• Güncelleme: 15:25:46 - 6 Kasım 2023
  • Yayınlama: 13:17:01 - 6 Kasım 2023

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel başkan seçiminin ardından partinin yönetim organı olan Parti Meclisi’nin (PM) seçimleri yapıldı. Özel’in anahtar listesinde yer alan Denizli CHP‘nin eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 488 oy alarak PM’ye seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişim talebi sonucu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in yarıştığı seçimlerin sonunda, CHP’de Özgür Özel 8’nci genel başkan oldu.

Başından beri Özgür Özel’in safında yer alan ve bunu da kamuoyu ile paylaşan Denizli il örgütü, bu tavrı ile eski başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu anahtar listede yer aldı. Milletvekili aday adayı da olan eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Özel’in anahtar listesinde PM’yi aday gösterildi.

CHP'li  O İsim Özel'in Listesinden Parti Meclisi'ne Girdi...
CHP’li O İsim Özel’in Listesinden Parti Meclisi’ne Girdi…

Dün sabah saatlerinde başlayan seçimler tamamlandı. Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ile Bilim Kültür ve Yönetim Kurulu seçildi.

Buna göre 70 kişilik PM’ye 308 kişi aday oldu. Çarşaf liste (üyelerin istediği adaya oy verme) yöntemiyle yapılan seçimlerde Çavuşoğlu 488 delegeden oy aldı ve 70 kişilik Parti Meclisi’ne girdi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir