konuştu.

MARIM 94 SEÇİMLERİNE DE AYNI EVDEN START VERDİ

1994 seçimlerine bu kez Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak katılan Ali Marım, 1989’da uğur getirdiği için 1994 seçim gezilerinin ilk programları arasına dede Ekrem Başer’in evini aldı. CHP’li Marım 1994 seçimlerine dede Ekrem Başer’in evinden start verirken Başer Ailesi adeta Marım’a ikinci kez şans getirmiş, Marım o seçimlerin de kazanan ismi olmuştu.

Başer’den Marım’a: Dilerim, Dedem Gibi Siz de Bana Şans Getirirsiniz…
DEDE-TORUN EKREM BAŞER’LER…

DİLERİM SİZ DE BANA ŞANS GETİRİRSİNİZ

Ali Marım’ın ilk kez belediye başkanı seçildiğinde henüz 6 yaşında olan Ekrem Başer, yıllar sonra büyüyüp başka bir partiden siyasete atıldı. Önce Merkezefendi İlçe Başkanlığı görevine getirildi. Çok uzun süre geçmeden ise parti büyüklerinin ısrarıyla Merkezefendi Belediye Başkan Adaylığını kabul etti.

Başer Ailesi, Ali Marım ile ilgili o güzel anıyı unutmadı. Evde nicedir anlatılan o hikaye Ekrem Başer’in hafızalarına kazınmıştı. İlk iş olarak, adaylık sürecinin resmileşmesinin hemen ardından Ali Marım’ı ziyaret eden torun Ekrem Başer,  siyasetteki duayen isimlerden Marım’a, “Dilerim dedem gibi siz de bana şans getirirsiniz ve bir sonraki dönemde ilk ziyaretlerimden birini yine size gerçekleştiririm” dedi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir