• Güncelleme: 17:21:26 - 8 Ekim 2019
  • Yayınlama: 17:21:26 - 8 Ekim 2019

DENİZLİ- Sanayi tesislerinden kaynaklı atık su ve baca gazı emisyonları ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen denetim ve inceleme faaliyetleri;

Büyük Menderes Nehrinin anakolu Çürüksu Çayı2

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğütarafından; Büyük Menderes Nehrinin anakolu Çürüksu Çayı ve Pınarkent bölgesindeki 32 firmada incelemeler yapılmıştır. Ayrıca Dalaman Çayı bağlantısı olan Aligöz Tahliye Hattında bulunan 3 adet firmada incelemeler yapılmıştır. Konuyla ilgili çalışmalara devam edilmektedir.

ft7

Ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ulaşan şikayetlere istinaden; İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren sanayi tesislerine ait 21 adet kazan bacasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeterliliği bulunan ölçüm firması tarafından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli gözetiminde baca gazı emisyon ölçümleri gerçekleştirilmiş, yapılan ölçüm sonuçlarına ait Emisyon Ölçüm Raporunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine, İl Müdürlüğünce gerekli değerlendirmeler yapılacak olup, konular ilgili Müdürlükçe takip edilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...