• Güncelleme: 15:02:09 - 8 Şubat 2022
  • Yayınlama: 14:46:32 - 8 Şubat 2022

İnşaat mühendisleri Denizli Şubesi’ni seçim heyecanı sardı. 12-13 Şubat’ta genel kurula gidecek olan İnşaat Mühendisleri Odası’nda mevcut başkan Nigar Hüyük yeniden aday.

Hüyük’ün ekibi Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu bugün basının karşısına çıktı hedeflerini anlattı. Covid testi pozitif çıkan Nigar Hüyük toplantıya katılamazken, grup adına açıklamayı, ekipteki Gonca Yüksel yaptı. Basın toplantısına çok sayıda inşaat mühendisi destek verdi.

Basın Merkezinde düzenlenen toplantıda grup adına açıklamayı yapan Gonca Yüksel şunları söyledi:

“Çağdaş Mühendisler Grubu olarak bizler; Kadın ve genç mühendisler için mesleğin her  alanında farkındalık yaratacağız. Tıpkı bugün Nigar Başkanın yokluğunda mikrofonu kadın ve en genç yönetim kurulu üyesi ve yeni dönem yönetim kurulu adayı olarak bana bırakmaları gibi. Çağdaş Mühendisler Grubunun ve böylesine bir yönetim anlayışının içerisinde bulunmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. 16.Dönem seçimlerinde, mesleğimiz için Yeniden sloganıyla Çağdaş İnşaat Mühendisleri grubu olarak yönetime aday olduğumuzu buradan duyuruyoruz.Meslektaşlarımızla oluşturduğumuz ortak akıl ile hiçbir farklılık gözetmeden genç, dinamik ve üretken bir yönetim kadrosu oluşturduk.Yönetim kadromuz ve tüm meslektaşlarımızla beraber İMO Denizli şubemizin kentteki tanınırlığını daha da artırmak istiyoruz.

WhatsApp Image 2022 02 08 at 14.28.09
NİGAR HÜYÜK YENİDEN ADAY

GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ…

Yaşanılabilir bir kent için insan-doğa ekseninde mesleki ve sektördeki sorunları çözme gayretimizi büyütmek asıl hedefimizdir. Onun için her bir üyemizin katkı sunabileceği bir çalışma anlayışı oluşturmak gücümüzü ve kararlığımızı daha da artıracaktır. Geleceğimizi birlikte inşa etmede bize verilecek olan bu görev, bizim için büyük bir onur kaynağı olacaktır. Genç ve kadın meslektaşlarımızdan aldığımız cesaret, onlara daha iyi bir gelecek yaratmada bizim için ayrıca büyük bir heyecan ve mutluluk yaratacaktır.Bilimden, özgürlükten ve eşitlikten yana olan tutumumuz, Temel İlke ve Çalışma Anlayışımızın özünü oluşturmaktadır. Dayanışmadan taviz vermeden kentimizi ve mesleğimizi yakından ilgilendiren hukuksuzluklara, yolsuzluklara, kentsel değerlerin talan edilmesine, kamu zararına olan uygulamalara karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Meslek ve meslektaş sorunlarının, ülkenin ve halkın sorunlarından ayrılamayacağının bilinciyle, her zaman barıştan ve emekten yana yer alarak, etik değerlere bağlı, şeffaf ve demokratik bir anlayış çerçevesinde çalışma yürüteceğiz.

MESLEKİ VE SEKTÖRDEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN YEREL ÇALIŞTAY…

Meslek ve inşaat sektöründeki sorunların çözümünün değerlendirileceği bir yerel çalıştay düzenlenecektir. Bu çalıştaya; sektördeki firmalar, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversite ve meslek kuruluşları vb. katkı sunacak tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımı hedeflenmektedir. Çalıştay sonucunda ortaya çıkacak rapor ilgili kurumlar ve kamuoyuyla paylaşılarak sorunların çözümü noktasında, raporun gerekliliklerinin yerine getirilmesi için sürecin takipçisi olunacak ve halk yararına tavır geliştirilmesi için çaba gösterilecektir. İçinde bulunduğumuz dönemde mevcut eğitim sistemimiz ve hızla artan üniversite sayımız nedeni ile meslek içi kurs, seminer, vb. yollarla düzenli, sistematik olarak daha güçlü eğitim programları geliştirilerek üyelerimize sunulacaktır.

YEREL YÖNETİMLERİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

WhatsApp Image 2022 02 08 at 14.27.52
Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu, 'Hüyük'süz Açıklama Yaptılar… 4

Toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili eğitimler verilerek, Kadın ve genç üyeler için mesleğin her alanında farkındalık yaratılacaktır. İstihdam açığı bulunmadığı halde yanlış eğitim politikaları ile pek çok meslektaşımız işsiz kalmaktadır. Kontenjanların düşürülmesi için çalışmalara devam edilecektir.Kamudaki meslektaşların özlük haklarının geliştirilebilmesi için TMMOB’la beraber çalışmalara devam edilecektir. Kentleşmede yerel yönetim kararlarının izleyicisi değil takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ekolojik dengeyi bozacak doğa tahribatlarına karşı, yaşanabilir bir kent için çevre dostu sivil toplum örgütleriyle beraber hareket edeceğiz. Meslektaşların birbirleriyle olan iletişimini arttırmak ve Genç-İMO için mesleki tanıtım etkinlikleri ve teknik geziler yapacağız. Düzenli işyeri ziyaretleri ile meslektaşlarla çalışma alanında buluşulacak, mesleki sorunlar ilk ağızdan dinlenecektir. Anket çalışmalarıyla üye envanteri çıkarılacak ve ihtiyaç duyulan eğitimler belirlenecektir. Yazılı ve görsel basın daha aktif kullanılarak odanın kent düzeyindeki tanınırlığı arttırılacaktır.Komisyon kurularak gönüllülük esasına göre proje denetimine başlanacak, hizmet standartları belirlenerek, üyeler arasındaki haksız rekabetin önüne geçmek ve hizmet kalitesini artırmak için çaba sarf edilecektir. Liyakatsizliğin hüküm sürdüğü bu düzene meslektaşlarımızı kurban etmeyeceğiz.”

 Çağdaş İnşaat mühendisleri Grubu’nun Asil ve yedek yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluştu:

1) Nigar Hüyük

2) İzzet Şekerci

3) Çağrı Çayan

4) Anıl Boran

5) Hakan Sönmez

6) Gonca Yüksel

7) Mehmet Sıddık Çağın

YEDEK YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ

1) Ahmet Tanrıkulu

2) Şule Duman

3) Bora Baha Kaptan

4) Ahmet Aydın Yaşar

5) Hasan Duymaz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • İnş.Müh.Ali Esat Yaşar

      Gönülden kutluyorum.Nigar kardeşimin Türkiye genelinde diğer, bayan meslektaşlarımıza örnek olduğunu görmek ayrı bir gurur kaynağımızdır.Bu vesile ile tüm ekibinize başarılar dilerim.(Gonca kızımız senin yerinde ayrı)

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir