• Güncelleme: 01:01:51 - 19 Mart 2023
  • Yayınlama: 21:03:18 - 18 Mart 2023

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Süleyman Hecebil, CHP Denizli İl Başkanlığı binasında parti üyelerine ve basın mensuplarına yönelik bir toplantı düzenledi.

Açılış konuşmasını İl Başkanı Ali Osman Horzum’un yaptığı toplantıda, adaylık başvurusu yapmasının nedenlerini, Denizli için hayallerini ve Milletvekili seçilmesi halinde yapacaklarından ve projelerinden söz etti.

Sözlerine “Artık karanlıkların aydınlığa dönmesi için sayılı günler kaldı. Yeni dönemde, Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı Adayı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Liderliğinde ülkemiz esenliğe kavuşacak; güneşli ve güzel günler başlayacak” diye başlayan Hecebil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

CHP Milletvekili Aday Adayı Hecebil
CHP Milletvekili Aday Adayı Hecebil, kalabalık bir partili grubuyla adaylığını açıkladı…

“Defalarca yerel ve genel seçimler yapıldı, adaylar oldu, seçilenler oldu, kaybedenler oldu. Aslında seçimlerde kimin seçildiğinden daha çok nasıl birinin seçildiği çok önemlidir. Adaylık değerlendirmeleri yapılırken, adayın Denizli’ye, Partiye ve ülkemize neler katacağına sormamız gerekir. Bir adayın sadece seçilmek için yaptığı siyasetin, uyguladığı taktiklerin ve verdiği vaatlerin Denizli’miz, Partimiz, Halkımız ve Ülkemiz açısından pek bir anlamı yoktur.”  

“Ben kendi hayallerimi gerçekleştirmek için aday olmadım” diyerek konuşmasını sürdüren Hecebil devamla şunları söyledi:

 BENİM MEMLEKETİMLE İLGİLİ HAYALLERİM VAR…

CHP ADAY ADAYI SÜLEYMAN HECEBİL
CHP ADAY ADAYI SÜLEYMAN HECEBİL’İN ADAYLIK AÇIKLAMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…

Süleyman Hecebil, “Partimiz 2018 Genel Seçimlerde Denizli’de üç milletvekili; 2019’da yapılan Yerel Seçimlerde beş ilçe belediyeliği başkanlığı kazandı. Uzun yıllardan beri partimiz Denizli’de birinci parti olamadı. 1999 yılından beri Denizli Belediye Başkanlığını maalesef kazanamadık. Bu CHP için kader değildir. 70 yıldan beri belediye başkanlığı kazanamadığımız ilçelerimiz var.

” Partimize kadınların ve gençlerin ilgisinden memnun muyuz? Partimizin mitinglerinde gençleri mi yoksa yetişkinleri mi daha fazla görüyoruz? Eğer bir konuda hep benzer sonuçları alıyorsak aynı yöntemleri kullanıyoruz demektir.  Niçin Denizli’miz de bir Aydın gibi CHP’nin hakim olduğu bir il olmasın? Oysa Denizli, girişimci ve yaratıcı zekaya sahip insanları, eşsiz turistik bölgeleri, sanayisi, iş ve ticaret insanları, harika ovalarında yetişen ürün çeşitliliği ile Ege Bölgesinin gözbebeği bir ildir.

Benim memleketimle ilgi hayallerim var. Ben:

  • Ege Bölgesinin Bilim, Kültür, Sanat, Sanayi ve Ticaret Başkenti olduğu,
  • CHP’nin birinci parti olduğu, 4 Milletvekili çıkardığı, Büyükşehir ve İlçe Belediyeliklerinden çoğunu kazandığı,
  • Çocuklarımızın hurafe ve dogma bilgilerle değil pozitif bilgilerle büyüdüğü,
  • Partimize gençlerin ve kadınların ilgisinin arttığı,
  • Parti içi çekişme, tartışma, ayrışmaların olmadığı,
  • Parti üyelerinin sürece daha çok katıldıkları bir Denizli hayal ediyorum.

Bilgimle, birikimimle, deneyimimle, liyakatımla göreve talibim.

ŞİMDİ LİYAKAT VE DEĞİŞİM ZAMANI

Basınımıza ve halkımıza saygıyla…

WhatsApp Image 2023 03 16 at 13.42.45

————————————–

SÜLEYMAN HECEBİL KİMDİR?

Uzm. Klinik Psikolog Süleyman Hecebil, 1966 yılında Denizli’nin Tavas İlçesinde inşaat ustası baba ve ev hanımı annenin dört çocuğundan üçüncüsü olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Tavas’ta tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) bölümünü bitirdi. 2007 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesinde Uygulamalı Psikoloji Bölümünden yüksek lisans çalışmasının ardından, 2017 yılında Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını aldı. Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümünde 2018 yılında başladığı doktora eğitiminin tüm derslerini başarıyla tamamlayarak tez aşamasına geldi. Kırgızistan Batken Devlet Üniversitesi tarafından Onursal Profesörlük Diploması layık görüldü.

Süleyman Hecebil, profesyonel iş yaşamına MEF Dershaneleri’nde Psikolojik Danışman olarak başladı. MEF Dershane ve Okullarında Psikoloji Danışma, Halkla İlişkiler ve Ar-Ge Birimlerinin yöneticisi olarak 17 yıl çalıştı. 2005 yılında Prof. Dr. Üstün Dökmen ile ortak olarak bireylere, ailelere, çocuklara ve firmalara eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermek üzere “Yaşam Boyu Gelişim Eğitim ve Danışmanlık Akademisini” kurdu.

2006 yılında Türkiye’nin çocukları için yüksek kalite ve standartlarda okul öncesi eğitim verecek “Küçük Şeyler Anaokulları” markasını Prof. Dr. Üstün Dökmen ile birlikte geliştirdi. Bugün Türkiye genelinde 30’dan fazla Küçük Şeyler Anaokulu bulunuyor. Yine bu dönemde İstanbul’da psikolojik danışmanlık hizmeti vermek üzere Psikoloji Dünyası markasını hizmete sundular.

Hecebil ve Dökmen ortaklığında 2011 yılında ülkemizin aydınlık geleceği için Atatürkçü çocuklar yetiştiren Yönder Okulları markasını gelişti. Kendine özgü eğitim felsefesi ve sistemi olan Yönder Okulları Bursa, İstanbul Ataşehir, İstanbul Maltepe ve Hatay Arsuz’da hizmet veriyor.

Süleyman Hecebil, profesyonel yaşamı ve eşlik eden akademik ilerleyişi sırasında saha araştırmaları ile bilimsel katkısına ara vermedi. Lisans öğrenimi süresince yetiştirme yurtlarında arkadaşları ile birlikte gerçekleştirdikleri “Yetiştirme Yurtlarında İnceleme araştırmasını” yaptı ve bir bilimsel kongrede sundu. Ayrıca dershane öğrencileri üzerinde “okul yabancılaşması” araştırmasını yaparak sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere ulusal yazılı basın, araştırma sonuçlarını manşetten yayınladı. MEF Eğitim Kurumlarında çalıştığı süre içinde Prof. Dr. Yurdal Topsever ile ülkemizin ilk yetenek testi olarak kabul edilebilecek olan FAYET (Farklı Yetenekler Testi) Testinin geliştirilmesinde rol aldı. 2017 yılında ülkemizde çocuk psikolojisi alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, çocuk psikolojisi biliminin ürettiği bilgilerin ve hizmetlerin her kesime ulaşmasını sağlamak amacıyla “Çocuk Psikolojisi Derneği’nin kurulmasına katkılar yaptı, kurucu başkanı oldu.

Süleyman Hecebil, 1990 yılında sadece TRT’nin olduğu dönemde, Televizyon Dershanesi programının Rehberlik ve Psikolojik Danışma derslerinin sorumluluğunu ve sunuculuğunu üstlenmenin yanı sıra yıllar içinde çok sayıda televizyon programlarına uzman olarak katıldı. Belli aralıklarla Cumhuriyet Gazetesi için makaleler yazmaya devam ediyor. 2019 yılında Remzi Kitabevinden Çocuk Psikolojisi isimli bir kitabı yayınlandı. Kitap, Kırgızca’ya da çevrildi.  İkinci kitabı “Siyasetin Psikolojisi” nin baskıya hazırlanıyor.

SÜLEYMAN HECEBİL
SÜLEYMAN HECEBİL

Siyaset Psikolojisi çalışmaları 2018 yılında yerel seçimler arifesinde başladı. CHP Denizli İl Başkanlığının daveti üzerine yerel seçimler öncesinde Acıpayam, Serinhisar, Denizli İl Başkanlığı, Honaz ve Babadağ İlçelerinde Seçmen Psikolojisi konulu konferanslar verdi. Ayrıca pandemi dönemi sona erdikten sonra Denizli’nin en büyük ilçeleri Pamukkale İlçe Örgütü yönetici ve üyelerine, Merkezefendi İlçe Örgütü yönetici ve üyelerine ve İl Kadınlar Kolu Başkanlığı yönetici ve üyelerine Siyasetin Psikolojisi konulu yarım ve tam gün süreli eğitimler verdi.   Ayrıca 2021 yılında yaklaşık 10 ay boyunca Denizli yerel TV kanallarından DEHA TV’de “Siyasetin Psikolojisi” programını hazırladı ve sundu.

Süleyman Hecebil, halen Küçük Şeyler Anaokulları, Yönder Okulları ve Psikoloji Dünyası markalarının kurucusu olarak profesyonel yaşamını sürdürüyor. Psikoloji Dünyasında terapist olarak hizmet vermeye ve kurumsal danışmanlıklara devam ediyor. Memleketi olan Denizli’de CHP İl ve İlçe Örgütleri aralıksız temasını sürdürmektedir. Ayrıca Yurtiçinde ve dışında konferanslar veriyor. Çocuk Psikolojisi Derneğinin Başkanı.

Havva Hecebil ile evli olan Hecebil’in  Sanem ve Mehmet adlarında ikiz çocukları vardır.

hecebils@gmail.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir