• Güncelleme: 16:07:25 - 22 Ekim 2020
  • Yayınlama: 16:07:25 - 22 Ekim 2020

Merkezefendi Belediyesi’nin 3 CHP’li Meclis Üyesi Murat Çımık, Arif Suna ve Gökhan Deda, Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın cevaplaması talebiyle, 7 maddeden oluşan ve adeta bir ültimatom niteliğindeki kritik soruları kaleme alarak, CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı’na sundular.

meclis uyeleri
MURAT ÇIMIK- ARİF SUNA-GÖKHAN DEDA

ŞİFRE HABER’in ele geçirdiği ve içerisinde ŞİFRE HABER’in daha önce gündeme getirdiği ‘Silinen güvenlik kameraları’, ‘Basket takımı skandalı’, Yeşil alanın imara açılması’ ve ‘Ak Partili Belediye Başkanı Subaşıoğlu döneminde yapılan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, ikinci kez açtırılan park skandalı’ gibi konularında yer aldığı ‘Ültimatom Dilekçesi’ nin 1 Ekim tarihi itibarıyla verildiği, haberin yayına hazırlandığı güne kadar da geri dönüş yapılmadığı öğrenildi.

KONUŞMAK İSTEMEDİLER…

Ekran Alintisi 4

Elimize ulaşan ve 3 CHP’li meclis üyesinin imzaladığı ‘Ültimatom Dilekçesi’’yle ilgili görüşlerini almak istediğimiz Cumhuriyet Halk Partili,  Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyeleri Murat Çımık, Arif Suna ve Gökhan Deda, konuyla ilgili konuşmak istemedikleri belirtmelerine rağmen, böyle bir başvuruyu CHP Merkez Efendi İlçe Başkanlığı’na sunduklarını doğruladılar ve ilettikleri süre içerisinde de geri dönüş yapılmadığı için, partinin üst organlarına durumu yansıtacaklarını vurgulamakla yetindiler.

BAŞKAN’DAN YAZILI CEVAP BEKLİYORUZ, AKSİ TAKDİRDE…

CHP’li 3 meclis üyesinin imzalı olarak sunduğu dilekçenin başında “5393 sayılı Belediye Kanununun Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları başlıklı 26. maddesine göre; “Meclis üyeleri, meclis başkanlığına önerge vererek belediye işleriyle ilgili konularda sözlü veya yazılı soru sorabilir. Soru, belediye başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır.” hükmünü içerir.” denilerek, şu şekilde bir giriş yapılmış:

“Ancak bilindiği üzere üyesi olduğumuz Merkezefendi Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı tarafından temsil edildiğinden, gerek partimiz gelenekleri ve gerekse partimizin yıpranmaması açısından, aşağıda Belediye Başkanına  soracağımız yazılı soruları, meclis ortamında değil iş bu grup toplantımızda yazılı olarak sorma zorunluluğunu, gerek meclis üyeleri olarak görevimiz ve gerekse parti örgütümüzün tabanı tarafından sürekli defalarca bize yöneltilmesi nedeniyle zorunluluk hasıl olmuştur.

Sayın İlçe Başkanımız, bu sorularımızın, Belediye Başkanı tarafından yazılı olarak cevaplanması için iş bu yazılı sorularımızı içeren dilekçemizi size sunuyoruz.

Gerek meclis üyesi olarak ve gerekse CHP örgütünün bu meclisteki temsilcileri olmamız sebebi ile bu sorularımıza Belediye Başkanımızca yazılı cevap verilmediği taktirde bu konuyu parti örgütümüzün üst kademelerine taşımak durumunda kalacağımızı da hatırlatırız.”

İŞTE, HER BİRİ ÖNEMLİ TARTIŞMALARA YOL AÇACAK 7 SORU:

WhatsApp Image 2020 10 20 at 12.44.23

MERKEZEFENDİ BASKET OLAYINDAKİ BECEREKSİZLİĞİN SORUMLULARI HAKKINDA, İŞLEM YAPMAYI DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ?

SORU 1 : Belediyemizin Merkezefendi Basket takımının Süper Lige çıkması ile ilgili olarak 5 Ağustosta takım yetkilileri ve Belediye Başkanı olarak bilgilendirildiğiniz ve süper lige çıkmak için en önemli gerekli olanların öncelikle mali yapısının uygun olduğuna ilişkin mali durum raporu olduğu ve ayrıca ilk defa süper lige çıkılacağı için 3 milyon TL tutarında teminat/teminat mektubunun zorunlu olduğu bildirilmiştir. Mali rapora ve diğer gerekli unsurlara ilişkin olarak Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz’ın görevlendirildiği ve kendisinin de bu konuya ilişkin olarak 2 veya daha fazla defalar İzmir’e gidecek kadar vaktimiz olmasına rağmen bu yeterli süreçte, yani 5 Ağustostan evrak teslim gününe kadar yeterli süre olmasına rağmen, 3 milyon TL lik bir teminat mektubunun alınamaması sebebi ile Süper Lige çıkılamamıştır. Gelişen süreçte yeterli süre olmasına rağmen 3 milyon TL lik teminat mektubu bulunamamasını sanki siyasi bir engelleme imiş gibi kamuoyuna yanlış bilgi verilmesi, yanlışı  koruma hatasını işlediniz. Bu çok fahiş bir hatadır. Zira çıkılmış bir lige acaba çıkılmak mı istenmemiştir, bizim ve kamuoyunun bilmediği süper lige çıkılmamasına ilişkin bir düşünce mi hakimdir ? Değil ise; Şimdi şunu soruyoruz, sözkonusu beceriksizlik ve hatayı yapan yönetici ve yetkilendirilen Belediye Başkan Yardımcısı konusunda bir yaptırımda bulunmayı düşünüyor musunuz ?

SİLİNEN HARD DİSKLERLE İLGİLİ NEDEN GEREĞİ YAPILMADI?

SORU 2 : 31 mart 2019 yerel seçimleri bitiminde, bir kamu kuruluşu olan Merkezefendi Belediyesinin 31 Mart yerel seçim gecesine kadar olan güvenlik kamerası kayıtlarının Akp li eski Belediye Başkanı ve ekibi tarafından silindiği tespit ve tutanak altına alındığı ve bu durumun önceki ilçe başkanı Tolga Varlıker’in bilgisi dahilinde yapıldığı ve hatta Tolga Varlıker ve partililerimizin katılımı ile buna ilişkin basın toplantısı ile kamuoyu bilgilendirilmiş idi. İlerleyen süreçte bu tespit tutanağı ve silinen kamera hard disclerinin basında da yer aldığı üzere Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan’a teslim edildiği belirtilmiştir. Gerek Denizli halkı, basın ve gerekse CHP Denizli Örgütü sürekli olarak bu durum konusunda bize meclis üyesi olarak soru sormakta ve bilgi istemektedir. Bu durumun sonuçlandırılmamış olması partimiz ve belediyemizin müfteri olduğu algısını toplumda oluşturacaktır. Şimdi şunu soruyoruz acaba bu tutanak ve hard discler bugüne kadar neden deşifre edilip hukuki ve siyasi anlamda neden gereği yapılmamıştır ? Tutanaklar ve harddiscler şu an nerededir ve akıbeti nedir ?

20 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALANI NEDEN İMARA AÇMAK İSTEDİNİZ?

SORU 3 : Ağustos 2020 ayı meclis gündemine aldığınız, kamuoyunda, basında ve yine parti örgütünde infial yaratan ve halk arasında yeşil alan olarak bilinen yaklaşık 20 küsur dönümlük bir alanın imara açılması talebinin parti programımıza aykırı olduğu açıktır. Partimizin en hassas olduğu bu konuyla ilgili realiteyi CHP li bir Belediye Başkanı olarak biliyor olmanız gerekmektedir. Bunun gündeme alınması Partimizi kamuoyu önünde çok büyük şekilde yıpratmıştır. Bunun gündeme alınmasının  büyük  bir hata olduğunu kabul ediyor musunuz ? Etmiyor iseniz maddeyi gündemden neden geriye çektiniz ?

AKP’Lİ BAŞKANIN YAPTIĞI PARKI, GENEL BAŞKANIMIZA NEDEN AÇTIRDINIZ?

SORU 4 : Belediye seçimlerinin hemen akabinde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli yi ziyareti sırasında törenle park açılışı yapılmıştı. Ancak bu açılıştan önce Belediye Başkanına bizler ve tabanımız tarafından, sözkonusu parkın daha önce Akp li belediyece açıldığını ve bu açılışın ikinci kez yapılmasının doğru olmayacağını uyarmamıza rağmen, açma ısrarının nedenini o günden beri hala açıklayabilmiş ve cevap verebilmiş değildir. Bu açılış sonrası ulusal basında da yerel basında da tüm siyasi otoritelerce de partimiz, genel başkanmız ve belediyemizle ilgili çok büyük yıpratıcı, alaycı, aleyhimize bir süreç yaşanmış, ulusal sosyal medyada kötü anlamda trend topik olmuştuk, bu konuyla ilgili belediye başkanına sorumuz; bu tür büyük hataların partimize çok büyük zarar vereceğini Belediye Başkanı olarak düşünmedi mi?

HUKUKA AYKIRI OLMASINA RAĞMEN, AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİYLE AYNI YÖNDE OY KULLANARAK, AKP’Lİ OLDUĞU BİLİNEN MÜTEAHHİDİN İMAR TALEBİNİ MECLİSTEN NEDEN GEÇİRDİNİZ?

