• Güncelleme: 16:56:28 - 16 Ocak 2021
  • Yayınlama: 16:56:28 - 16 Ocak 2021

Bir dönem CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı yapan, CHP’nin uzun yıllar sonra, Denizli merkezde önemli bir belediyelik olan Merkezefendi Belediyesi’nin, ilçe başkanlığı döneminde kazanılmasında ciddi katkısı olduğu belirtilen Tolga Varlıker’in, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, suçsuz bulunduğu ileri sürüldü.

NE OLMUŞTU?

IHRAC

CHP Denizli İl Disiplin Kurulu, Merkezefendi İlçe Başkanlığı’nın talebiyle, parti içerisinde yanlış gördükleri kararları, partililerin bulunduğu WhatsApp gruplarında eleştirmeleri ve sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek, CHP’nin önceki dönem Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’i 2 yıl,  diğer partililer Orhan Karaca’nın 1 yıl, Salih Gündoğdu’nun 2 yıl, Mehmet Emek’in 2 yıl, Ünal Gündem’in ise 2 yıl süreyle geçici olarak partiden ihraç edilmelerine karar vermişti. Suçlanan 5 isim ise suçlamaları kabul etmemiş ve Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz haklarını kullanmışlardı.

YDK TOPLANDI VE…

CHP Genel Merkezi’nden, Şifre Haber’e ulaşan ve doğruluk payı çok yüksek olan kulis bilgilerine göre, önceki gün 15 kişiden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) Üyeleri,  gündemlerine gelen dosyalar içerisinden, Denizli’nin başvurularını da ele aldılar.

thumbs b c c5427c6741b5b0fa2ab2654e99613b18

İhraç talebiyle kurula sevk edilen 5 partiliden, 3’ü hakkında bir kademe indirme, Orhan Karaca hakkında talebin aynen onanmasına ve CHP önceki dönem Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker hakkında ise, tüm taleplerin reddi yönünde karar verdikleri ileri sürüldü.

YANLIŞ KARAR, ANKARA’DAN DÖNER’ DEMİŞTİ…

Tolga Varlıker, ihraç talebiyle CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı tarafından İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiğinde ve buradan da 2 yıl süreyle geçici ihraç kararı verilmesi üzerine, Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz etme hakkını kullanacağını ve yanlış kararın Ankara’dan döneceğini söylemiş, kararı beklemeye başlamıştı.

tolga2
TOLGA VARLIKER

VARLIKER AKLANMIŞ OLDU…

Varlıker’in dediği gibi de oldu ve ihraç kararı, Ankara’dan geri döndü. Partinin en üst disiplin organlarından biri olan Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin büyük bir çoğunluğu, Varıker’le ilgili ileri sürülen iddiaları yerinde bulmayarak, geçici ihraç kararının tamamen devre dışı bırakılması yönünde karar verdi. Bu durumda, Tolga Varlıker tamamen aklanmış oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...