• Güncelleme: 14:54:53 - 27 Ocak 2021
  • Yayınlama: 14:54:53 - 27 Ocak 2021

Şifre Haber, her ne kadar Merkezefendi Belediyesi ve Başkanı Şeniz Doğan’dan bir açıklama yapılmamış olmasa da, gerçekleştirdiği araştırma sonucu, iş adamı Osman Aydınlı’nın, Şirinköy bölgesinde gerçekleşen 18 madde uygulaması çalışmaları içerisinde, kendisi veya şirketi Gamateks adına bir arsa bağlantısının olmadığını tespit etti.

NE OLMUŞTU?

Şifre Haber tarafından, geçtiğimiz hafta içinde gündeme getirdiğimiz ve Meclis Üyesi Cihan Saraçoğlu’nun konu edildiği haberin altında, İş adamı Osman Aydınlı’nın Merkezefendi Belediyesi ile imzaladığı protokola dayanarak yapacağı Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi Projesi ön plana çıkmış, burada da bu iş adamına ait arsalarla ilgili 18. Madde uygulamasının gerçekleşip, gerçekleşmediği Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a sorulmuştu.

manset foto OKLU SON
KONUYLA İLGİLİ HABERİ OKUMAK İSTERSENİZ, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

AYDINLI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ…

23100445 9

Bu haberin yayınlanmasından sonra ise işadamı Osman Aydın’lı bir açıklama yayınlamış ve Merkezefendi Belediyesi’nin 18. Madde çalışmalarıyla ilgili bir bağlantısının olmadığını belirtmiş, Şifre Haber yapılan açıklamayı aynen yayınlamış, diğer taraftan da Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk, yazdığı köşesinde ‘Başkan Doğan’dan henüz bir açıklama gelmediğini, ama bir taraftan da Şifre Haber olarak iddiaları araştırmayı sürdürerek, sonucunun kamuoyu ile paylaşılacağını yazmıştı.

RESMİ MUHATAPTAN SES ÇIKMADI; AMA BİZ DOĞRU BİLGİYE ULAŞTIK…

eniz doğan
ŞENİZ DOĞAN/MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI

Şifre Haber, bir taraftan soruyu yönelttiğimiz Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan veya belediyeden resmi bir kanaldan açıklama yapılmasını beklerken, bir taraftan da araştırmasını sürdürdü.

Haber yayına hazırlandığı ana kadar, Merkezefendi Belediyesi’nden, Şifre Haber’e bir açıklama yapılmazken, yaptığımız araştırma sonucu önemli bilgilere ulaşıldı.

18 UYGULAMASI BAŞLAMIŞ, AMA HENÜZ ASKIYA ÇIKMAMIŞ…

Gelinen araştırma sonucunda, Merkezefendi Belediyesi’nin ‘doğrudan temin’ yoluyla iki harita mühendisine Şirinköy Bölgesi’nde çalışma yaptırdığı ve bazı eksikleri olduğu gerekçesiyle belediye tarafından dosyanın geri gönderildiği, bu nedenle de askıya çıkılmadığı belirtildi.

AYDINLI VE ŞİRKETİ ADINA PARSEL YOK…

Öte yandan, hazırlanan bu dosya içerisinde bulunan persel sahipleri ile ilgili yapılan araştırmalar sonunda ise İşadamı Osman Aydınlı’ya ve şirketi Gamateks adına kayıtlı hiçbir parselin bulunmadığı görülürken, aynı kişinin yıllar önce, aynı bölgede birkaç parsel arazinin sahibi olduğu, bunları ise Merkezefendi değil de Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesine katılarak satın aldığı, satın aldığı dönemde de bölgede 18. Madde uygulamasının tamamlandığı öğrenildi…

SON DAKİKA: AYDINLI, AVUKATI ARACILIĞIYLA YAPTIĞI AÇIKLAMADA, ŞİRİNKÖY’DE Kİ ARSA OLAYINI BELGELERİYLE ORTAYA KOYDU…

Diğer taraftan, haber yayına hazırlandığı sırada, İş adamı Osman Aydınlı, Avukatı Ferhat Pişkin aracılığıyla tarafımıza gönderilen açıklamada da, söz konusu bölgede alınan arazilerin tüm detayları ve nasıl alındığı tüm ayrıntılarıyla bildirildi.

