• Güncelleme: 23:10:42 - 17 Haziran 2021
  • Yayınlama: 23:10:42 - 17 Haziran 2021

Pamukkale Üniversitesi’nin tıp profesörü olan Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın, yerel bir TV kanalında sarf ettiği sözler, şaşkınlık yarattı.

Pandemi döneminde İlahiyat Fakültesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, covid olan arkadaşının kendisinden covid duası istediğini, bunun üzerine İlahiyat Fakültesinden dua temin ettiğini söyleyen Tıp Profesörü PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan “ Direk covid ile ilgili dua yok; ama şifaya sebep olacak dualar var. Ben de ilahiyatçı arkadaştan onu temin ettim gönderdim. Sonra iyileşti, diyor ki dualar sayesinde mi iyileştim demeye getiriyor bilmiyorum” dedi. Programda, PAÜ İlahiyat Fakültesi ile ilgili tek bir akademik ve bilimsel değerlendirme yapılmadı.

ARKADAŞI KONUT COVID DUASI SİPARİŞ ETMİŞ…

Aynı zamanda bir Şifre Haber yayın kuruluşu olan www.pauburada.com internet portalının haberine göre, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ege TV’de Bakış Açısı programına katıldı.

WhatsApp Image 2021 06 17 at 20.29.00

Programcı Nurcihan Bahtiyar’ın sorularını yanıtlayan Rektör Kutluhan, sosyal bilimler alanında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verirken, konuyu İlahiyat Fakültesi’ne getirdi.

Pandemi döneminde PAÜ İlahiyat Fakültesi’nin çalışmalarına değinen Rektör Kutluhan, arkadaşıyla arasında geçen diyalogu anlattı. Covid olan arkadaşının kendisinden covid duası talep ettiğini belirten Kutluhan, ilahiyatçı bir arkadaştan duayı temin ettiğini söyledi.

REKTÖR DE TEMİN ETMİŞ…

Rektör Kutluhan programda konu ile ilgili şunları söyledi: “Sosyal bilimlerin şöyle bir algısı var. Bizim   bilimsel araştırma proje kaynağımız var. Sosyal bilimlerdeki hocalar bu projelerden yararlanamıyoruz diyorlar. Böyle bir dert olunca araştırma ve geliştirmeye sosyal bilimler sanki kapalıymış gibi algı oluşuyor, ben buna katılmıyorum. Sosyal bilimlerin o kadar çok alanı var ki. Bir tıpçı olarak bunları söylediğimiz zaman… Birçok arkadaşa şunu söyledim. Covidde ölüm oranımız düşük ama 50 bin kişiye yakın vefatımız var. Etrafında covidden dolayı ölmeyen insan yok. Mesela İlahiyat Fakültesi ne yaptı? Benim bir arkadaşım covid oldu, tedavisi belli. Ama benden şunu istedi. ‘Hocam covid ile ilgili bir dua var mıdır? Ben bu desteği alayım, kendi ruhumu rahatlatayım’ dedi. Evet direk covid ile ilgili dua yok ama şifaya sebep olacak dualar var. Ben de ilahiyatçı arkadaştan onu temin ettim gönderdim. Sonra iyileşti, diyor ki dualar sayesinde mi iyileştim demeye getiriyor bilmiyorum. İlahiyat Fakültesi sadece ibadetlere ilişkin bir fakülte değil.

REKTÖRÜN, HABERE KONU OLAN SÖZLERİNİ, AŞAĞIDAKİ PROGRAM VİDEOSUNUNDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir