• Güncelleme: 09:00:00 - 23 Temmuz 2021
  • Yayınlama: 09:00:00 - 23 Temmuz 2021

Şifre Haber tarafından ortaya çıkarılan, İçişleri Bakanlığı’nın yargılama izni verdiği ve yargılama sonucu ‘görevini kötüye kullanmak’ suçundan 6 bin TL para cezasına, 150 gün de ‘yetki kullanımının yasaklanması’ yönünde ceza alan Denizli’nin Güney İlçesi’nin Ak partili Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın, bu cezayı erteletmek için başvurduğu mahkeme heyetini da yanıltmaya kalktığı ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

TAKAN YOK
İLK HABERİ OKUMAK İÇİN, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Denizli’nin Güney İlçesi Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın, bir çalışanını haksız yere işten uzaklaştırdığı, işten uzaklaştırılan çalışanın mahkeme kararıyla geri dönmesi sonucu da, kararı uygulamadığı için “görevini kötüye kullanmak’ suçundan verilen 6 bin TL para cezası ile 150 günlük de görevden uzaklaştırma cezası almış, bunu da Şifre Haber gündeme taşıyarak ‘150 gün cezalı ama, takan yok’ başlığıyla duyurmuştu.

BU SEFER DE MAHKEME HEYETİNİ YANILTMAK İSTEDİ…

Antalya Bölge Adliye (istinaf) Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’nin kesin kararına rağmen, uzunca bur süre alınan mahkeme kararlarını umursamayan, Şifre Haber’in konuyu gündeme getirmesiyle birlikte şimdiye kadar sadece 6 bin liralık para cezasının 4 bin lirasını ödediği anlaşılan, bu paranın tamamının ödenmesinin ardından ise 150 günlük hak mahrumiyeti, yani başkanlık görevinden uzaklaştırılma sürecinin başlayacak olması nedeniyle, bir şekilde bundan kurtulmaya çalışan Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Buldan Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak ‘temyiz başvurusunda bulunduğu’ gerekçesiyle, cezasının ertelenmesi talebinde bulundu.

MAHKEME DURUMUN FARKINA VARDI VE…

Başvuruyu inceleyen mahkeme heyeti, daha önce verilen mahkeme kararlarının kesinleştiğini, erteleme talebinin ise ‘dosyanın temyiz aşamasının bulunmadığı, sanık lehine herhangi bir İstinaf veya Yargıtay ilamı bulunmadığı anlaşılmıştır’ denilerek, adeta Başkan Ayhan’ın ‘temyiz başvurusu olmadığı halde, varmış gibi talepte bulunduğuna’ gönderme yaparak geri çevirdi ve şu kararı verdi:

temyizdeymis
CEZAYI ERTELETMEK İÇİN HER YOLU DENİYOR… 7
SIMDIDE1

“Dosyanın incelenmesinde; başvurucu hakkında verilen 6.000,00 TL Adli para cezası ve hak mahrumiyeti cezasının Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesinin 2020/229 E, 2020/1656 K sayılı 11/11/2020 tarihli ilamı ile istinaf başvurusunun esastan reddine dair kesin karar ile kesinleşmiş olduğu, dosyanın temyiz aşamasının bulunmadığı, sanık lehine herhangi bir İstinaf veya Yargıtay ilamı bulunmadığı anlaşılmıştır. Sanık tarafından mahkemece infazın ertelenmesi veya durdurulması talebinin yasal şartları bulunmaması nedeni ile talebin reddine karar verilerek aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur. HÜKÜM: 1-Sanık Halil AYHAN’ın 07/07/2021 havale tarihli talebinin REDDİNE, 2-Kararın bir suretinin sanığa tebliğine, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde mahkememize verilecek dilekçe veya Mahkememize gönderilmek üzere bulunduğu yer cezaevi müdürlüğüne verilecek dilekçe ile karara kara karşı, Denizli ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz yolu açık olmak üzere, dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda karar verildi. 08.07.2021”

degilmis
CEZAYI ERTELETMEK İÇİN HER YOLU DENİYOR… 8

BU DURUMDA NE OLACAK?

pp 2
AV. ALİ YÜKSEL ÖZDEMİR

Öte yandan Şifre Haber olarak, Buldan Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği son kararla ilgili olarak görüşlerini açıklayan mağdur işçinin avukatı Ali Yüksel Özdemir ise, Başkan Halil Ayhan’ın, kesinleşmiş cezayı yerine getirmemek için her yolu denediğini, bu da yetmemiş gibi son başvurusunda temyiz ettiğini bildirmesine rağmen, mahkeme tarafından çok net bir şekilde böyle bir girişimin olmadığının kayıtlara geçirildiğini belirterek “Görünen şu ki Başkan Ayhan, aldığı cezayı yerine getirmemek için yüce adaleti bile yanıltma cüretini göstermekten çekinmemektedir. Ne yaparsa yapsın, adalet er veya geç müvekkilim lehinde yerini bulacaktır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir