• Güncelleme: 15:58:08 - 2 Nisan 2023
  • Yayınlama: 14:11:13 - 14 Mart 2023

Daha önce CHP Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyeliğinden 3 istifanın gerçekleşmesi sonucu, komisyonlarında üstünlüğü Cumhur İttifakı’na kaptıran Millet İttifakı, istifa etmelerine rağmen birçok kritik oylamada destek olmaya devam eden bağımsız meclis üyelerinin geri dönüşü konusunda çaba gösterilmemesi parti tabanında “Daha ne bekliyorsunuz?” şeklinde tepkilere neden oluyor.

NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi, “Partimizle bir sorunumuz yok. Tepkimiz belediye yönetimine” diyerek istifa eden, bir süreden beri de Merkezefendi Belediye Meclisi’nde bağımsız olarak hizmetlerini sürdüren 3 Meclis Üyesi Murat Çımık, Arif Suna ve Gökhan Deda, zaman içerisinde Başkan Şeniz Doğan’la buzları eriterek, çok kritik oylamalarda bile devreye girip geri dönüş sinyalleri vermeye başlamışlardı.

CHP’nin Merkezefendi Belediye Meclisi Diken Üstünde; Ama Kimse Oralı Değil…
CHP’nin Merkezefendi Belediye Meclisi Diken Üstünde; Ama Kimse Oralı Değil…

AYLAR ÖNCE GEÇİŞLERİ KONUŞULMAYA BAŞLANDI AMA…

Öte yandan, aylar öncesinden ‘baba ocağımız’ dedikleri CHP’ye geçiş sinyalleri vermelerine ve Başkan Şeniz Doğan’ın çok istemesine rağmen, CHP il yönetiminden kaynaklandığı ileri sürülen direnç nedeniyle geçiş askıya alınınca ve Merkezefendi Belediye Meclisi’nde ki oylamalarda kritik bir aritmetik oluşunca CHP tabanı

“Parti yönetimi daha ne bekliyor. İstifa gerekçelerinde ortaya atılan birçok haklı tepkiyi, Başkan Şeniz Doğan devreye girerek düzeltti. Bağımsız olmalarına rağmen. Meclisteki birçok kritik oylamada partimizin meclis üyelerinin yanında yer aldılar. Seçime gidilen bir aşamada, tüm partiler kendilerini güçlendirebilecek işlevsel çabalar gösterirken, biz neden hala bu arkadaşlarımızı partimize davet etmiyoruz. Bunu anlamak çok zor” dediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir