• Güncelleme: 00:28:47 - 6 Ocak 2021
  • Yayınlama: 00:28:47 - 6 Ocak 2021

Bir süre önce Şifre Haber tarafından gündeme taşınan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın cevaplaması talebiyle, 7 maddeden oluşan ve adeta bir ültimatom niteliğindeki kritik soruları kaleme alan, 3 meclis üyesinden biri olan Op. Dr. Gökhan, Deda akşam saatlerinde partisinden istifa etti.

Merkezefendi Belediyesi’nin 2 CHP’li Meclis Üyesi Murat Çımık, Arif Suna ile birlikte, 7 maddelik ültimatom gibi metnini kaleme alan meclis üyelerinden biri olan Op. Dr. Gökhan Deda’nın, geçtiğimiz Kasım ayı itibarıyla, parti içi organlarda tepkisini dillendirmeye devam ettiği, sorulara cevap vermek yerine, bu meclis üyelerinin üzerine Hem Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın, hem de CHP İl Yönetimi’nin baskı oluşturmaya başladığı, Gökhan Deda’nın ise, söylemediği laflar yüzünden disipline sevk edilmesi üzerine, istifa etmeye karar verdiği ileri sürüldü.

WhatsApp Image 2020 10 22 at 15.12.12
GÖKHAN DEDA, 2 MECLİS ÜYESİ ARKADAŞIYLA BİRLİKTE NELERİ SORMUŞTU?
(Haberi okumak için üsteki görseli tıklayabilirsiniz…)

İstifa konusunda görüşlerini aldığımız Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Op. Dr. Gökhan Deda “Ben gördüğüm yanlışları ortaya koymak ve bize oy veren insanların hakkını savunmak için oradayım. Ama gördüm ki, böyle bir hassasiyeti taşımak, bazı çevreler için sakıncalı ve gereksiz olarak değerlendirilmektedir. Haksız bir şekilde disipline sevkim gerçekleşince, bu şartlar altında görevimi yapamayacağımı anladım ve partimden istifa ettim. Mecliste, bağımsız üye olarak doğru bildiğim şekliyle, haksızlıkların karşısında durmaya ve doğruları savunmaya devam edeceğim” dedi.

pp
OP.DR.GÖKHAN DEDA/ MECLİS ÜYESİ

Öte yandan, daha önce Tabip Odası Başkanlığı yapan, Tabip Odası Kurultay Delegesi, ADD Başkan Yardımcılığı ve DEKEV yöneticiliği yapan, dedesi de bir dönem CHP’den Çal Belediye Başkanlığı yapmış, CHP camiasında çok sevilen bir isim olan Op. Dr. Gökhan Deda’nın istifasının, tabandan ciddi tepkilere neden olacağı belirtiliyor.

Bu istifa ile birlikte, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki üye dağılımı ise şöyle oldu: CHP-12, AKP- 11, İYİ PARTİ-9, MHP 4 ve BAĞIMSIZ-1

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...