İŞTE O AÇIKLAMA VE ALINAN ARSALARIN DURUMU…

Osman Aydınlı’nın avukatı, Avukat Ferhat Pişkin imzalı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Müvekkilimiz Osman Aydınlı’nın Denizli ili Merkezefendi ilçesi Şirinköy Mahallesi’nde toplam üç adet taşınmazı vardır (bu bölgede başkaca taşınmazı da yoktur):

1 1

Şirinköy Mahallesi M22a21c4a pafta 6706 ada, 4 parsel nolu 4.655,00 m2 sahalı taşınmaz Denizli Belediye Encümeni’nin 10.10.2013 tarih 4674 sayılı kararı ile 14.11.2013 tarihinde 2886 sayılı Kanunu’nun 45.maddesine istinaden açık artırma suretiyle satışa çıkmış ve müvekkilimize 1.270.000,00 TL bedelle ihale edilmiştir.

Şirinköy Mahallesi M22a21c4a pafta 6706 ada, 6 parsel nolu 3.951,00m2 sahalı taşınmaz Denizli Belediye Encümeni’nin 10.10.2013 tarih 4674 sayılı kararı ile 14.11.2013 tarihinde 2886 sayılı Kanunu’nun 45.maddesine istinaden açık artırma suretiyle satışa çıkmış ve müvekkilimize 1.090.000,00 TL bedelle ihale edilmiştir.

2

Şirinköy Mahallesi M22A21C1D/4A pafta, 7984 ada, 3 parsel nolu 4.665,00m2 sahalı taşınmaz Denizli Büyükşehir Belediye Encümeni’nin 27.12.2017 tarih 4098 sayılı kararı ile 21.02.2018 tarihinde 2886 sayılı Kanun’un 35.maddesi a bendine istinaden kapalı teklif usulü ihaleye çıkartılmış. Taşınmaza ihalede en yüksek teklifi 4.700.000,00 TL ile müvekkilimiz vermiş ve ihale Encümen’in 21.02.2018 tarih 128 sayılı kararına bağlanarak müvekkilimize ihale edilmiştir.

Üstelik bu taşınmazların tamamı ARSA OLARAK SATILMIŞ OLUP, MÜVEKKİLİMİZİN İKTİSABINDAN SONRA HERHANGİ BİR İMAR DURUM DEĞİŞİKLİĞİ DE OLMAMIŞTIR. Müvekkilimiz bu arsaları alırken, arsalarda İmar Kanunu’nun 18.maddesi zaten uygulanmış vaziyettedir. Kaldı ki müvekkilimize ait başkaca taşınmazlarında da rant yaratıcı herhangi bir uygulama olmadığı gibi müvekkilimiz de yaşamı boyunca asla böyle bir beklenti içerisinde olmamıştır.

3

Hal böyleyken müvekkilim “çocuklarını evde yalnız bırakarak çalışmak zorunda olan annelerin ızdırabını” görerek; “eğitimin erken yaşta başlamasının çocukların gelişimine katkısı”nı bildiğinden ve “anneleri çalışırken çocuklar sağda solda ziyan olmasın, sokakların tehlikesine maruz kalmasınlar” diye Denizli’nin üç beldesinde kreş yaptırmak için hiçbir menfaati olmaksızın harekete geçmiştir.

4

Müvekkilimiz yaptığı hayır işlerinde de ve kendi işinde, ticari hayatında da hiçbir kurumdan, gelmiş geçmiş Belediye Başkanlarından, hayatı boyunca hiçbir talepte bulunmamış sadece ülkemize hizmet etmeyi şiar edinmiş olup, bugüne kadar da hiçbir şahsi menfaati veya beklentisi olmamıştır. Müvekkilimiz tüm ticari hayatını ülke menfaatine dayalı olarak yürütmüştür, yürütmektedir. Müvekkilimizin yaptıracağı kreş işi toplum yararına yapılan kutsal bir iştir, müvekkilimiz isminin politik malzeme yapılması da bu yönüyle yanlıştır, politika yapılacaksa müvekkilimiz Osman Aydınlı üzerinden yapılmaması gerekir.

5

Yukarıda gerçekleri açıklamış bulunmaktayız. Müvekkilimiz Osman Aydınlı’nın toplumdaki yeri, topluma hizmetleri ve toplum nezdindeki itibarı belirlidir, buna ulaşabilmeniz mümkün olmamakla birlikte, bunu karalamanız da mümkün değildir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...