• Güncelleme: 17:35:32 - 2 Mart 2023
  • Yayınlama: 19:01:22 - 28 Şubat 2023

Seval UYSAL/HABER

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik 2019 yılında yaşadıkları 6 büyüklüğündeki deprem sonrası belediye olarak mesafe aldıklarını kaydederek, “3 yıl içinde ilçedeki yapı stoğumuzu çıkardık, zemin etüdümüzü yaptırdık, sırada yorgun binaların güçlendirmesi var. Güçlendirme yapacağım ve en azından vicdanımı susturacağım” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Mimarlar Odası tarafından düzenlenen Deprem Bilgi Forumu’na katılan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, burada yaptığı açıklamada ilçe olarak üç yılda aldıkları mesafeyi anlattı. 

Çelik, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen yıkıcı deprem felaketinin acısını bir belediye başkanı olarak daha fazla hissettiğini belirterek, Türkiye’nin birinci derece deprem ülkesi olduğunu belediyelerin deprem konusunda zaman kaybetmeden hızlı ve çözüm odaklı çalışmaları gerektiğini söyledi.

WhatsApp Image 2023 02 28 at 16.52.44

Çelik şunları söyledi:

“2019 yılında meydana gelen 6.0 büyüklüğünde depremde ilçemizde 600 bina yıkıldı. Çok sayıda binamız da hasar aldı. Elimizi kolumuzu bağlayıp oturmadık. Ne yapabiliriz sorusunun cevabını aradık. Depremden sonra kendi imkanlarımla bir araştırmaya girdim. Deprem sonrası çalışmalarıyla tanınan ve bu konuda tez yazan Eskişehir Üniversitesi’nden Muhammet Hoca’ya ulaştım. Hoca tatilini yarıda keserek 40 kişilik ekibiyle birlikte Bozkurt’a geldi. 2 ay Bozkurt’ta kaldı, yapı stoğumuzu çıkardı.

Küçük bir belediye olmamız nedeniyle sınırlı bir bütçemize karşın şartları zorladık ve PAÜ’deki hocalarımızla zemin etüdümüzü yaptırdık. Şimdi sıra güçlendirme çalışmalarına geldi. Güçlendirmeyi karbon fiber yöntemiyle yapacağım, Denizli’de üreten tekstil firmasını buldum. İnşaat fakültesi ile projelendirip finansını oluşturmaya çalışıyorum. Bina güçlendirmelerini yapacağım ve en azından vicdanımı susturacağım”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir