• Güncelleme: 19:40:16 - 30 Mart 2024
  • Yayınlama: 20:56:31 - 23 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel seçim programı çerçevesinde gerçekleştirdiği mitinglerden sonuncusu Denizli‘de gerçekleştirdi.

Özgür Özel, konuşmasında kendi Manisalı kimliğini vurgulayarak, Denizli’deki halka “komşularım” diye seslendi. Eski ittifak ortağı olan İYİ Partililerden destek istedi. Denizli’deki meslektaşları ve komşularının Cumhuriyet Halk Partisi‘nin destekçileri haline geldiğini belirten Özel, Denizli’nin kendisinin arkasında durduğunu ve birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli'de Coşkulu Bir Kalabalığa Seslendi…
.

Seçim yasaklarının başlayacağı gün olan hafta sonunda Denizli ve Manisa’ya ayrı bir önem verdiğini dile getiren Özel, Denizli’nin tarım alanındaki geçmişine vurgu yaparak, pamuk ve buğday üretiminin önemine değindi. Ancak, günümüzde mazot fiyatlarının yükselmesiyle çiftçilerin zor durumda kaldığını söyleyen Özel, bu durumun çiftçilerin belini büktüğünü ifade etti.

Özel, mazot fiyatlarının yüksekliğinin tarım sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, hükümetin bu konuda önlem alması gerektiğini savundu. Mazotun ÖTV ve KDV’siz fiyatının dahi yüksek olduğunu dile getiren Özel, çiftçilerin, üreticilerin ve emekçilerin sesi olacaklarını ve birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli'de Coşkulu Bir Kalabalığa Seslendi…
.

Konuşmasında kendi Manisalı kimliğine vurgu yapan Özel, Denizli halkına “komşularım” diye seslenerek Denizli’deki meslektaşları ve komşularıyla olan ilişkilerine değindi.

Özel, Denizli’nin kendisini sahiplendiğini ve bütün Denizli’nin yanında olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Özel, siyasetteki önemli günlerden birinin cumartesi olduğunu ve o günlerde yapılacak mitinglerin çok önemli olduğunu belirtti.

Özel, Denizli’de pamuk ve buğday gibi ürünlerin önemli olduğunu ve çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli’de yaptığı konuşmada şehrin tarım potansiyeline ve yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli'de Coşkulu Bir Kalabalığa Seslendi…
CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de Coşkulu Bir Kalabalığa Seslendi…

Özel, Avrupa Birliği’nin fonlarının büyük bir kısmını çiftçilere ayırdığını ancak Türkiye’de benzer bir desteğin sağlanmadığını belirtti.

Dünyada ilaç sektörünün en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan kekiğin büyük bir kısmının Denizli’de üretildiğine işaret etti.

Denizli’nin doğal güzelliklerine vurgu yaparak, Pamukkale gibi dünyaca ünlü bir yere sahip olmasına rağmen madencilik faaliyetleriyle doğal alanların tahrip edildiğine dikkat çeken Özel, vahşi madenciliğe izin verilmesini eleştirdi.

Ekonomik krizin Denizli’deki işletmelerin kapanmasına ve istihdam kaybına yol açtığını ifade eden Özel, tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılara özellikle değindi. İstihdam kaybının büyük boyutlarda olduğunu belirten Özel, döviz kurlarındaki artışın üretim maliyetlerini artırdığını ve rekabet gücünü azalttığını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli'de Coşkulu Bir Kalabalığa Seslendi…
.

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılara ve enflasyondaki artışa da değinen Özel, diğer ülkelerin aldığı tedbirlerle enflasyonu kontrol altına aldıklarını ancak Türkiye’de ekonomi yönetiminin başarısız olduğunu ifade etti.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığının zedelendiğini ve sık sık başkan değişikliğine gidildiğini belirten Özel, ekonomi politikalarının etkili bir şekilde yürütülmediğini savundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ekonomik krize ilişkin sert eleştirilerini sürdürdüğü konuşmasında, hükümetin uyguladığı ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Özel, faiz indirme kararlarının enflasyonu kontrol altına alamadığını belirterek, bu politikaların ekonomiyi daha da olumsuz etkilediğini vurguladı. Konuşmasında, faizlerin yüksek seviyelere çıkarılmasının enflasyonu düşürmekte etkisiz kaldığını ifade eden Özel, hükümetin ekonomi politikalarının akıl dışı olduğunu ve vatandaşları daha da zor duruma soktuğunu savundu.

Özel, hükümetin faiz artırma kararlarının enflasyonu kontrol etmede başarısız olduğunu ve ekonomiyi daha da kötüleştirdiğini dile getirdi. Özel, hükümetin ekonomi politikalarının geri dönüşü olmadığını ve ekonominin ciddi bir çıkmaza girdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli'de Coşkulu Bir Kalabalığa Seslendi…
.

Yeni gelen bakan ve Merkez Bankası Başkanı’nın önceki politikaları terk ettiğini ancak işin artık geç olduğunu belirten Özel, ekonominin eski haline dönemeyeceğini ifade etti.

Son olarak, Özel, hükümetin faiz artırma politikalarının sonuç vermediğini ve ekonomik krizi derinleştirdiğini dile getirdi. Özel, Türkiye’nin ekonomik olarak daha güçlü bir gelecek için acil çözümlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, hükümeti ekonomi politikalarını gözden geçirmeye çağırdı.

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu…

Denizli mitinginde İYİ Partili seçmenini Türkiye İttifakı’na davet eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Eski ittifak ortaklarımız eğer CHP’ye oy verirlerse CHP kesin kazanıyor. Ama başka bir partiye oy verirlerse oy verdikleri parti değil, Denizli’de AK Parti kazanıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli 29 Ekim Bulvarı’nda aday tanıtımı ve 31 Mart mahalli ve idari seçimleri öncesi miting gerçekleştirdi. Mitinge belediye başkan adaylar, parti yönetimi ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

chp ozel
DENİZLİ MİTİNGİNDE İYİ PARTİLİ SEÇMENİ TÜRKİYE İTTİFAKINA DAVET EDEN CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, “ESKİ İTTİFAK ORTAKLARIMIZ EĞER CHP’YE OY VERİRLERSE CHP KESİN KAZANIYOR. AMA BAŞKA BİR PARTİYE OY VERİRLERSE OY VERDİKLERİ PARTİ DEĞİL, DENİZLİ’DE AK PARTİ KAZANIYOR” DEDİ.

Yapılan ölçümlerde CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de katılımın rekor olduğunu ifade etti. Emekli ikramiyeleri üzerinden bir süre iktidara yönelik eleştirilerde bulunan Özel, İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu. 2019 mahalli ve idari seçimlerde ittifak ortakları İYİ Parti’nin adayını büyükşehir ve ilçe belediyelerinde desteklediklerini ifade eden Özel, kendi memleketi Manisa’da 3 oyun 3’ünde de İYİ Parti’nin adayına oy verdiğini söyledi.

Açık ve net bir şekilde İYİ partili seçmene ittifak talebinde bulunduğunu ifade eden Özel, “Anketler şunu gösteriyor. Eski ittifak ortaklarımız eğer CHP’ye oy verirlerse CHP kesin kazanıyor. Ama başka bir partiye oy verirlerse oy verdikleri parti değil, Denizli’de AK Parti kazanıyor. Bir başka partiye oy verirseniz belediye AK Parti belediyesi olur. Eğer CHP’ye oy verirseniz belediye sizin de belediyeniz olur. İyi insanların belediyesi olur, milliyetçi demokratların belediyesi olur, muhafazakar demokratların belediyesi olur. İYİ Partili, MHP’li, AK Parti’li, CHP’li Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i belediyelerimizin kapıları ardına kadar açık, hepsi sizin belediyeniz olur” dedi.

chp ozel.jpg1
CHP Genel Başkanı Özel, Denizli'de Coşkulu Bir Kalabalığa Seslendi… 9

“Gün gelir yeniden birlikte oluruz diyorum”
İYİ Parti ile yeniden ittifak olabileceklerini vurgulayan Özel, “İyi insanlara, yakasında gönlünde, gözünde güneş açanlara sesleniyorum. Gelin 31 Mart’ta sandıkta vicdanın ittifakını yapalım. Ankara’da siyasetin ittifakını yapamadık. Eski dosttan düşman olmaz diyorum. Gün gelir yeniden birlikte oluruz diyorum.

uradan bütün iyi insanlara sesleniyorum. Sandıkta birleşelim, AK Parti’yi gönderelim. Tek talebim, tek isteğim budur. Bu ittifakın adı Denizli ittifakıdır. Renkleri yeşil ve siyahtır. Türkiye’deki İttifakımızın adı Cumhur İttifakı’na karşı umudun ittifakıdır, adı Türkiye ittifakıdır. Türkiye ittifakı milli takım gol atında ayağa kalkan herkestir” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel, konuşmalarının ardından Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını ilçe başkanlarıyla birlikte sahneye davet ederek, tanıttı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından miting sona erdi.

İçindekiler / Denizli Haberleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir