• Güncelleme: 23:05:03 - 4 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 23:05:03 - 4 Mayıs 2020

Twitter adresinden ağza alınmayacak cümleler sarfeden ve Şifre Haber tarafından haberin kamuoyuna duyurulmasından sonra ise Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılan, Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’de, Şube Müdürü olarak görev yapan Adem Soysal hakkında,  bu seferde CHP Acıpayam İlçe Başkanlığı suç duyurusunda bulundu.

WhatsApp Image 2020 05 02 at 20.45.01
Şifre Haber’in,Müdür Soysal’la ilgili ilk haberi okumak isterseniz, fotoğrafa tıklamanız yeterli…

NE OLMUŞTU?

Toplumun farklı kesimlerinden Ankara Barosu’nun yaptığı açıklamaya geniş çaplı ama seviyeli tepkiler yoğunlaşırken, birçok Sivil Toplum Kuruluşu da ortak bildirilerle ve seviyeli bir dille  Ankara Barosu’nu açıklamasını kınamış, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek vermişti.

Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Adem Soysal ise, Erbaş’a destek vereyim derken, Ankara Barosu’na hitaben “8-9 nasil önce diyip aslında ne demek istediğinizi çok iyi biliyoruz pçler.. gidin gtnzü verin evinizde kimse karışmıyor size. Bunu açık hale getirip lüt kavmi gibi herkesi yakacaksınız..kalbiniz iyice körelsin doğru yolu görmeyin. Terbiyesizler, siz kimsiniz olum açıklama yapyrsn” şeklinde bir devlet memuruna, hele hele bir öğretmene ve müdüre hiç yakışmayacak bu cümleleri, twitter hesabından paylaşmış, kısa sürede yayılan bu yakışıksız paylaşım, Milli Eğitim camiası ve ilçe sakinleri arasında adeta minik şok yaşatmıştı.

WhatsApp Image 2020 05 04 at 14.49.02
Şifre Haber’in,Müdür Soysal’la ilgili açılan soruşturma haberini okumak isterseniz, fotoğrafa tıklamanız yeterli…

ŞİFRE HABER’in, Müdür Soysal hakkında yayına verdiği haberi paylaşan Acıpayam CHP İlçe Başkanı Deniz Albayrak’ın tehditler aldığı belirtilirken, İlçe Başkanı Albayrak ve yönetimi Acıpayam Cumhuriyet Savcılığı’na giderek “halkı kin ve nefrete teşvik etme” suçunun işlendiğini ileri sürerek, aşağıda yer alan suç duyurusu metninde yer alan gerekçelere dayanarak, Müdür Adem Soysal hakkında suç duyurusunda bulundular:

“Bildiğiniz üzere Acıpayam Halkı ve eğitim camiasında büyük üzüntü ve kaygı yaratan bir haberle hepimiz sarsıldık. Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Adem SOYSAL’ın sosyal medya hesabından, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı’nın yaptığı açıklamaya karşılık yaptığı yoruma, ağıza alınmayacak hatta ve hatta bir eğitimciye hiç yakışmayacak küfür, kin ve nefret dolu açıklamalarına şahit olduk.

WhatsApp Image 2020 05 04 at 22.17.18
CHP, MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU… 5

Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi yani geleceğimizi şekillendirecek olan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bir şube müdürünün bu açıklamaları yapması, bizleri ve öğrenci velilerini son derece tedirgin etmiştir. Ardından Acıpayam İlçe Başkanı Deniz ALBAYRAK’ın basında çıkan bu haberi paylaşması ve kınaması üzerine sosyal medya üzerinden tehdit ve dayatma içeren mesajlar alması, bu vahim olayın kişisel bir suç değil bir zihniyet problemi olduğunu ortaya sermektedir.

Bu haberin ortaya çıkmasından sonra “halkı kin ve nefrete teşvik etme” suçunun işlendiği düşüncesi ile Acıpayam Kaymakamlığı’na durumu ilettik. Ayrıca olayın yargı tarafından da incelenmesi, suçun tespit edilmesi ve gereken yaptırımların uygulanması için bugün Acıpayam Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.

Bizler, vatandaşlarımızın daha aydınlık, huzurlu ve en önemlisi de geleceğinden endişe etmeyen bir yaşam sürmeleri için sorumluluk alan insanlar olarak, özellikle “Milli Eğitim” gerekliliklerini yerine getirmekle yükümlü görevlilerin bulundukları makamlara yaraşır, liyakat sahibi kişiler olduğundan güven duymak istiyoruz. Sebep ne olursa olsun, bir eğitimcinin bu şekilde ifadeler kullanmasını kınıyoruz ve gerekenin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.

Saygılar sunar, sağlıklı günler dileriz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...