SORU 5 : Belediyelerin görevi; elbetteki parti ve kişi ayrımı gözetmeksizin tüm ilçe halkına eşit hizmet vermektir. Ancak, basından ve parti örgüt tabanımızdan biz meclis üyelerine sürekli gelen serzenişlerden birisi de şudur; 31 Mart 2019′ dan sonra, gerek belediye meclisinde ve yürütme işleri sırasında örgütümüzü huzursuz eden bir takım karar ve işlemlerin genelinin, ya AKP de aktif siyaset yapan üst düzey yöneticilere, yada Akp ile en direk diyalogda olan kişi ve kuruluşların işleri olduğu belirtilmektedir. Örneğin basında çok çıktığı ve örgütümüz de sıkça dillendirilip tepki çeken bir örnek vermek gerekirse; Akp nin üst düzey yönetiminde olan bir müteahhidin Danıştay kararı ile hukuka aykırı olduğu kamuoyunca bilinen bir imar talebini önce gündeme almanız, sonra geri çekmeniz.  Daha sonra Coğrafi İşaretler Yasasının kanunlaşmasından bir hafta öncesinde, daha önce geri çektiğiniz bu gündem maddesini tekrar apar topar gündeme alarak ittifak ortağımız İyi Partinin aksi oyuna rağmen Akp ile aynı yönde  oy kullanarak neden geçiril di?

WhatsApp Image 2020 10 20 at 12.44.32

İttifak ortağımız İyi Parti ile mecliste aksi yönde oy kullarak, Akp ile aynı yönde oy kullanarak, ittifaka zarar vereceğinizi düşünmediniz mi?

AKP’Lİ BAŞKAN OSMAN ZOLAN’IN DANIŞMANINDAN, HİZMET SATIN ALIYOR MUSUNUZ?

SORU 6 : Toplumda, basında ve partililerimizce çok sıkça dillendirilen, Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan’ın danışmanının, gerek şahsi ve gerekse organik bağı olan şirket, organizasyon ve basın kuruluşlarından destek ve hizmet satın alıyor musunuz? Keza bununla ilgili geçmişte fatura örnekleri basına ve kamuoyuna yansımış idi, bu şirketler ve diğer şirketleriyle ve temsilcileri ile belediyenin bağı hala devam etmekte midir.? Ayrıca şuan belediyemizin hangi danışmanlık ve hangi basın kuruluşlarından hizmet aldığını ve aylık olarak danışmanlık, organizsayon, basın ve medya harcamlarının tutarı ne miktardadır ?

PARTİMİZE VE GENEL BAŞKANIMIZA AĞIR HAKARETLERDE BULUNDUĞU İSPATLI KİŞİLERİ, HALEN DAHA MÜDÜRLÜK VE BUNUN GİBİ ÖNEMLİ GÖREVLERDE TUTMAYA NEDEN DEVAM EDİYORSUNUZ?

WhatsApp Image 2020 10 22 at 15.57.42 1

SORU 7 : Basından ve parti örgüt tabanımızdan biz meclis üyelerine sürekli gelen serzenişlerden birisi de şudur; 31 MART 2019 sonrası Merkezefendi Belediyesini kazandıktan sonra belediyenin özellikle üst yönetim kadrosu ve başkanın çok yakın çalışma arkadaşlarının içindekilerin bir çoğunun CHP ve ittifakımız ile hiçbir yakın bağlantısı olmadığı, hatta partimiz  ve genel başkanımızla ilgili çok ağır suçlamalarda bulunan kişilerin(örneğin müdür SERDAR ÇİL)  yöneticilik ve müdürlük görevlerine devam etmelerinin yanında daha başka ek kritik yetki ve görev verilmesinin yanlış olduğunu defalarca belediye başkanına söylenmesi, uyarılmasına rağmen tek küçük bir değişiklik yapılmamasını ve ısrarla AKP ve MHP ile geçmişte çok yakın bağları olanların bu kritik görevlerde tutulduğu belirtilmektedir. Partimiz  ve genel başkanımızla ilgili reelde ve sosyal medyalarında çok ağır suçlamalarda bulunduğu ispatlı olan ve belirli bir tarikata üye olduğunu gururla belirten kişileri hala daha bu kritik yerlerde tutacak mısınız ? Dışarıdan getirilerek değişiklik yapılan müdürlerin AKP Denizli Büyükşehir Belediyesinin başkanının en yakın çalışma arkadaşlarından seçilerek getirilmesinin amacı nedir ?

* Ültimatom: isteklerinin yerine getirilmesini sert bir şekilde bildirmek…

(Not: Metinde yer alan imla ve yazım hataları, orijinalliğini korumak amacıyla düzeltilmemiştir)

—————-

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından, ‘demokrasinin güvencesi olsun’ diye kurulan bir partinin meclis üyelerinin, demokrasiden ve yasalardan aldıkları haklarını kullanarak, 7 sorudan oluşan dilekçelerini,  ilgili ilçe başkanlığına sunmalarına rağmen, soruların muhatabı olan Merkezefendi Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Şeniz Doğan’dan henüz daha cevap alamamış olmaları, düşündürücüdür.

Sayın Başkan Doğan’ın, ŞİFRE HABER’in yaptığı haberleri cevaplama ihtiyacı duymamasını, (her ne kadar kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu açısından yanlış da olsa) ‘tercihini bu yönde kullanmıştır’ diyerek olumlu karşılasak da, kendi partisinin meclis üyelerine bile cevap verme ihtiyacı duymamasını, ‘demokrasi’ adına bir kayıp olarak görmekteyiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...