• Güncelleme: 14:26:22 - 2 Mart 2024
  • Yayınlama: 14:16:09 - 2 Mart 2024

Denizli’nin Çal ilçesinde video ve özel kanalların yaygınlaşmasının ardından 38 yıl önce ilçenin tek sinema salonu kapandı. Resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan Gençlik Merkezi’nde 1986’dan bu yana ilk kez sinema filmi oynatıldı. Çallılar, 38 yıl aradan sonra film izleme şansı buldu. Başkan Fethi Akcan, “İlçemizin sosyo-kültürel dokusunu zenginleştiriyoruz” dedi.

Çal ilçe merkezindeki sinema salonu, işletmecisi tarafından 1986 yılında kapatıldı. O tarihten bu yana ilçede sinemada filmi oynatılmadı. Resmi açılış töreni önümüzdeki günlerde yapılacak olan Gençlik Merkezi’nde “Kesişme-İyi ki Varsın Eren” filmi oynatıldı.

Çallılar, 38 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Sinemada Film İzledi…
.

İlk sinema filminin ilk gösterimine Kaymakam Mert Çanga, Belediye Başkanı Fethi Akcan’da katıldı. Sinemaya gelenlere mısır patlağı ve çay ikram edildi.

Başkan Akcan, 38 yıl aradan sonra ilçeyi sinema ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek “Çal’ın sosyo-kültürel hayatına zenginlik katmaya başladık.

Çallılar, 38 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Sinemada Film İzledi…
Çallılar, 38 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Sinemada Film İzledi…

İçin de sinema salonunun da olduğu modern gençlik merkezimiz oldu. Yapımı devam eden yüzme havuzu bitme aşamasında. Gençler için 1500 metrekare alana sahip olacak olan kitap-cafe kısa zamanda hizmete girecek. İlçemiz de çok sayıda spor tesisi oldu. Çal’ı sinema ile tanıştırdığımız için mutluyuz” diye konuştu.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir