• Güncelleme: 15:34:00 - 3 Ekim 2021
  • Yayınlama: 15:34:00 - 3 Ekim 2021

CHP Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasının ardından, Tugay Odabaşıoğlu’nun eşi Nilay Aslan Odabaşıoğlu’nun sosyal medya adresinden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini telefonla arayarak, desteklerini ilettiğini bildiren bir paylaşımda bulunması üzerine, bu paylaşıma dayanılarak Sabah Gazetesi tarafından ‘ Kol ve bacak kırmakla tehdit etmişti! O başkana Kılıçdaroğlu sahip çıktı’ başlığıyla yapılan haberin, Bolu Abant'ta geçekleşen CHP TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda soğuk duş etkisi yarattığı ileri sürüldü.

GAZETE, EŞİNİN AÇIKLAMASINI YAYINLADI…

sabah
HABERİ OKUMAK İÇİN YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Sabah Gazetesi haberi,  Ümit Erkan Demircan imzasıyla yayınladı ve tutuklanan Tugay Odabaşıoğlu’nun eşi Nilay Aslan Odabaşıoğlu’nun, sosyal medya adresinden yaptığı “”Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu bugün bizzat kendisi arayarak desteklerini iletmiş ve elinden geleni yapacağını söylemiştir. Destekleri ve yardımları için sayın Genel Başkanımız ve örgütümüz başta olmak üzere tüm dostlarımıza ailemiz adına teşekkür ederim. Sizlerle hep birlikte daha da güçlüyüz” şeklindeki paylaşımına dayanarak, ‘ Kol ve bacak kırmakla tehdit etmişti! O başkana Kılıçdaroğlu sahip çıktı’ başlığıyla duyurdu.

PAYLASIM

 

PARTİ İÇİNDE RAHATSIZLIK YARATTI İDDİASI…

Aynı haberin içinde ‘partililer tepki gösterdi’ ara başlığıyla, isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir parti yetkilisine dayandırılarak verilen “Genel Başkanımızın sergilediği bu duruş Belediye Başkanlarını itibarsızlaştırır. Seçilmiş bir başkan dava arkadaşı tarafından, hem de küçücük bir çocuk tarafından tehdit edilemez. Nerede kaldı başkanların itibarı. Gençlik Kolları Başkanımıza sahip çıkmamız için önce belediye başkanlarımızdan özür dilemesi gerekmektedir. Genel Başkanımız şuan bu durumu meşrulaştırdı” şeklindeki bir yoruma, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’i, istifanın eşeğine getiren sürece gönderme yapılarak yer verilmesi, Abant toplantısının en çok konuşulan konusu haline dönüştüğü belirtildi.

 

KONU SAPTIRILIYOR…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu’nun eşini arayarak tutuklama kararından dolayı rahatsızlığını dile getirdiğini ve bundan sonraki süreçte de başta hukuki olmak üzere her türlü desteğin sunulması için gerekli talimatlarını verdiğini doğrulayan CHP Kurmayları, bir taraftan da olayın saptırılmaya çalışıldığını belirterek şöyle konuştular:

CHP ABANT

 

“Söz konusu haberde, malum medya tarafından ‘parti içinde yaşanan bazı olumsuzluklara da destek veriliyormuşçasına’ algı yaratma çabası içine girilmiştir. Genel Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımızın hukuken delil sayılmayacak verilere dayandırılarak tutuklanmasına tepki göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir. Bu ayrı bir olaydır. Ama aynı zamanda, geçmişte de birçok örneği görüldüğü gibi hakarete, tehdide ve saygısızlığa dayalı siyaset yapanlara karşı da tavrı bellidir. Denizli’de, parti içinde yaşananlara dair her türlü bilgi ve belge toplanmış, CHP’nin nitelikli siyaset yapma çabalarına aykırı tavır içinde olanlarla ilgili parti disiplin kurallarının işletilmesi için de gerekli sürecin başlatılması talimatı verilmiştir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir