• Güncelleme: 13:02:27 - 30 Kasım 2020
  • Yayınlama: 13:02:27 - 30 Kasım 2020

Ege ve Marmara Belediyeler Birliği’nin (EMARÇEB) Çanakkale’de düzenlediği olağan toplantısına katılan Bozkurt Belediye Başkanı ve EMARÇEB Encümen Üyesi Birsen Çelik, burada belediye için bir dizi yeni projelerle döndü.

Çanakkale Belediyesi’ne ait Tıbbi Aromatik Bitki Parkı, Halkın Bakkalı, Tohum Sandığı ve Kadın Kooperatifi Üretim Yeri’nde incelemelerde bulunan Başkan Çelik, Bozkurt’ta hayata geçirecekleri lavanta ve kekik ekimleriyle bilgi aldı. Ayrıca Çanakkale Belediyesi’yle Bozkurt Belediyesi yine tarımsal alanlarda yapacakları çalışmalar için Ata Tohum takasında bulunma kararı aldı.

Ayrıca İl Ticaret Müdürlüğü’nden aldığı 90 bin TL’lik hibeyle Kadın Kooperatifi’nin çalışmalarına hız veren Bozkurt Belediyesi, Çanakkale Belediyesi’nin girişimleriyle kurulan Kadın Kooperatifi’yle ortak çalışmalar yapma hususunda anlaşmaya vardı.

EMARÇEB toplantısıyla ilgili konuşan Başkan Çelik, “Bildiğiniz üzere EMARÇEB, bir çevre ve doğa haklarını koruma birliğidir. Birliğimiz, bugüne kadar ulusal çapta ses getiren birçok eylemi hayata geçirdi. Pandemi sürecini fırsat bilen iktidar, maalesef ki ülkemiz genelinde bin kadar maden arama ruhsatı vermekle havamızı, suyumuzu, taşımızı ve toprağımızı zehirleyecekler olanlara davetiye çıkardı. EMARÇEB, çevreye ve doğaya hiçbir faydası olmayan, bilakis, onları yok eden bu ve benzeri tüm uygulamaların karşısında duran ve bu uğurda her türlü yasal karşı duruşu gösteren bir birliktir.

Meclis toplantılarımızda Ege ve Marmara’dan birçok belediye başkanımızla bir araya geliyor ve yeni projeler etrafında birleşerek ortak çalışma alanları oluşturuyoruz. Bu ziyaretimizde de Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın hayata geçirdiği birbirinden değerli projeleri yerinde gördük ve karşılıklı çalışmalarda bulunmak adına işbirliği başlattık. Yakın zamanda ilçemizde kekik ve lavanta ekimleri gerçekleştireceğiz. Bunun müjdesini de şimdiden vermek istiyorum. Ayrıca Çanakkale Belediyemiz’le Ata Tohum takaslarımız olacak. Yanı sıra kadın kooperatiflerimizle ortak girişimlerimde bulunacağız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Bu vesileyle buradan bizleri harika bir şekilde karşıladığı için Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a ve birliğimize verdiği yoğun emek ve birliğimize sağladığı başarı için EMARÇEB Başkanımız (Edremit Belediye Başkanımız) Sayın Selman Hasan Arslan’a çok teşekkür ederim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...