• Güncelleme: 20:23:25 - 4 Kasım 2022
  • Yayınlama: 20:07:11 - 4 Kasım 2022

Denizli önümüzdeki günlerde ilginç bir ağaç katliamına sahne olacak; hem de çevreyi, doğayı ve iklimi korumakla sorumlu il müdürlüğü tarafından.

Şifre Haber’in whatsapp İhbar Hattı’nı adeta video ve fotoğraf yağmuruna tutan vatandaşlar, bulundukları Cinkaya Bulvarı üzerindeki bölgenin tek yeşil alanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Denizli İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası yapımı nedeniyle, ağaçların kesilerek beton yığınına dönüştürüleceğini söyleyerek “Lütfen bu katliama fırsat vermeyin! Nefesimizi kesecekler, ağaçları kökünden sökecekler” diye tepki gösterdiler.

MEVCUT BİNA NELERİNE YETMEDİ…

haberler64345

Evlerinin karşısındaki, daha 20-30 yıllık genç çam ağaçlarıyla dolu alanın, Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün Yeni Hizmet Binası nedeniyle ortadan kaldırılacağını duyan bölge sakinleri “Düşüne biliyor musunuz? Çevreyi korumakla görevli bir müdürlük, bölgenin tek yeşil koridoru üzerine, hem de yüzlerce genç çam ağacını keserek, binlerce metrekare büyüklüğünde beton yığını yerleştirecek. Güya ağaçları zarar vermeden başka bir yere taşıyacaklarmış. Herkes biliyor ki, bu yöntemle sökülen ağaçların büyük bir bölümü tutmuyor. Bunu aklımız almıyor. Mevcut hizmet binası da kocaman…  Nelerine yetmedi?” diye tepki gösterdiler.

MEVCUT HİZMET BİNASI 2017 YILINDA ONARIMDAN GEÇMİŞ…

Ekran goruntusu 2022 11 04 171305

Öte yandan, Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün zemin+4 kat olan, 3.219,33 m2’ye oturan binası ve kendisine ait 26 bin 480 metrekare arsası ile 26 lojmanının aynı bölgede bulunmasına ve 2017 yılında onarımdan geçmesine rağmen, hele hele bu ekonomik sıkıntı içerisinde hem milyonlarca para harcanarak hem de ağaçları katlederek yeni hizmet binası projesini devreye sokmasının anlaşılmaz olduğunu da belirten mahalle sakinleri “Durumu cumhurbaşkanımıza, Valimize, Bakanımıza kadar ulaştıracağız. İnanıyoruz ki onlar, Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının nasıl bir bölgeye yapılmak istenildiğinden, yaşatılacak olan ağaç katliamından haberi bile yoktur” dediler.

İHALESİ BİLE YAPILMIŞ…

ihale ilani

Öte yandan şifre haber olarak yaptığımız araştırma neticesinde, vatandaşın tepki gösterdiği bölgeye yapılacak olan Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası ihalesi için başvuruların 28.09.2022 tarihinde tamamlandığı ve gerçekleşen ihale sonrası bölgedeki 9 bin 728.17 m2’lik bir alana bodrum+zemin+4 kat ile danışma ve su deposunun yapımı için harekete geçildiği ve ağaçların da kökünden sökülerek zarar vermeden başka bir alana taşınacağı öğrenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir