• Güncelleme: 15:35:42 - 3 Şubat 2023
  • Yayınlama: 15:25:41 - 3 Şubat 2023

CHP Denizli Milletvekili ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, genel ve yerel siyaset üzerine konuştu; CHP Denizli İl Başkanı’nın gelecek pazartesi belirlenebileceğini söyledi.

Basın toplantısına değerli basın mensupları ve değerli Denizlili hemşehrilerim diyerek başlayan Karaca seçime yüz gün kaldığını belirtip  “15 mayıs cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırdığımız bir gün olacak” ifadesini kullandı.

ORTAK AKLI HAKİM KILDIK…

Yaklaşık 1 yıl önce 28 Şubat 2022’de 6 siyasi partinin bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritasını belirlediklerini söyleyen Karaca “Birileri tek başına çıkıp ahkam kesti ama biz ortak aklı hakim kılmak adına düzenli bir şekilde hem genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri, millet vekilleri hem de akademisyenlerle birlikte ülkeyi bugün içinde bulunduğu ekonomik buhrandan, yargı buhranından ve siyasi buhrandan nasıl çıkarabileceğimizin yol haritasını hazırladık” dedi.

240 sayfadan oluşan ve 2 bin 400 vaat içeren ortak politikalar mutabakat metninin toplumun yaşadığı her soruna, somut olarak nasıl çözüm üretildiğini ve hangi sürede gerçekleştirileceğini ortaya koyduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı, 2022 yılında Türkiye’nin hukukun üstünlüğü endeksinde 140 ülke arasından 116’ncı, temel hak ve özgürlükleri kullanmada 134’üncü düşünce özgürlüğü sıralamasında ise 136’ıncı sırada olduğunu belirtti.

TÜRKİYE DÜNYA SEFALET ENDEKSİNDE ŞAMPİYON…

Türkiye’nin Dünya Sefalet Endeksi’nde açık ara birinci sırada olduğunu vurgulayan Karaca, sözlerini “Biz Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği çağdaş uygar medeniyetler seviyesinde birinci olacağı özgürlükte, demokraside, ekonomide dünya şampiyonu olacağı bir Türkiye için yola çıktık” şeklinde sürdürdü.

gbk 11

KVK KANUNUNA GÖRE YAPTIKLARINIZ SUÇ…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli ziyaretinden önce Denizlilerin telefonla aranarak açılışa çağırıldıklarını ileten CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, Denizlili vatandaşlardan kendisine ulaşanların durumdan şikâyetçi olduklarını belirterek “Bu vatandaşların numaralarını kimden aldınız? Nasıl aldınız? Vatandaşların bilgilerini alırken onlardan onay aldınız mı? Şeklinde sorular yönelttim. Ve yaptığınız KVK kanuna göre suçtur dedim. Ortalığı ayağa kaldırdılar” diye konuştu.

İL BAŞKANI PAZARTESİ BELLİ OLACAK…

CHP Denizli İl Başkanı’nın ne zaman belirleneceği yönündeki soruya, gelecek hafta yapılacak MYK’da bu durumun netleşeceğini de sözlerine ekleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca  “ Sadece Denizli değil, başka belirlenmeyen illerde var. Ankara’daki yoğunluk nedeniyle, MYK toplantısı bile ertelendi. Daha fazla gecikme olacağını düşünüyorum. Denizli CHP il başkanının kim olacağı, pazartesi yapılacak olan MYK’da büyük ihtimalle netleşecektir.

EN BÜYÜK GÜVENLİK SORUNU AKP’NİN KENDİSİDİR…

Güvenlik konusuna da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca,  iktidara geldiklerinde böyle bir sorunun söz konusu olmayacağını vurgulayıp bu ülkenin en büyük güvenlik sorunun AKP’nin kendisi olduğunu ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir