• Güncelleme: 11:11:13 - 5 Nisan 2022
  • Yayınlama: 11:05:43 - 5 Nisan 2022

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü, dün geç saatleri kadar parti kurmaylarıyla birlikte gerçekleştirdiği toplantı sonrası, ilk fatura Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Necdet Yılmaz’a kesildi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantı sonrası Yılmaz başkan yardımcılığından istifa etti.

Merkezefendi Belediyesi’nde encümen seçimlerinde, CHP’li meclis üyelerinin, kendi adaylarına oy vermemesi sonucu encümenin muhalefete kaptırılması büyük rahatsızlık yaratmış, bununla ilgili örgütte büyük rahatsızlık başlamıştı.

Ayna Haber’in ilk kez duyurduğu istifa olayının perde arkası ise şöyle gelişti:

timthumb
CHP Merkezefendi’de Hesaplaşma Başladı… 4

CHP kurmaylarının ev sahipliğinde yapılan toplantı kapsamında, Merkezefendi Belediyesi encümen seçimlerinde grup kararının aksine hareket eden isimlerin tespiti için Başkan Şeniz Doğan’ın bilgisine ve tüm meclis üyelerinin savunmalarına başvuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanlığında 19:30’da başlayan toplantı, gece yarısına kadar devam etti. Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’un hazır bulunduğu toplantıda, ilçe meclis üyelerinin tamamı ile Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın süreç hakkındaki bilgilerine başvuruldu.

HER ÜYE 15 DAKİKA SAVUNMA YAPTI…

Cuma günü gerçekleştirilen encümen seçiminde meclis üyesi ve encümen adayı Sündüz Seçkiner Başsorgun’a sadece 5 oy çıkması ilçe örgütünde adeta deprem etkisi yaratmıştı. Parti tüzüğü kapsamında alınan örgüt kararına rağmen, Seçkiner’e oy vermeyen en az 4 üyenin kim olduğunun tespiti ile ilgili parti genel merkezinden de talimat geldi.

Talimat kapsamında ilçe başkanlığında toplanan heyet üyelerin tek tek sözlü savunmalarını aldı. Savunmaların tutanak altına alınmasının ardından, tüm üyelerin katılımı ile gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirildi.

 BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ BİR İSTİFA DAHA YOLDA…

Alınan savunmaların ardından ilçe başkanlığında gergin anlar yaşanırken, Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz ile Merkezefendi Kadın Kooperatifi yöneticisi Aynur Tunç’un görevlerinden istifasının istendiği öğrenildi.

necdet yilmaz aynur tunc
NECDET YILMAZ-AYNUR TUNÇ

Meclis üyeliği görevine devam edeceği öğrenilen Necdet Yılmaz’ın başkan yardımcılığı görevini ise yaşanan gerginliğin ardından bıraktığı öğrenildi. Aynur Tunç’un da Merkezefendi Kadın Kooperatifinden istifasını bugün içerisinde sunacağı, meclis üyeliği görevine devam edeceği ileri sürüldü.

Parti kurmayları alınan savunmalar kapsamında değerlendirme yaparak, isimleri tespit edilen isimlerle ilgili disiplin soruşturması başlatacağı edinilen bilgiler arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Ahmet kılıçarslan

      Kendine oy vermemek nedir yahu. Bu oylama Akp de olsa , 50 seçmenden 65 oy çıkardı kesin. Işte , CHP bu, temiz bir zihinle başlayıp, çekememezlik ve hırsla kendini bitirdiğin yer CHP. Her biri Atatürkçülüğün kitabını yazar, her biri aksamadan saatlerce konuşur. AMA SİYASET İŞTE. Siyasete kendi çıkarlarını karıştırmaya başladılar mı!? Böyle kendi arkadaşına oy vermemeler başlar. Akp de kendisi hızlıymış gibi bunu malzeme yapar. Tek bişey söyleyeceğim. Kesinlikle şuna inanıyorum ki! kendi arkadaşına oy vermeyen kişi allem kullem edip kendini haklı çıkartmış ve oradaki en sessiz, günahsız kişi gitmiştir. SİYASET İŞTE.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir