• Güncelleme: 12:15:36 - 1 Haziran 2021
  • Yayınlama: 12:15:36 - 1 Haziran 2021
WhatsApp Image 2021 06 01 at 11.57.36 1

Denizli’nin Güzelpınar Mahallesi’nde açılmak istenen taş ocağı konusunda köylülerin tepkisini dün makamında dinleyen Denizli Valisi Ali Fuat Atik, bu gün de söz verdiği gibi bölgeye gitti ve yerinde inceleme yaptıktan sonra , taş ocağının burada yapılmasının doğa katliamına yol açacağını, ayrıca köylüye büyük zarar vereceğini belirterek “Buna izin vermem mümkün değil. Taş ocağının açılacağı en son bölgelerden biri bile değil burası. Doğa katliamına neden olunmasına izin vermeyeceğim” dedi ve makinaların geri çekilmesi talimatını verdi.

NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi, Aydın_Denizli Otoyolu’nun yapımında kullanılacak olan dtolgu malzemesini çıkarmak için Güzelpınar’ın da içinde bulunduğu 3 köye ait bölgede taş ocağı açılmasına karar verilmiş ve bölgeye makinalar gönderilerek çalışmalara başlanmıştı.

VALI
ÖNCEKİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

Bunun üzerine olaya tepki gösteren köylüler, Türkiye’nin ihraçlık kekik  üretiminin yüzde 80’inin yapıldığı bölgede ekmekleriyle oynandığını ileri sürmüş, CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, sorunlarını genel kurul kürsüsünden dile getiren İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile birçok çevre örgütü temsilcisi de konuyu gündeme getirerek yanlıştan dönülmesi talebinde bulunmuşlardı.

KÖYLÜLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU…

Otoyol yapım şirketinin taş ocağı açma faaliyetini, tüm karşı çıkışlara rağmen sürdürmek istemesi üzerine köylüler önce bölgede eyleme yönelmiş, jandarmanın devreye girmesi üzerine de Denizli Valiliği’ne adeta baskın yaparak Vali Atik’le görüşmüşlerdi.

WhatsApp Image 2021 05 31 at 16.59.41

Görüşmeler sırasında, konuyu yakından inceleyeceğini, hak gaspına ve doğa katliamına izin vermeyeceğini söyleyen Vali Atik, sabah saatlerinde gittiği bölgede inceleme yaptı ardından da tüm makinaların geri çekilmesi talimatını verdi.

Telefonla görüştüğümüz Vali Atik, “Gerçekten de bu bölgede böyle bir taş ocağı faaliyetinin gerçekleştirilmesi hem üretimi hem doğayı hem de köylüyü perişan ederdi. Bu nedenle olumlu bakmam mümkün değildi. Hemen makinaların geri çekilmesi talimatını verdim. Alternatif bir yer arayışına yöneleceğiz” dedi.

MUHTAR VE KÖYLÜLER SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI ATTI…

Vali Atik’in, kararlı tutumu ve talimatları sonrası adeta sevinç çığlıkları atan köylüler, haklı mücadelelerinin başarıya ulaşması nedeniyle büyük mutluluk yaşamaya başladılar.

WhatsApp Image 2021 06 01 at 11.57.37

Bu arada, köylülerin başında, gece gündüz demeden mücadele veren Güzelpınar Köyü Muhtarı Ergun Gürsoy ise kendilerine destek veren Başta Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, seslerini genel kurul kürsüsünden dile getiren İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e, medya mensuplarına, Büyükmenderes Çevre İnisiyatifi’ne ve diğer çevre örgütlerine çok teşekkür ettiğini belirterek “El ele verdik ve topraklarımızı kurtardık. Çok şükür, kabus dolu günlerimiz son buldu. Özellikle Valimiz Sayın Ali Fuat Atik’in, bizim ve doğanın yanında tavır sergilemesi, bu konunun Türkiye gündemine oturtulması yönünde başından beri bizim yanımızda bulunan milletvekilimiz Gülizar Biçer Karaca ile medya mensubu arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun!” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir