• Güncelleme: 13:52:45 - 17 Ocak 2022
  • Yayınlama: 13:35:24 - 17 Ocak 2022

Merkezefendi Belediyesi Meclisi’nden 5 kata çıkarılması yönünde karar çıktıktan sonra, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni ‘imar palanı değişikliği onayı’ için gönderilen arsanın sahibi Uğurlular Tekstil A.Ş yetkilileri, ‘Haksız itham ve kamuoyu oluşturma çabaları’ nedeniyle, değişiklik taleplerini geri çektiler.

NE OLMUŞTU?

23042015 kolej sm

İlk olarak Elit Kolej olarak kurulan ve bir süre eğitimine devam ettikten sonra Denizlispor tarafından satın alınarak Denizlispor Koleji olarak faaliyetini yürüten 13.489 m2 büyüklüğündeki arazi, üzerindeki binalarla birlikte okul alanından ticari alana dönüştürülerek Denizlispor tarafından Uğurlular Tekstil A.Ş’ye satışı gerçekleşmiş, itirazlar üzerine yerel mahkeme bu kararı iptal etmiş, yeni sahibinin üst mahkemeye gitmesi üzerine ise yerel mahkemenin kararı devre dışı bırakılmış, ardından da yeni imar planı düzenlemesi süreci başlamıştı.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE MECLİSİ ONAMIŞTI…

Mahkeme kararları nedeniyle yeniden, söz konusu arsa ile ilgili imar durumunu gündemine alan Merkezefendi Belediyesi, komisyonlarında değerlendirdikten sonra, bölgedeki tek ticari alan olan Şişe Cam’ın bulunduğu araziyi emsal kabul edip, 5 kata yükseltilerek imara açılması yönünde, Memleket Partili Meclis Üyelerinin ret oyuna karşılık, diğer tüm partilerin oy çokluğuyla karar vermiş ve 1/1000 ve 1/25.000 imar planı değişikliğinin onanması için Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne göndermişti.

WhatsApp Image 2022 01 11 at 11.19.37

BUGÜN GÖRÜŞÜLECEKTİ…

Denizli İli, Merkezefendi İlçesi, 155 ada 2 nolu parsel üzerinde yer alan arsa ile ilgili, bugün Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, 4. ve 8. Maddelerde 1/1000 ve 1/25.000 imar planı değişikliğinin onanması talebi ile gündeme alınmış ve son kararın verilmesi için oylama aşamasına gelinmişti.

HAKSIZ İTHAMLAR MARUZ BIRAKILDIK, DEDİLER VE

TALEPLERİNİ GERİ ÇEKTİLER…

Bütün bu gelişmelerden sonra, özellikle de sosyal medya üzerinden bazı çevrelerin yoğun eleştiri odağı haline gelen bu imar planı değişikliğinin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde görüşülmesi beklenirken, arsanın sahibi olan Uğurlular Tekstil A.Ş yetkilileri tarafından sürpriz bir karara varıldığı ve taleplerini geri çektiklerine dair bir dilekçeyi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na sundukları ileri sürüldü.

Bu konudaki duyumların yoğunlaşması üzerine, ‘geri çekme girişimi’nin doğru olup olmadığını öğrenmek için Uğurlular A.Ş yetkililerine ulaştık.

Taleplerini geri çektiklerini doğrulayan Uğurlular Tekstil Yetkilisi “Duyumunuz doğrudur. Uğurlu Ailesi ve Uğurlular Tekstil yetkilileri olarak, mahkeme kararlarıyla oluşmuş yasal hakkımızı talep etmemize ve mağduriyetimizin giderilmesi için talepte bulunmamıza rağmen, sanki kanun dışı bir talepte bulunuyormuşuzcasına haksız ithamlara ve saldırılara maruz bırakıldık” diyerek şöyle konuştu:

ugurlu logo

“Denizli’ye her alanda hizmet eden şirketimizin ve Uğurlu Ailesi’nin haksız ithamlara maruz bırakılması, sonuna kadar haklı olduğumuz bir durumda hedefe oturtulmaya çalışılması bizleri üzmüştür.

Bazı çevrelerin Uğurlular Tekstil A.Ş.’yi ve Uğurlu Ailesi’ni yalan, ilgisiz evrak ve kamuoyunu yanıltıcı bir dille yönlendirme çabası içerisine girmesi sonucu, arsa ile ilgili hakkımızı baki tutarak, konunun ileriki bir tarihte yeniden görüşülmesi gerektiği düşüncesiyle, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündeminden çıkarılması hususunda bir dilekçeyle başvurumuzu gerçekleştirdik.

İlerleyen günlerde, kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirerek, ‘hakkımız olanı talep etme’ konusundaki ısrarımızı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir